HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Ο ΕΤΗΣΙΟΣ ΧΟΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΚΟΤΑΝΑΙΩΝ

Λαμπρότητα, Κομψότητα, λάμψη, καλή διάθεση και ομοψυχία είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά που κυριάρχησαν στον ετήσιο χορό και την κο...


Λαμπρότητα, Κομψότητα, λάμψη, καλή διάθεση και ομοψυχία είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά που κυριάρχησαν στον ετήσιο χορό και την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου Σκοταναίων!!!
Η εκδήλωσε που διοργάνωσε το υπερ-δραστήριο Δ.Σ. του Συλλόγου, διεξήχθη την Κυριακή, το μεσημέρι στις 17 Φεβρουαρίου 2019 στο χώρο πολιτισμού – εκδηλώσεων «ΠΕΙΡΑΙΑΣ 1911» στον Πειραιά, αποτέλεσε μια ευκαιρία για αγκαλιές, χαμόγελα και κοινή διασκέδαση μεταξύ των συμπατριωτών και φίλων του Συλλόγου.
Όλα τα ανωτέρω, σε συνδυασμό με την αναγνώριση, από το Δ.Σ.του Συλλόγου, των συμπατριωτών μας που ξεχώρισαν και τιμήθηκαν για την προσφορά τους για το κοινό καλό τόσο του Συλλόγου, όσο και του χωριού μας προσέδωσαν στην εκδήλωση μια εικόνα τέρψης, δημιουργικότητας  και απόλαυσης και συνετέλεσαν στην πραγματοποίηση μιας μοναδικής ημέρας, γεμάτη συγκίνηση και ευχαρίστηση!!!
Η εκδήλωση άρχισε με την ευλογία και την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας από τον συμπατριώτη μας π. Βασίλειο Π. Αποστολόπουλο και ακολούθησαν οι ευχές  της Προέδρου και των επίσημων προσκεκλημένων για υγεία, αγάπη, ενότητα και ευημερία.
Ξεχωριστή ήταν η στιγμή της τιμητικής βράβευσης των εθελοντών – συμπατριωτών μας, ως μια συμβολική επιβράβευση, που με την προσφορά τους ξεπέρασαν τα όρια του απλού καθήκοντος,  αφήνοντας παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές και αποτελώντας παράδειγμα προς μίμηση για όλους μας και δη: -Ο π. Βασίλειος Π. Αποστολόπουλος,  ο οποίος έχει δημιουργήσει ένα αριστούργημα αγιογράφησης «την ΠΛΑΤΥΤΕΡΑ ΤΩΝ ΟΥΡΑΝΩΝ & ΤΟΥΣ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ» που κοσμούν την κόγχη του Ιερού Βήματος στον πολιούχο του χωριού μας Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου.
κ. Βασιλική Δ. Σατολιά- Αντωνοπούλου η οποία  επωμίστηκε όλο το βάρος της επιμέλειας των εργασιών  για την ανακαίνιση των εξωκλησιών του χωριού, Αγ. Γεωργίου & Αγ. Αθανασίου-Προφήτη Ηλία που ολοκληρώθηκαν χάρη στην οικονομική στήριξη και εθελοντική προσφορά των συμπατριωτών, καθώς επίσης αξίζει ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στους συμπατριώτες –ιδιοκτήτες που παραχώρησαν μέρος από τα κτήματά τους για την ευκολότερη πρόσβαση και στον αείμνηστο συμπατριώτη μας Μελέτη Ρηγόπουλο ο οποίος προσέφερε χρήματα για την διάνοιξη του δρόμου, προς το εξωκλήσι του Αγ.Γεωργίου.
κ. Νικόλαος Γρηγ. Σατολιάς, ο οποίος διέθεσε την έκδοση της ποιητικής του συλλογής «Η ΞΕΧΑΣΜΕΝΗ ΑΝΟΙΞΗ» καθώς και για τις χειροποίητες δημιουργίες που έχει προσφέρει προς ενίσχυση των οικονομικών του Συλλόγου,  αλλά και για το δημιουργικό του ταλέντο, ο οποίος έχει φτιάξει πιστό αντίγραφο του καριοφυλλιού και το γιαταγάνι για τους νέους της Σκοτάνης που συμμετέχουν στην αναπαράσταση της Μάχης στην Ιερά Μονή του Μεγάλου Σπηλαίου.
