HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ο Φορέας Διαχείρισης Χελμού-Βουραϊκού στην συνάντηση του Ευρωπαϊκού Δικτύου Γεωπάρκων

Οι επίσημοι εκπρόσωποι του Παγκόσμιου Γεωπάρκου Χελμού-Βουραϊκου, κκ Γεώργιος Ηλιόπουλος, Αναπληρωτής Καθηγητής Τμήματος Γεωλογίας του ...

Οι επίσημοι εκπρόσωποι του Παγκόσμιου Γεωπάρκου Χελμού-Βουραϊκου, κκ Γεώργιος Ηλιόπουλος, Αναπληρωτής Καθηγητής Τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και επιστημονικός σύμβουλος του Γεωπάρκου και Ελένη Κουμούτσου, Συντονίστρια Έργου-Περιβαλλοντολόγος του Φορέα Διαχείρισης, συμμετείχαν στην 43η Συνάντηση του Ευρωπαϊκού Δικτύου Γεωπάρκων, στο Swabian Alp UNESCO Global Geopark, Aalen στη Γερμανία, στις 25 – 29 Μαρτίου 2019. 
Στη συνάντηση συμμετείχαν οι εκπρόσωποι των 73 Ευρωπαϊκών Γεωπάρκων. Στην Ελλάδα υπάρχουν 5 περιοχές (Λέσβος, Ψηλορείτης, Χελμός-Βουραϊκός, Βίκος-Αώος, Σητεία), καθώς και το Γεωπάρκο της Κύπρου (Τρόοδος) που ανήκουν στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Γεωπάρκων και αποτελούν ταυτόχρονα μνημεία της UNESCO, αφού εντάσσονται στα Παγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO. Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα κοινά που αφoρούν όλα τα μέλη του Δικτύου, συμπεριλαμβανομένου και προτάσεων για διακρατικές συνεργασίες από Ευρωπαϊκά Προγράμματα για χρηματοδότηση έργων και δραστηριοτήτων στις περιοχές των Γεωπάρκων. 
Επίσης, το Γεωπάρκο Χελμού-Βουραϊκού συμμετέχει στην ομάδα εργασίας που αφορά τη λιγνιτική και εξορυκτική δραστηριότητα των Γεωπάρκων με στόχο τη παραγωγή κοινού οδηγού για όλα τα γεωπάρκα της συγκεκριμένης ομάδας εργασίας. Τη 2η ημέρα διεξήχθη Έκθεση τοπικών προϊόντων απ΄όλα τα Γεωπάρκα, προκειμένου οι συμμετέχοντες να γνωρίσουν και να δοκιμάσουν γεύσεις από πολλές περιοχές της Ευρώπης. Στην έκθεση υπήρχε Ελληνικό περίπτερο με γεύσεις και εικόνες από Αχαΐα, Λέσβο, Γιάννενα και Κρήτη και την Κύπρο. 
Μας δόθηκε η ευκαιρία να έχουμε συναντήσεις με συναδέλφους από όλη την Ευρώπη, να μάθουμε καλές πρακτικές και την διαχείριση των Γεωπάρκων τους και πως μπορούμε να αξιοποιήσουμε όλη αυτή την εμπειρία που έχει αναπτυχθεί στα Παγκόσμια Γεωπάρκα για την καλύτερη παρουσία και του Γεωπάρκου Χελμού-Βουραϊκού.
Ο Φορέας Διαχείρισης Χελμού-Βουραϊκού (ΦΔ) συμβάλει στην προώθηση δράσεων εναλλακτικού τουρισμού, περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, προστασίας και ανάδειξης του περιβάλλοντος στην περιοχή του Εθνικού Πάρκου, με πολλαπλά οφέλη για την τοπική κοινωνία. Έτσι καθιερώνεται η αναγνώριση του Εθνικού Πάρκου Χελμού-Βουραϊκού σαν μνημείο της UNESCO με ιδιαίτερη γεωλογική κληρονομιά (πέραν της μοναδικής Βιοποικιλότητας) και απολαμβάνει διεθνή αναγνώριση.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.