HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Πλήθος συμπατριωτών στην παρουσίαση βιβλίου Νίκου Παπακωνσταντόπουλου (ΦΩΤΟ)

Με ιδιαίτερα μεγάλη επιτυχία και με την αίθουσα εκδηλώσεων του Α΄ ορόφου του Παμπελοποννησιακού Σταδίου Πατρών να αποδεικνύεται μικρή ...


Με ιδιαίτερα μεγάλη επιτυχία και με την αίθουσα εκδηλώσεων του Α΄ ορόφου του Παμπελοποννησιακού Σταδίου Πατρών να αποδεικνύεται μικρή, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου «Επιλεγμένα (ποιήματα-διηγήματα)», του εκλεκτού συμπατριώτη μας συγγραφέα-λογοτέχνη και λαογράφου Νίκου Παπακωνταντόπουλου, το Σάββατο 13 Απριλίου 2019.
«Αφορμή» για την πολύ όμορφη και ζεστή αυτή πνευματική βραδιά, ήταν η τιμητική πρόταση στο συγγραφέα, από την υπεύθυνη της θεατρικής ομάδας «Ταξιδευτές της Πρόζας», κ. Αφροδίτη Σκαλτσά-Δημητρακοπούλου, όπως ο ίδιος ανέφερε στην αποφώνησή του. Διοργανωτές ήταν η Λέσχη Ανάγνωσης του Συλλόγου Γυναικών Αγίου Βασιλείου «Η ΟΜΑΔΑ» και ο Σύλλογος Λειβαρτζινών Πάτρας.
Το πολυπληθές ακροατήριο καλωσόρισαν οι διοργανωτές, η κ. Τασία Μπιρλή, πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Αγίου Βασιλείου και υπεύθυνη της Λέσχης Ανάγνωσης «Η ΟΜΑΔΑ» και ο πρόεδρος του Συλλόγου Λειβαρτζινών Πάτρας κ. Βασίλειος Θούας, αναφερόμενοι με θερμά λόγια και στο πνευματικό έργο του Νίκου Παπακωνσταντόπουλου.
Ήταν μια κατά γενική ομολογία λαμπρή τελετή, που τίμησε με την παρουσία του ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Γεώργιος Λαζουράς, ο οποίος στο χαιρετισμό του εξήρε το έργο του συμπατριώτη μας στη Λογοτεχνία, στην Παράδοση και γενικά στα Γράμματα. Παρευρέθησαν, επίσης, προσωπικότητες των Γραμμάτων και πολλοί εκπρόσωποι Φορέων και Συλλόγων, μεταξύ των οποίων διακρίναμε: Τον αντιδήμαρχο Καλαβρύτων κ. Δημήτριο Χουλιάρα, την τ. Περιφερειάρχη Ηπείρου και υποψ. περιφερειακή σύμβουλο δυτ. Ελλάδος κ. Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα, την υπεύθυνη του Παμπελοποννησιακού Σταδίου κ. Αναστασία Παστουρματζή, τον πρόεδρο Πολιτιστικού και Αθλητικού Φορέα της πόλης της Πάτρας κ. Τάκη Πετρόπουλο, τον πρόεδρο της τοπικής Κοινότητας Λειβαρτζίου κ. Παναγιώτη Καλογεράκη, τον Εκπαιδευτικό και Συγγραφέα κ. Θεόδωρο Θανόπουλο, τον Συγγραφέα κ. Νίκο Σακελλαρόπουλο, τη Συγγραφέα κ. Θεοδώρα Μαρούδα-Ανεστοπούλου, τον ποιητή κ. Χρήστο Μοσχονά, τον Διευθυντή του 3ου Γυμνασίου Πατρών κ. Κωνσταντίνο Κούλη, τον εκπαιδευτικό και Συγγραφέα κ. Αθανάσιο Χρυσανθόπουλο, τον πρόεδρο του Συλλόγου Αγριδιωτών Καλαβρύτων κ. Παναγιώτη Φωτόπουλο επικεφαλής αντιπροσωπείας του Συλλόγου, τον τ. πρόεδρο και νυν γεν. γραμματέα του Συνδέσμου Καμενιανιτών-Δεσινιωτών-Δροβολοβιτών κ. Γεώργιο Φωτόπουλο, τον συγγραφέα και υποψ. δημοτικό σύμβουλο Καλαβρύτων κ. Γεώργιο Γκλαβά, τον δημ. σύμβουλο Καλαβρύτων κ. Σπύρο Σοκορέλη. Αξίζει να σημειώσουμε και την πολυπληθή παρουσία Λειβαρτζινών.
Κύριοι ομιλητές ήταν η φιλόλογος και εκπαιδευτικός Β/βάθμιας εκπαίδευσης, συγγραφέας-λογοτέχνης, ερευνήτρια, λαογράφος κ. Παναγιώτα Λάμπρη και ο κ. Κωνσταντίνος Νικολόπουλος-Καμενιανίτης, συγγραφέας-λογοτέχνης, τ. αντιπρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών - τ. αντιδήμαρχος πολιτισμού του Δήμου Αροανίας και νυν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Καλαβρύτων. Πέρα από την αναφορά τους στο βιβλίο «Επιλεγμένα (ποιήματα-διηγήματα)», επεκτάθηκαν και στο γενικότερο και πολύ αξιόλογο πνευματικό έργο  του συγγραφέα-λογοτέχνη και λαογράφου.
Την εκδήλωση συντόνισε με μεγάλη ευχέρεια η κ. Αφροδίτη Σκαλτσά-Δημητρακοπούλου, αναφερόμενη και η ίδια στην πνευματική προσφορά του τιμωμένου. Ποιήματά του απήγγειλαν και κείμενά του διάβασαν Μέλη των «Ταξιδευτών της Πρόζας» και ο φοιτητής του πολυτεχνείου Πατρών κ. Αριστοτέλης Γάλλιος, που πραγματικά καθήλωσαν το κοινό. Από την συντονίστρια διαβάστηκε και θερμός χαιρετισμός του εκδότη κ. Σωκράτη Βασιλείου, εκδόσεις «ΑΠΕΙΡΟΣ ΧΩΡΑ», όπου εκεί έχει εκδοθεί σχεδόν το σύνολο των βιβλίων του Νίκου Παπακωνσταντόπουλου.
Καταφανώς συγκινημένος ο συγγραφέας, ευχαρίστησε τους διοργανωτές, τους ομιλητές, τους συντελεστές και τους παρευρισκόμενους και, καταχειροκροτούμενος, προσέφερε το υπό έκδοση βιβλίο του με τίτλο «ζωοκτονία εξ αμελείας»-θεατρικό στην κ. Αφρορδίτη Σκαλτσά-Δημητρακοπούλου, η οποία το δέχθηκε με πολύ έκδηλο ενθουσιασμό.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι στην αποφώνησή του ο πατριδολάτρης συμπατριώτης μας, επεσήμανε πως μεγαλύτερη βαρύτητα για τον ίδιο μέσα από τις πνευματικές του δημιουργίες και εκδηλώσεις, είναι που προβάλλεται το χωριό του, το Λειβάρτζι, και γενικότερα ο τόπος μας! 
Μετά την εκδήλωση, ο Σύλλογος Λειβαρτζινών Πάτρας παρέθεσε δείπνο προς τιμήν του τιμώμενου και των συντελεστών της όμορφης πνευματικής βραδιάς, στο κέντρο «Περιβόλα», στην ομώνυμη περιοχή της Πάτρας.
για το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS
Νίκος Κυριαζής 


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.