HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Υποψήφιος με τον Σπύρο Θεοχάρη ο Γεώργιος Γκλαβάς

Υποψήφιος  Δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό ΑΝΑΣΑ του υποψηφίου Δημάρχου Καλαβρύτων Σπύρου Θεοχάρη  θα είναι ο Γιώργος Γκλαβάς   Περιφ...

Υποψήφιος  Δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό ΑΝΑΣΑ του υποψηφίου Δημάρχου Καλαβρύτων Σπύρου Θεοχάρη  θα είναι ο Γιώργος Γκλαβάς   Περιφερειακός Διευθυντής Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων 
« … Με ιδιαίτερη ευχαρίστηση, δέχτηκα την πρόταση, του εξαίρετου συμπατριώτη μας και εκλεκτού μου φίλου Σπύρου Θεοχάρη, οικονομολόγου, να συμμετάσχω ,ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος, με το συνδυασμό  του: «Ανεξάρτητη πρωτοβουλία ΑΝ.Α.Σ.Α» για το Δήμο Καλαβρύτων! 
Βασική μου επιθυμία είναι να συμβάλω, με τις όλες μου τις δυνάμεις, γνώσεις και εμπειρίες που διαθέτω, όπως έχω κάνει, από διάφορες θέσεις  στη μέχρι τώρα πορεία μου, για την ανάπτυξη και την πρόοδο του τόπου που γεννήθηκα, έζησα και αγαπώ.
Το όραμά μου είναι , η ύπαρξη μιας ισότιμης, ισόρροπης και δίκαιης ανάπτυξης του ενιαίου Δήμου Καλαβρύτων , προτάσσοντας αυτή των μικρότερων δημοτικών ενοτήτων , η οποία υστερεί σε σχέση με την ανάπτυξη που παρουσιάζει η κεντρική ενότητα.
 Ο Δήμος μας διαθέτει ένα πολύ ισχυρό όνομα και μια μοναδική ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά, που αναντίλογα  ελκύουν τους ανθρώπους κοντά του. Κάθε χωριό, κάθε βουνό και ποτάμι μπορεί να αποτελέσει εστία ανάπτυξης, ομορφιάς και ευημερίας. Διαθέτει επίσης, αξιόλογους πόρους γεωργικής ανάπτυξης, με σημαντικές αρδευόμενες εκτάσεις, που ευνοούν την αγροτική παραγωγή.
Έχουμε χρέος να αξιοποιήσουμε όλους αυτούς τους θησαυρούς και να διαφυλάξουμε, με σεβασμό, την πολιτιστική μας κληρονομιά και το απαράμιλλο φυσικό κάλλος!
Η ιστορική πόλη των Καλαβρύτων, που κυριολεκτικά αναγεννήθηκε μέσα από την τέφρα της, μεγαλώνει και αναπτύσσεται συνεχώς, χάρη στα γνωστά πολύ αξιόλογα φυσικά, ιστορικά και θρησκευτικά μνημεία που διαθέτει. Όλα σχεδόν τα υπόλοιπα μεγάλα  Κεφαλοχώρια, καθώς και τα μικρότερα χωριά, συνεχώς  ερημώνουν  και οι λιγοστοί κάτοικοι που έχουν απομείνει σ’ αυτά παλεύουν εναγωνίως για επιβίωση!! Τα τελευταία χρόνια, έχουμε γίνει μάρτυρες ενός ηγεμονισμού, που οδήγησε στη σημερινή ανισόρροπη ανάπτυξη και στη δημιουργία αρνητικών συναισθημάτων πικρίας και απογοήτευσης, η οποία κορυφώθηκε, μετά την εφαρμογή του Ν. «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» βάσει του οποίου οι τρεις δημοτικές ενότητες υποτάχθηκαν, στον ενιαίο αχανή Δήμο Καλαβρύτων. 
ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ όμως, δεν είναι ένας τόπος, είναι ιδέα!! Καλάβρυτα δεν είναι μόνο η έδρα του Δήμου, με τις ωραίες πλατείες, τους σύγχρονους πεζόδρομους κ.τ. ά ωραία τους , είναι και η πανέμορφη Κλειτορία, η ξακουστή Αροανία  με τους δρόμους που περπάτησε ο μυθικός  Ηρακλής, η πάγκαλη Δάφνη με το καγιάκ και την επιβλητική λίμνη του Λάδωνα, δεν είναι μόνο το Χιονοδρομικό Κέντρο και το Φαράγγι του Βουραϊκού, με τον Οδοντωτό, είναι και το μυθικό Σπήλαιο ‘’Των Λιμνών’’ - μοναδικό στον κόσμο μνημείο της φύσης, είναι οι μαγευτικές πηγές Αροανείου, Λάδωνα και Ερυμάνθου, είναι και οι αρχαίες πόλεις , του Κλείτορα. των Λουσών, της Ψωφίδας, και του Λεοντίου, είναι και όλα τα διάσπαρτα στην ευρύτερη περιοχή ιστορικά Μοναστήρια και οι περικαλλείς ναοί, είναι τα ιστορικά τοπωνύμια, όπως της Χελωνοσπηλιάς, της Φροξυλιάς κ.ά., τα Λαογραφικά Μουσεία, οι διάσπαρτοι παντού Μύλοι,τα ξακουστά Χάνια,και τα πέτρινα γεφύρια, οι γραφικοί καταρράκτες, οι υπέροχοι παραδοσιακοί οικισμοί, με περικεφαλαία τους τα θρυλικά Βουνά του Χελμού και του Ερύμανθου και κορώνα τους τα «Ύδατα της Στύγας», όπου ορκίζονταν οι Θεοί του Ολύμπου!  Ποιος ενδιαφέρθηκε πραγματικά, μέχρι σήμερα, για όλα τα παραπάνω,??  ΚΑΝΕΝΑΣ !!! ..» 
O Γεώργιος Β. Γκλαβάς γεννήθηκε στα Καστριά Καλαβρύτων, τα οποία ποτέ δεν εγκατέλειψε. Εργάστηκε ως διοικητικό στέλεχος σε γνωστές ασφαλιστικές εταιρείες, ιδρύοντας μονάδες παραγωγής σε αρκετές περιοχές της Ελλάδος. Παράλληλα με την επαγγελματική του δραστηριότητα, από το 1974 και από την Πάτρα όπου εγκαταστάθηκε, έθεσε ως στόχο του την αξιοποίηση του θαυμαστού Σπηλαίου ″Των Λιμνών″ που βρίσκεται στο χωριό του. Για το σκοπό αυτό δραστηριοποιήθηκε και συνεργάστηκε με αρκετούς φορείς όπως, τον ″Παγκαλαβρυτινό Σύλλογο Πάτρας″ , τον Φυσιολατρικό Σύνδεσμο Πατρών, την Ελληνική Σπηλαιολογική Εταιρεία κ. ά., ενώ πρωτοστάτησε και στη δημιουργία Συλλόγου των Απανταχού Καστριωτών ″Σπήλαιο των Λιμνών″. Ως συντονιστής ειδικής Νομαρχιακής ″Επιτροπής Αξιοποίησης Σπηλαίου Καστριών″ , εργάστηκε ακατάπαυστα, επί αρκετά χρόνια, για την αξιοποίηση και λειτουργία του ιδιόρρυθμου Σπηλαίου. Σε συνεργασία με τον ΕΟΤ, το ΥΠ.ΠΟ, την πρώην Νομαρχία Αχαΐας και κοινότητα Καστριών κατόρθωσε, ξεπερνώντας αφάνταστες δυσκολίες και εμπόδια , να δημιουργήσει μια πρότυπη και βιώσιμη επιχείρηση, την πρώην Κοινοτική Επιχείρηση ″ΣΠΗΛΑΙΟ ΤΩΝ ΛΙΜΝΩΝ’’ Καστριών, στην οποία διετέλεσε πρόεδρος του πρώτου Δ. Σ. Με πληθώρα δημοσιευμάτων και συνεντεύξεών του στα ΜΜΕ συνέβαλε στην  ανάδειξη και αξιοποίηση του μυθικού Σπηλαίου, συμβάλλοντας παράλληλα και στην προβολή της ευρύτερης περιοχής των Καλαβρύτων.Επιστέγασμα του δύσκολου αυτού έργου αποτελεί το εικονογραφημένο βιβλίο του ″ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΤΩΝ ΛΙΜΝΩΝ’’, μεταφρασμένο στην Αγγλική και Γερμανική γλώσσα. Στην περίοδο 2002 – 06 εκλέχτηκε Δημοτικός Σύμβουλος Κλειτορίας και διετέλεσε Αντιπρόεδρος του Δ. Σ. και Αντιδήμαρχος Πολιτισμού! Είναι παντρεμένος με τη Γεωργία Ηρ. Βελωνά και έχει τρία παιδιά και πέντε εγγόνια!

