Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΖΑΧΛΩΡΟΥ: Επιτρέπεται, από σήμερα, η προσεκτική και ελεγχόμενη κυκλοφορία οχημάτων και πεζών

Επιτρέπεται, από σήμερα, η προσεκτική και ελεγχόμενη κυκλοφορία οχημάτων και πεζών, στο δρόμο προς την Κάτω Ζαχλωρού, όπου, είχε συμβε...


Επιτρέπεται, από σήμερα, η προσεκτική και ελεγχόμενη κυκλοφορία οχημάτων και πεζών, στο δρόμο προς την Κάτω Ζαχλωρού, όπου, είχε συμβεί στις 19 – 20 Απριλίου, επικίνδυνη κατολίσθηση, μετά, από την εκτέλεση, από το Δήμο Καλαβρύτων των κατεπειγόντων εργασιών μερικής αποσάθρωσης των επικίνδυνων τμημάτων βράχων, την απομάκρυνση των υλικών της κατολίσθησης από το οδόστρωμα και τη σταθεροποιημένη, πλέον, κατάσταση των πρανών.
Επίσης, παρέχεται, η δυνατότητα, να ξεκινήσουν, άμεσα και τα δρομολόγια του Οδοντωτού σιδηροδρόμου, από τον ΟΣΕ και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος Καλαβρύτων, με το υπ’ αριθμ. πρωτ. 3663/20-5-2019, εξαιρετικά επείγον, έγγραφό του, προς, όλους τους αρμόδιους αποδέκτες, αναφέρει, επί λέξει:
ΘΕΜΑ: Ελεγχόμενη και προσεκτική κυκλοφορία, στο δρόμο, προς, Κάτω Ζαχλωρού Καλαβρύτων. Ο Δήμος Καλαβρύτων, συνεχίζει τα άμεσα έργα και εκπονεί τις αναγκαίες μελέτες, για την οριστική αντιμετώπιση της κατολίσθησης.
Σε συνέχεια, επανειλημμένων, προηγούμενων εγγράφων μας, μετά την μεγάλη φυσική καταστροφή και επικίνδυνη κατολίσθηση, που συνέβη στις 19 και 20 Απριλίου 2019, στο δρόμο προς Κάτω Ζαχλωρού, ο Δήμος Καλαβρύτων, προέβη, άμεσα, στις επιβαλλόμενες ενέργειες και συγκεκριμένα, με εργασίες τις οποίες ανέθεσε (και εξασφάλισε τη χρηματοδότησή τους, από τον ίδιο τον προϋπολογισμό του, χωρίς, ακόμη - παρότι το έχει ζητήσει - να έχει επιχορηγηθεί, από πουθενά, για το λόγο αυτό), προέβη, στη μερική αποσάθρωση και απομάκρυνση των ετοιμόρροπων τμημάτων των επικίνδυνων βράχων και στην απομάκρυνση των υλικών της επικίνδυνης κατολίσθησης από το οδόστρωμα καθώς και στην τοποθέτηση ειδικής προειδοποιητικής σήμανσης για την επικινδυνότητα του σημείου της οδού και την προσεκτική οδήγηση σ’ αυτό.
Σύμφωνα, με διαβεβαίωση του πολιτικού μηχανικού ΕΜΠ εργολήπτη δημοσίων έργων, που έχει αναλάβει από το Δήμο μας, την εκτέλεση των εργασιών απομάκρυνσης – καθαίρεσης των ετοιμόρροπων επικίνδυνων βράχων κατολίσθησης στο δρόμο προς Κάτω Ζαχλωρού καθώς και γεωλόγου, λαμβανομένης υπόψη της μείωσης και της αραίωσης των βροχοπτώσεων λόγω εποχής, η σημερινή σταθεροποιημένη κατάσταση των πρανών, επιτρέπει, την προσωρινή προσεκτική και ελεγχόμενη διέλευση, από το δρόμο αυτό.
Παράλληλα, θα ελέγχεται καθημερινά, η εξέλιξη του φαινομένου και η σταθερότητα της κατολίσθησης, ώστε να ληφθούν περαιτέρω μέτρα.
Για την αντίστοιχη, προσεκτική και ελεγχόμενη διέλευση, από τη σιδηροδρομική γραμμή, να λάβει τα προβλεπόμενα μέτρα, (έλεγχος από ειδικούς, σήμανση, φύλακας γραμμής, κ.α.) ο ΟΣΕ και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, στους οποίους απευθύνεται το παρόν, ώστε, ΑΜΕΣΑ, να ξεκινήσουν και τα δρομολόγια του Οδοντωτού Σιδηρόδρομου, που έχουν σταματήσει, από τις 20 Απριλίου 2019.
Ο Δήμος μας, αφενός μεν, θα συνεχίσει τις εργασίες περαιτέρω, καθαίρεσης βράχων, απομάκρυνσης υλικών και σταθεροποίησης των πρανών και αφετέρου, θα προχωρήσει, άμεσα, στην εκπόνηση των απαιτούμενων μελετών (τοπογραφικής αποτύπωσης, γεωλογική και γεωτεχνική) ώστε, ανάλογα με τα μέτρα, που, οι μελέτες αυτές, θα προτείνουν, να  αντιμετωπισθεί, οριστικά, η φυσική αυτή καταστροφή, το ταχύτερο δυνατό και το αργότερο, πριν από το Φθινόπωρο.
Αναμένει δε, ακόμη, την εξαρχής, αιτηθείσα, έκτακτη επιχορήγησή του, για την αντιμετώπιση των πρώτων επειγόντων, αναγκών και δαπανών, καθώς και τη συνδρομή του, με ειδικούς επιστήμονες, από τις Υπηρεσίες σας.
Επισημαίνω όμως, ότι, το μέγεθος της φυσικής καταστροφής – επικίνδυνης κατολίσθησης, αυτής, ξεπερνά τις δυνατότητες του Δήμου μας, που δεν διαθέτει επαρκή Τεχνική Υπηρεσία, με ειδικούς επιστήμονες, γεωλόγους, κλπ. και επειδή η περιοχή έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας, ζητούμε, την άμεση συνδρομή, τη βοήθεια και την υποστήριξή σας, με τις υπηρεσίες και τους ειδικούς που διαθέτετε, όπως, σας την έχω ζητήσει, κατ’ επανάληψη.
Να επισημάνω και πάλι ότι, από τη μεγάλη αυτή, φυσική καταστροφή και τη διακοπή της κυκλοφορίας και των δρομολογίων του Οδοντωτού  Σιδηροδρόμου, εδώ και ένα μήνα, περίπου, έχουν υποστεί και συνεχίζουν να υφίστανται, τεράστια οικονομική ζημιά, οι επιχειρήσεις, οι επαγγελματίες και οι κάτοικοι της Κάτω Ζαχλωρούς και των Καλαβρύτων, ευρύτερα, όπως και η τοπική οικονομία και κοινωνία της περιοχής μας.
Δεν μπορεί, μια, τόσο μεγάλη, φυσική καταστροφή, να την αντιμετωπίσει, μόνος του, ο Δήμος μας, όπως, τον έχετε αφήσει και εγκαταλείψει, μέχρι τώρα.
Χρειαζόμαστε, ζητούμε και παρακαλούμε, τη βοήθεια, τη συνδρομή και την υποστήριξή σας.
Ο Δήμαρχος Γιώργος Λαζουράς
ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ
1.        Τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστο Σπίρτζη.
2.        Τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Αλέξη Χαρίτση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.