HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Μηδενική ανοχή του ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε κακόβουλα δημοσιεύματα

Έγγραφη ενημέρωση του ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σχετικά με κακόβουλο δημοσίευμα:  Καλάβρυτα 30-3-2019 Αρ. Πρωτ. 421/30-3-19 ΕΓΓΡΑΦΗ ΕΝΗΜΕΡΩ...

Έγγραφη ενημέρωση του ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σχετικά με κακόβουλο δημοσίευμα: 

Καλάβρυτα 30-3-2019
Αρ. Πρωτ. 421/30-3-19
ΕΓΓΡΑΦΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Κύριε Βασίλειε Αποστολόπουλε 
και κύριε Θεόδωρε Παπαδόπουλε
ως διαχειριστές του blog kalavrytanet, 

σχετικά με την έγγραφη ανάρτησή σας με τίτλο: 
«Καλάβρυτα. Ας μην ακολουθούμε με ελαφρότητα τους ‘’κουκουλοφόρους’’», που δημοσιεύσατε στο blog kalavrytanet την 30η Μαρτίου 2019 και αναφέρεται σε φωτογραφία πνευματικής μας ιδιοκτησίας ή οποία  δημοσιοποιήθηκε σε ιστοχώρο του μέσου κοινωνικής δικτύωσης FB https://www.facebook.com/profile.php?id=100035039014389 
με φερόμενο όνομα ιστοχώρου «Εξω οι Προδότες Απο τα Καλαβρυτα», δια της παρούσας σας κάνουμε γνωστά τα ακόλουθα:

Με την δημοσίευση σας και ειδικότερα στην αναφορά «Το προφίλ αυτό χρησιμοποιεί κεντρική φωτογραφία, συγκεκριμένης πνευματικής ιδιοκτησίας, η οποία εκμεταλλευόμενη την δεδομένη απέχθεια στο πρόσωπο του Παπανδρέου εικονίσει και την υποχρεωτική παρουσία σε αυτήν προσώπου, που απλώς έκανε την δουλειά του. Για την χρήση δε, εδώ και μέρες της φωτογραφίας, φαίνεται να μην  έχει υπάρξει η παραμικρή αντίδραση από τον κάτοχο της, τουλάχιστον περί πνευματικών δικαιωμάτων.» επιχειρείτε να προσωποποιήσετε η σε κάθε περίπτωση να κατευθύνετε την δημοσιοποίηση της εν λόγω φωτογραφίας μας σε ευθύνη μας, αφήνοντας δεκάδες υπονοούμενές πιθανότητες ακόμη κα την αόριστη αλλά σαφώς εύγλωττη χρήση της λέξης «κουκουλοφόροι».

Επειδή : 
1. Η σοβαρή επαγγελματική πορεία μας στο χώρο του διαδυκτιακού αλλά και εντύπου τύπου  επί 10 και πλέον έτη, αφενός του υπογράφοντος αλλά και ιδίου χρόνου των ειδησεογραφικών μέσων kalavrytanews και όλων των μέσων που έχει εργαστεί και έχει δραστηριοποιηθεί, θα επέβαλλαν, προ της αναρτήσεως σας και της ευθείας κατευθυντικότητας τη διασταύρωση των στοιχείων και την σε βάρος μας ανεύθυνη κατηγορία της χρήσης της εν λόγω φωτογραφίας, 
2. Μια τηλεφωνική έστω επικοινωνία μαζί μας, προκειμένου να έχετε διαμορφώσει αξιόπιστη άποψη θα αρκούσε πολύ δε περισσότερο με το ιστορικό των υπαρχόντων δικαστικών εκκρεμοτήτων έναντι υμών
3. Αντ’ αυτού αφήνεται σαφείς υπαινιγμούς κατά του ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS, με σαφή αναφορά τουλάχιστον της ανοχής μας, γράφοντας χαρακτηριστικά: «Το προφίλ αυτό χρησιμοποιεί κεντρική φωτογραφία, συγκεκριμένης πνευματικής ιδιοκτησίας, η οποία εκμεταλλευόμενη την δεδομένη απέχθεια στο πρόσωπο του Παπανδρέου εικονίσει και την υποχρεωτική παρουσία σε αυτήν προσώπου, που απλώς έκανε την δουλειά του» (αναφερόμενοι στον εικονιζόμενο στην ίδια φωτογραφία υποψήφιο Δήμαρχο κ Αθανάσιο Παπαδόπουλο επιχειρώντας κατά τον τρόπο αυτό να συσχετίσετε αήθεις ενέργειες και χαρακτηρισμούς με το kalavrytanews και την εν γένει προεκλογική διαδικασία). 
4. Συνεχίζετε δε «…. Για την χρήση δε, εδώ και μέρες της φωτογραφίας, φαίνεται να μην  έχει υπάρξει η παραμικρή αντίδραση από τον κάτοχο της, τουλάχιστον περί πνευματικών δικαιωμάτων.» ευθέως υποδεικνύοντας μας ως ενόχους, υποκινητές η και κάθε άλλο χαρακτηρισμό  «… σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης με σκοπούς αδιαφανείς και σκοτεινούς, αφού αποφεύγει την επώνυμη παρουσία του.» συκοφαντώντας μας για αποδοχή της δημοσίευσης τουλάχιστον δια της ανοχής μας.