«…..Είναι γνωστό ότι, βιώνουμε μια περίοδο κρίσης, που δεν είναι μόνο οικονομική, αλλά είναι περισσότερο κρίση ηθική και αξιών, όπου τα πάντα αμφισβητούνται και ισοπεδώνονται. Η  αναρχία και η ασυδοσία που είναι σημεία της εποχής, επιχειρούν συχνά να μειώσουν, να ευτελίσουν ή και να ακυρώσουν ό, τι από τη σύγκριση φαίνεται καλύτερο! Αυτός είναι και ο βασικότερος λόγος, που αρκετοί άνθρωποι, με ικανότητες και αξίες αποφεύγουν  να ασχοληθούν  με τα κοινά!!.
Είναι όμως επιτακτική ανάγκη να κλείσει αυτός ο κύκλος εναλλαγής δύο προσώπων στην Δημοτική αρχή, τις τελευταίες δύο δεκαετίες, οι οποίοι,  φυσικά δεν  έχουν να προσφέρουν κάτι καινούριο, παρά μόνο να είναι ξανά ηγεμόνες του τοπικιστικού Κράτους των Καλαβρύτων, δέσμιοι των πελατειακών τους σχέσεων!!
Ο χρόνος αναμονής έχει τελειώσει και η ανάγκη για την εφαρμογή ενός άλλου σχεδίου δράσης στο Δήμο μας, σε όλα τα επίπεδα είναι καθήκον και υποχρέωση όλων μας. 
Θέλουμε ανάπτυξη, οικονομική, κοινωνική, πολιτιστική. Αυτή θα την πετύχουμε έχοντας ΟΡΑΜΑ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – ΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΣΥΝΕΠΕΙΑ!!
Με βάση τους παραπάνω στόχους και με γνώμονα το γενικότερο συμφέρον του τόπου μας, στρατεύομαι, μαζί με τη νέα ομάδα των ενεργών και άξιων συμπατριωτών μας, με πίστη, δύναμη και αποφασιστικότητα,  για να στηρίξω δυναμικά το συνδυασμό του Σπύρου Θεοχάρη,  «Ανεξάρτητη πρωτοβουλία ΑΝ.Α.Σ.Α» για το Δήμο Καλαβρύτων!
Πιστεύω ότι, ο Σπύρος Θεοχάρης, με τη σοβαρότητα, το ήθος και την εργατικότητα  που τον διακρίνουν και με όλες τις ειδικές επιστημονικές γνώσεις και εμπειρίες που διαθέτει, είναι σε θέση, μαζί με τη δυνατή ομάδα των συνεργατών του, εφαρμόζοντας το συγκεκριμένο πρόγραμμα που έχει καταθέσει, να ανταποκριθεί πλήρως στις ανάγκες της εποχής και να αξιοποιήσει  όλα τα μέσα, για την ανάπτυξη, κάθε γωνιάς του ενιαίου Δήμου μας και ιδιαίτερα για τη αναστροφή της ερημοποίησης!
Έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο αλλά ωραίο αγώνα και νομίζω πως αξίζει να παλέψουμε. Μας ενώνει η αγάπη για τον τόπο μας, αλλά  και το αμείωτο ενδιαφέρον μας για τα κοινά. Θα δώσουμε λοιπόν, όλοι μαζί τη μάχη ενωμένοι, για να μη γίνει ο ευλογημένος τόπος μας πεδίο μόνο αναμνήσεων, αλλά να παραμείνει ζωντανός, να αναπτυχθεί και να προοδεύσει, όπως του αξίζει!  Με πατριωτικούς χαιρετισμούς – ΓΕΩΡΓΙΟΣ Β. ΓΚΛΑΒΑΣ….»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.