HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΑΧΑΪΑ: Εξάθρωση πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης

Δηλώσεις σχετικά με εξάρθρωση δύο πολυμελών εγκληματικών οργανώσεων τα μέλη των οποίων διέπρατταν συστηματικά κλοπές και απάτες σε βάρος ...

Δηλώσεις σχετικά με εξάρθρωση δύο πολυμελών εγκληματικών οργανώσεων τα μέλη των οποίων διέπρατταν συστηματικά κλοπές και απάτες σε βάρος ηλικιωμένων
Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδας,  Ταξίαρχος Νικόλαος ΚΟΤΡΩΝΙΑΣ
      Καλημέρα σας,
Σας καλέσαμε για να σας παρουσιάσουμε μια σημαντική υπόθεση απέναντι στα οργανωμένα κυκλώματα, που διαπράττουν συστηματικά κλοπές και απάτες σε βάρος ηλικιωμένων πολιτών.
Πρόκειται, για μια υπόθεση, που χειρίστηκαν με επιτυχία οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, πετυχαίνοντας την εξάρθρωση και αποδόμησή δυο εγκληματικών ομάδων, που τους τελευταίους έξι μήνες τουλάχιστον διέπρατταν συστηματικά κλοπές και απάτες σε βάρος συμπολιτών μας.
Οι δράστες έχοντας ως έδρα περιοχή της Αττικής πραγματοποιούσαν συχνά ταξίδια σε πόλεις - στόχους, όπου διέμεναν για μικρό χρονικό διάστημα, έχοντας ως σκοπό να εντοπίσουν ηλικιωμένους και στη συνέχεια, είτε να τους εξαπατήσουν, είτε να τους κλέψουν.
Η δράση των εγκληματικών ομάδων είναι πανελλαδική και για την συγκεκριμένη υπόθεση καταφέραμε να εξιχνιάσουμε πολλές υποθέσεις σε Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα, Κοζάνη, Θεσσαλονίκη και Ημαθία, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις κλοπών και εξαπατήσεων.
Συλλάβαμε, σε περιοχές της Αττικής, συνολικά δέκα μέλη των εγκληματικών ομάδων μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται και άτομα που είχαν κομβικό ρόλο στον σχεδιασμό και την εκτέλεση των εγκληματικών δράσεων.
Το συνολικό παράνομο όφελος που αποκόμισαν οι δράστες από τις παράνομες πράξεις τους ξεπερνά τις (90.000) ευρώ, από τα οποία τα 57.000 ευρώ περίπου ήταν μετρητά που είχαν αφαιρέσει από ηλικιωμένους και τα υπόλοιπα κοσμήματα.
Στόχος μας είναι να προστατέψουμε το κοινωνικό σύνολο και ιδιαίτερα πιο ευάλωτα τμήματα του, όπως τους ηλικιωμένους και για το λόγο αυτό κινούμαστε σε διπλή κατεύθυνση, εφαρμόζοντας από την μια ολοκληρωμένες δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού, όπως οι τελευταίες ενημερωτικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήσαμε σε ΚΑΠΗ της Δυτικής Ελλάδας, αλλά και από την άλλη καταπολεμούμε τα οργανωμένα εγκληματικά δίκτυα στην πηγή τους.
Τέλος, θα ήθελα να επαινέσω και να συγχαρώ το Διοικητή και το προσωπικό της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, για την μεθοδικότητας, την επιμονή και τον ζήλο που επέδειξαν, σε ότι αφορά τον χειρισμό αυτής της υπόθεσης, διότι με αυτή τους την επιτυχία προσέφεραν σημαντικά στην δημιουργία ενός ασφαλούς περιβάλλοντος για τους πολίτες
Σας ευχαριστώ. 



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.