Αφού δεν είχατε την στοιχειώδη ευθύνη αλλά και την απαιτούμενη δεοντολογία να μας ρωτήσετε, πριν γράψετε τις κρίσεις και αφήσετε συρφετό υπονοούμενων εναντίον μας – δεδομένου ότι είμαστε οι μόνοι που κατονομαζόμαστε – ως έχοντες την πνευματική ιδιοκτησία της εν λόγω εικόνας, σας ενημερώνουμε επισήμως για τα παρακάτω: 

Για την ύπαρξη της σελίδας στο fb « έξω οι προδότες από τα Καλάβρυτα», ενημερώθηκα τηλεφωνικά από αναγνώστη μας, στις 28 Μαρτίου ημέρα Πέμπτη και ώρα 10:00 μ.μ. και αφού διαπίστωσα ότι πράγματι έχει χρησιμοποιηθεί χωρίς την άδεια μου και χωρίς καμία έγκριση φωτογραφικό υλικό το οποίο ανήκει σε ότι αφορά τα πνευματικά δικαιώματα στο ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS, απέστειλα ηλεκτρονικό μήνυμα  (διαθέσιμο για τις εισαγγελικές αρχές) με ώρα 10:58 μ.μ. της 28-3-2019 και με το οποίο εγκαλούσα τους διαχειριστές του  «Εξω οι Προδοτες Απο τα Καλαβρυτα» για την χρήση του υλικού μας και ζητούσα να υπάρξει άμεση απόσυρσή του και να μην ξαναχρησιμοποιηθεί οποιοδήποτε υλικό πνευματικής ιδιοκτησίας του ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS, ενεργώντας  κατά τα προβλεπόμενα στον Κώδικα Δεοντολογίας τον οποίο το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS που είναι το μοναδικό με έδρα το Δήμο Καλαβρύτων αδειοδοτημένο Ενημερωτικό Μέσο, χρησιμοποιεί. 
Το ίδιο μήνυμα στάλθηκε ταυτοχρόνως και στην αρμόδια υπηρεσία ΓΓΜΜΕ. 
Σήμερα 30 Μαρτίου και ώρα 11:58 π.μ. έλαβα μήνυμα, από τους διαχειριστές του εγκαλουμένης σελίδας, με την οποία μου γράφουν «έχετε δίκιο συγνώμη» χωρίς εντούτοις να έχουν αφαιρεθεί ακόμα οι παράνομα χρησιμοποιούμενες φωτογραφίες ακόμα και μετά την έγκλησή τους και την αναγνώριση για το «λάθος» τους από πλευράς τους.
Επειδή οι συγκεκριμένες ενέργειες -όχι μόνο η παράνομη χρήση πνευματικής ιδιοκτησίας- αλλά κυρίως η αρνητική εικόνα στο ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS, επιφέρει οικονομική  ζημία, έχει δοθεί από την ιδιοκτησία, εντολή να συνταχθεί και να κατατεθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα μηνυτήρια αναφορά, η οποία θα διαβιβαστεί και στην αρμόδια Υπηρεσία Δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος, όπως προβλέπεται από την επίσημη νομολογία, προκειμένου να προσωποποιήσει τους κατόχους και διαχειριστές της σελίδας «Εξω οι Προδοτες Απο τα Καλαβρυτα»  εναντίον των οποίων θα προσφύγουμε και με αγωγή.

Είναι σαφές ότι μετά το δικό σας δημοσίευμα και όσα προαναφέραμε, το θέμα αφορά και σας οι οποίοι κατευθύνετε την ευθύνη η την αντιπαλότητα εμπλέκοντας σε προεκλογικές σκοπιμότητες ημάς.  

Κατόπιν όλων αυτών παρακαλούμε υμάς άμεσα:
1. Όπως δημοσιεύσετε το παρόν.
2. Δώσετε τις κατάλληλες οδηγίες σε τυχόν θερμόαιμους χρήστες της ομάδας διαχείρισής  σας να είναι περισσότερο ψύχραιμοι στα σχόλια που αφορούν και στις καταγγελίες που εκτοξεύουν εναντίον του ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS και εμού ως διαχειριστή του.

Το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS ήταν και θα παραμείνει φάρος επαγγελματισμού και αξιοπιστίας, με νόμιμη λειτουργία, τηρώντας όλες τις προβλεπόμενες περί τύπου διατάξεις. Η ανοχή μας θα είναι μηδενική, σε τέτοιου είδους δημοσιεύματα, σχόλια και σκοπιμότητες, που πλήττουν την επαγγελματική αξιοπιστία του ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS και εμού, επιφέρουν δε οικονομική ζημία εις βάρος μας.
Επιφυλασσόμενοι για τα κατά νόμο προβλεπόμενα 

Για το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS
Ο υπεύθυνος Διαχείρισης
Νικόλαος Κυριαζής

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
Το παρόν θα αποσταλεί όπως προβλέπεται  
Α. Εισαγγελέα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος
Β. Υπηρεσία δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος
Γ. Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης 
Δ. Εικονιζόμενους στη σχετική φωτογραφία, προς γνώση τους 
Ε. ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS προς δημοσίευση και γνώση των αναγνωστών μας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.