HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Καταγγελίες Τσενέ για τις αναθέσεις του Δήμου

Καταγγελίες σχετικά με απευθείες αναθέσεις της δημοτικής αρχής, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο επικεφαλής του Συνδυασμού "ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ...

Καταγγελίες σχετικά με απευθείες αναθέσεις της δημοτικής αρχής, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο επικεφαλής του Συνδυασμού "ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ ΔΗΜΟΣ ΑΝΟΙΧΤΟΣ" κ. Γεώργιος Τσενές. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Αγαπητοί Δημότες, 
Ανεξάρτητα από την προτίμηση του καθενός σε πολιτικές και πρόσωπα, είστε ΟΛΟΙ πολίτες του Δήμου Καλαβρύτων. Και ως πολίτες του τόπου αυτού έχετε ΟΛΟΙ δικαίωμα να πληροφορηθείτε και να γνωρίζετε, και δη πριν τις επερχόμενες εκλογές, μεταξύ άλλων, και τα εξής:
1) πόσα χρήματα έχει δαπανήσει η Δημοτική Αρχή ανά έτος σε πάσης φύσεως απευθείας αναθέσεις (ενδεικτικά και μεταξύ πολλών άλλων: για καθαριότητα νεκροταφείων, πλατειών και λοιπών κοινόχρηστων χώρων, για καθαρισμό και αποψίλωση χόρτων σε οδούς, για αποκομιδή σκουπιδιών, για παροχή υπηρεσιών εστίασης και διαμονής, καθώς και σε προμήθειες διαφόρων ειδών, από φυτοφάρμακα μέχρι μπανάνες!);;;
2) αν και τι είδους σχέση (συγγενική ή άλλη) υπάρχει μεταξύ δημοτικών παραγόντων με εργολάβους και ποιοι είναι αυτοί;;;
3) γιατί και σε ποιες περιοχές - τοπικά διαμερίσματα του Δήμου διαπιστώνεται υπερβολικά μεγάλος αριθμός εργολάβων που έχουν συγγενική σχέση μεταξύ τους;;;
4) για ποιο λόγο ο κ. Δήμαρχος επιλέγει συστηματικά τις απευθείας αναθέσεις, ακόμα και για συμβάσεις με αξία μεγαλύτερη των 20.000 ΕΥΡΩ (προ ΦΠΑ) οι οποίες ενώ κανονικά εμπίπτουν στη διαδικασία του Δημόσιου Διαγωνισμού, καταλήγουν να «τεμαχίζονται» σε μικρότερης αξίας τμήματα τα οποία καθένα εκτελείται μέσω απευθείας αναθέσεων;;; 

ΚΑΛΩ τον κ. Δήμαρχο, ως τον πλέον αρμόδιο και απολύτως υπεύθυνο, να απαντήσει στα ανωτέρω κατά τρόπο σαφή και τεκμηριωμένο. 

Ας γνωρίζει ο κ. Δήμαρχος ότι από τούδε και στο εξής κάθε απευθείας ανάθεση που θα υπογράφεται από τη Δημοτική Αρχή και θα αναρτάται στη "Διαύγεια", θα δίδεται απευθείας στη δημοσιότητα και από εμάς, ώστε να γνωρίζουν οι πάντες τα πάντα για όσα πρόκειται να συμβούν.

Ας γνωρίζει επίσης ο κ. Δήμαρχος ότι τα παραπάνω ερωτήματα θα απαντηθούν οπωσδήποτε, και δη ακόμα κι αν ο ίδιος επιλέξει να σιωπήσει, όπως έπραξε με το μείζον ζήτημα του Χιονοδρομικού Κέντρου, ώστε να γνωρίζουν οι πάντες τα πάντα και για όσα έχουν ήδη συμβεί.

Το καθεστώς της πολιτικής συναλλαγής με την κατασπατάληση Δημόσιου χρήματος πρέπει να σταματήσει άμεσα και οριστικά. Και θα σταματήσει!

Γιώργος Τσενές
Υποψήφιος Δήμαρχος Καλαβρύτων
Επικεφαλής του Συνδυασμού 
"ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ ΔΗΜΟΣ ΑΝΟΙΧΤΟΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.