HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Βροχή ρεκόρ τον Ιανουάριο του 2019 - Τα Καλάβρυτα στο Top 10

Πολύ μεγάλα ύψη βροχής καταγράφησαν τον Ιανουάριο του 2019 σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα. Το γράφημα που ακολουθεί δείχνει το μηνιαίο ύψος β...

Πολύ μεγάλα ύψη βροχής καταγράφησαν τον Ιανουάριο του 2019 σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα. Το γράφημα που ακολουθεί δείχνει το μηνιαίο ύψος βροχής σε επιλεγμένους σταθμούς του Εθνικού Αστεροσκοπείου/meteo.gr όπου η βροχή του Ιανουαρίου του 2019 ήταν η μεγαλύτερη για τον μήνα αυτό (μέσα σε παρένθεση δίνεται το έτος έναρξης λειτουργίας κάθε σταθμού).
Εντυπωσιακό είναι ότι ύψη ρεκόρ έχουν σημειωθεί σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα, ακόμα και στις Κυκλάδες. Σημειώνεται επίσης ότι τα ύψη αυτά είναι αποτέλεσμα σειράς κακοκαιριών στη χώρα, πέντε εκ των οποίων ονοματοδοτήθηκαν (Ραφαήλ, Σοφία, Τηλέμαχος, Υπατία και Φοίβος).
Το σύνολο των μετρήσεων του υετού (βροχής και χιονιού) των 341 σταθμών του δικτύου δίνεται στον χάρτη που ακολουθεί. Τα ύψη αυτά είναι μικρότερα από τα πραγματικά σε αρκετές περιοχές λόγω απώλειας καταγραφής χιονιού κυρίως κατά τη διάρκεια των κακοκαιριών Σοφίας και Τηλέμαχου.
Σύμφωνα με το σταθμό του Εθνικού Αστεροσκοπείου/meteo.gr που είναι στα Καλάβρυτα, η περιοχή μας είναι μέσα στις 10 περιοχές που καταγράφηκαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής στη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.