Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ιδρύεται Τμήμα Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας στην ΕΛ.ΑΣ

Τ o Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προωθεί σειρά οργανωτικών μεταρρυθμίσεων στην Ελληνική Αστυνομία για την αποτελεσματικότερη αντιμε...


Τo Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προωθεί σειρά οργανωτικών μεταρρυθμίσεων στην Ελληνική Αστυνομία για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας.   
Με Προεδρικό Διάταγμα θα δημιουργηθεί άμεσα "Τμήμα Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας" υπό τη Διεύθυνση Γενικής Αστυνόμευσης στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας. Το τμήμα θα έχει συντονιστικό ρόλο και θα αναλάβει την επίβλεψη και την καθοδήγηση των περιφερειακών υπηρεσιών με στόχο την πρόληψη και αντιμετώπιση εγκλημάτων ενδοοικογενειακής βίας.
Το ίδια τμήμα θα μεριμνά για την ανάπτυξη δράσεων σε συνεργασία με συναρμόδιους φορείς για την προστασία των δικαιωμάτων των θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας, καθώς και για την πρόληψη της δευτερογενούς θυματοποίησης, εκφοβισμού και αντεκδίκησης.
Για το θέμα θα ξεκινήσει εκπαίδευση στο αστυνομικό προσωπικό, που θα αφορά εξειδικευμένα θέματα χειρισμού και σύνταξης δικογραφιών, διαρκή επιμόρφωση, καθώς και δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης των πολιτών, παράλληλα με την τήρηση στατιστικών στοιχείων για τα περιστατικά και τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας.
"Γραφεία αντιμετώπισης ενδοοικογενειακής βίας" θα δημιουργηθούν στο Επιτελείο της ΓΑΔΑ (Αττική) και της ΓΑΔΘ (Θεσσαλονίκη), καθώς και στις Διευθύνσεις Αστυνομίας Νομών και τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αττικής. Γι’ αυτό το σκοπό ενισχύονται οι αρμοδιότητες των Αστυνομικών Τμημάτων όλης της χώρας για την αντιμετώπιση των αυτόφωρων εγκλημάτων ενδοοικογενειακής βίας.
Είναι η πρώτη φορά που δημιουργείται ένα συνεκτικό δίκτυο στην Ελληνική Αστυνομία και θα αποτελεί μια οργανωτική δομή για την συντονισμένη αντιμετώπιση των φαινομένων ενδοοικογενειακής βίας.
Παράλληλα, στο πλαίσιο του συγχρηματοδοτούμενου από την Ευρωπαϊκή Ένωση Προγράμματος "ARIADNE: Υποστήριξη δια-τομεακών διαδικασιών αστυνομικής αναφοράς για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας κατά των γυναικών" συντάσσεται  "Πρακτικός Αστυνομικός Οδηγός" που θα αποσταλεί στα Αστυνομικά Τμήματα και ο οποίος θα αποτελέσει πολύτιμο εργαλείο για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας.
Συντονιστής του προγράμματος ARIADNE είναι το Κέντρο Μελετών Ασφάλειας (ΚΕ.ΜΕ.Α.) του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, σε συνεργασία με το KEΘΙ, ΕΚΚΑ, Δήμο Αθηναίων, Εταιρεία Μελέτης Σοβαρών και Επιμενουσών Ψυχικών Διαταραχών / ΑΝΑΚΤΗΣΗ.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.