- Ο κ. Δημήτριος Α. Μπουζιώτης ο οποίος προσφέρει εθελοντικά και αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες του στο έργο του Συλλόγου μας  με τις γραφιστικές του δημιουργίες, για περισσότερο από δέκα συναπτά έτη.
Στην συνέχεια,  ακολούθησε η παρουσίαση χορών από τον Χορευτικό Σύλλογο των Λυκουριωτών, υπό την καθοδήγηση  του Προέδρου και Υπεύθυνου της Χορευτικής Ομάδας κ. Σωκράτη Μούσιο που καταχειροκροτήθηκαν με ενθουσιασμό και αποτέλεσαν την αρχή για το γλέντι που θα ακολουθούσε.
Υπό τους ήχους της D.J. κ. Σίας Παπαγιαννοπούλου, οι Σκοταναίοι  και φίλοι τους ξέδωσαν και επιδόθηκαν με κέφι στο χορό μέχρι αργά το απόγευμα, δημιουργώντας μεταξύ τους, στιγμές που θα μείνουν  αξέχαστες.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους:
·         O  Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Γ. Λαζουράς.
·         Η  Εκτελεστική Γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κ. Διονυσία Μαράτου.
·         Η  Αντιδήμαρχος και κατά τόπον Αντιδήμαρχος για την Δ.Ε. Παίων κ. Στέλλα Πανουτσακοπούλου.
·         Ο  Πρόεδρος της Παγκαλαβρυτινής Ένωσης κ. Δημήτριος Βαρβιτσιώτης.
·         Η  Γεν. Γραμματέας της Παγκαλαβρυτινής Ένωσης και του Συλλόγου Σοποτινών κ. Αρετή Πράγια.
·         Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δαφναίων Αθήνας & Πειραιά κ. Τρύφων Κοροντζής.
·         Ο Υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του Συνδέσμου Καμενιανιτών-Δροβολοβιτών - Δεσινιωτών «Ο ΗΡΑΚΛΗΣ» κ. Βασίλειος Καλογερόπουλος.
·         Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων  «ο Αρχαίος Κλείτωρ» και Πρόεδρος του Συλλόγου Λυκουριωτών και μέλος της Παγκαλαβρυτινής Ένωσης κ. Σωκράτης Μούσιος.
·         Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Άνω Κλειτορίας και μέλος της Παγκαλαβρυτινής Ένωσης  κ. Σπήλιος Μπαλαφούτας.
·         Οι Επίτιμοι Πρόεδροι του Συλλόγου Σκοταναίων κ.κ. Σταύρος Π. Μουγγολιάς και Γεώργιος Α. Σατολιάς καθώς και το Επίτιμο Μέλος και επί πολλά έτη Αντιπρόεδρος κ. Δημήτριος Σ. Αποστολόπουλος
·         O Πρόεδρος του Συλλόγου Καλαβρυτινών Πειραιά και Επίτιμος Γεν. Διευθυντής του Υπουργείου Ανάπτυξης κ. Αθανάσιος Π. Χρονόπουλος.
·         O Πρόεδρος της Ελεγκτικής Επιτροπής κ. Ιωάννης Α.Χρονόπουλος μαζί με τα μέλη του κ. Γεωργία Χ.Ζήκου και  Γεώργιος Π. Μουγγολιάς.
·         Ο πρώην Αντιπρόεδρος  κ. Ιωάννης Β. Ζήκος, το  πρώην μέλος κ. Ανδρομάχη Καρανικόλα- Ζήκου και η πρώην ταμίας του Συλλόγου κ. Δέσποινα Χ. Καντιφελή και
·         ο συμπατριώτης μας κ. Ματθαίος Π. Ρηγόπουλος, από την Σκοτάνη.

Το Δ.Σ.  του Συλλόγου Σκοταναίων  απευθύνει ένα τεράστιο εγκάρδιο ευχαριστώ σ΄όλους τους συμμετέχονες, σ΄όλους όσους συντέλεσαν στην επιτυχία της εκδήλωσης, σ΄όλους τους συμπατριώτες-δωροθέτες που προσέφεραν  πλούσια δώρα για την Λαχειοφόρο Αγορά και ευχόμαστε και του χρόνου να ξανανταμώσουμε όλοι μαζί και να γλεντήσουμε με ομοψυχία και ζωντάνια.  Και του χρόνου!!!

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Η Πρόεδρος
Μαριάνθη Γ. Χρονοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.