HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Γιώργος Τσενές: Καλώ τον κ. Δήμαρχο να απαντήσει δημόσια...

Όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα σιωπούσα, γιατί πίστευα και πιστεύω  ότι το Χιονοδρομικό Κέντρο θα πρέπει να μείνει μακριά από προεκ...

Όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα σιωπούσα, γιατί πίστευα και πιστεύω ότι το Χιονοδρομικό Κέντρο θα πρέπει να μείνει μακριά από προεκλογικές κορώνες και ανούσιες αντιπαραθέσεις. 
Όλοι όσοι ζούμε μόνιμα και δραστηριοποιούμαστε επαγγελματικά σε αυτόν τον ευλογημένο τόπο, βιώνουμε περισσότερο από τον καθένα τις συνέπειες του προβλήματος που δημιουργηθηκε στη ΣΤΥΓΑ. Για το λόγο αυτό, έχω την βαθιά πεποίθηση ότι θα πρέπει να προσεγγίσουμε με μεγάλη σοβαρότητα και ευθύνη το ευαίσθητο αυτό ζήτημα. Και για να γίνει αυτό, θα πρέπει η Δημοτική Αρχή, με κάθε ειλικρίνεια, να ενημερώσει για το τι πραγματικά συνέβη. Όχι για το ΠΟΙΟΣ τυχόν έφταιξε, προκειμένου να αποδοθούν τυχόν ατομικές ευθύνες (δεν αναζητώ «αποδιοπομπαίους τράγους»), αλλά για το ΤΙ έφταιξε, προκειμένου αυτό να μην επαναληφθεί στο μέλλον.

Και για να γίνει αυτό πρέπει να σταματήσει άμεσα η συσκότιση, η παραπληροφόρηση, οι φιέστες και οι εξαγγελίες, καθώς αρκετή ζημιά έγινε ήδη! Το Χιονοδρομικό Κέντρο είναι κτήμα όλων των κατοίκων του Δήμου μας. 
Η Ανώνυμη Εταιρεία του Χ.Κ. συστάθηκε από τον οβολό όλων των Δημοτών. 
Δεν ανήκει σε καμία Δημοτική Αρχή, δεν ανήκει σε καμία δημοτική παράταξη και αυτό πρέπει να το αντιληφθούν όλοι.

Στις 13/02/2019 συναντήθηκα με τον κ. Περιφερειάρχη και με αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος. Με δεδομένη τη δημόσια και κατηγορηματική δέσμευση του κ. Δημάρχου ότι «το καλοκαίρι θα αποκατασταθεί η ζημιά στη Στύγα, έτσι ώστε να είναι έτοιμη να λειτουργήσει τη νέα σεζόν» έθεσα σε αυτούς το ζήτημα και ζήτησα να ενημερωθώ εάν υπάρχει χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου για την αποκατάσταση των ζημιών του Χιονοδρομικού Κέντρου.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ, οι απαντήσεις που έλαβα μου προκάλεσαν σοβαρότατες ανησυχίες για το εάν η ως άνω δέσμευση του κ. Δημάρχου είναι δυνατόν να υλοποιηθεί.

Και τούτο διότι το ως άνω έργο θα είναι συγχρηματοδοτούμενο αφενός μεν από τις δημόσιες  επενδύσεις, αφετέρου δε από ιδίους πόρους του Δήμου. 
Δηλαδή θα πρέπει να συμμετάσχει οικονομικά σε αυτό και ο Δήμος μας με χρήματα τα οποία πρέπει να εξασφαλίσει με δανεισμό, είτε από τις Τράπεζες, είτε από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Επιπλέον, φορέας κατασκευής του έργου θα είναι η Περιφέρεια, προς την οποία ο Δήμος πρέπει να χορηγήσει σχετικό πληρεξούσιο, στο οποίο θα αναφέρονται οι δεσμεύσεις του, μεταξύ των οποίων και η εξασφάλισης της οικονομικής συμμετοχής του, η οποία θα πρέπει να κατατεθεί σε τραπεζικό λογαριασμό.

Εάν ξεπεραστεί το πρώτο και ουσιαστικό στάδιο και εφόσον κυλήσουν όλα ομαλά και εξασφαλισθεί τελικά ο απαιτούμενος δανεισμός για τη χρηματοδότηση του έργου, η δημοπράτησή του είναι θεωρητικά εφικτό να πραγματοποιηθεί περί τα τέλη Απριλίου ή τις αρχές Μαΐου του τρέχοντος έτους.  Πρακτικά όμως το χρονικό διάστημα που τελικά θα απαιτηθεί για να 
ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός και να ξεκινήσει η εκτέλεση του έργου είναι απροσδιόριστο! Και τούτο διότι ο διαγωνισμός θα είναι Διεθνής και, όπως κατά κανόνα συμβαίνει σε κάθε διαγωνιστική διαδικασία αυτού του είδους, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα προβληθούν ενστάσεις, η εξέταση των οποίων 
συνεπάγεται σημαντικές χρονικές καθυστερήσεις. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν, ότι όσα λέγονται και διακινούνται από τη Δημοτική Αρχή δεν έχουν βάση.
Ενόψει των ανωτέρω, καλώ τον κ. Δήμαρχο να απαντήσει δημόσια στα εξής:
1.       Έχει θέσει το ανωτέρω θέμα ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου, κι αν ναι, έχει λάβει την απαιτούμενη έγκρισή του ;
2.       Έχει κινήσει τις διαδικασίες για την εξασφάλιση των κονδυλίων που απαιτεί η οικονομική συμμετοχή του Δήμου στο έργο;
3.       Έχει διαβουλευθεί με την Περιφέρεια για τη σύνταξη του απαιτούμενου πληρεξούσιου;

Αγαπητοί Δημότες.
Επειδή η αποκατάσταση των ζημιών του Χιονοδρομικού Κέντρου είναι φλέγον ζήτημα που αφορά ΟΛΟΥΣ, επειδή ο χρόνος είναι αμείλικτος και επειδή βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο και κανείς δεν γνωρίζει ποιος θα είναι Δήμαρχος μετά τις επερχόμενες εκλογές, η λύση θα πρέπει να είναι μια: Η ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΔΡΑΣΗ.

Καλώ τον κ. Δήμαρχο να μην χρονοτριβεί άλλο και να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλία προς αυτή την κατεύθυνση, με ειλικρίνεια και διαφάνεια.
Αν δεν το πράξει, οι ήδη δυσμενείς επιπτώσεις για τους πολίτες και τον τόπο μας θα καταλήξουν να είναι ΑΝΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ και η ευθύνη θα ανήκει αποκλειστικά στον κ. Δήμαρχο και τους συνεργάτες του.
Γιώργος Τσενές
Υποψήφιος Δήμαρχος Καλαβρύτων

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.