HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Γ. Κουτρουμάνης: «Ανακόλουθη η κυβέρνηση στο θέμα της ρύθμισης των 120 δόσεων»

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις γύρω από το θέμα της ρύθμισης των 120 δόσεων, που «καίει» χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες, ο πρόεδρος του Οι...

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις γύρω από το θέμα της ρύθμισης των 120 δόσεων, που «καίει» χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες, ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Δυτικής Ελλάδας κ. Γιώργος Κουτρουμάνης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Η τακτοποίηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Ελληνικό Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία μέσω της ρύθμισης των 120 δόσεων, συνιστά επιτακτική ανάγκη για να σταθούν στα πόδια τους 4,3 εκατομμύρια μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες και να βγουν από το σημερινό τραγικό οικονομικό αδιέξοδο. Πολλούς μήνες πριν, κυβερνητικοί παράγοντες είχαν ανακοινώσει αυτή τη ρύθμιση, καλλιεργώντας έτσι ανάλογες προσδοκίες σε αυτούς τους επαγγελματίες.
Δυστυχώς όμως, όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια ακόμα κυβερνητική ανακολουθία. Από τα όσα ακούμε τελευταία, από τα πλέον αρμόδια υπουργικά χείλη, προκύπτει το συμπέρασμα ότι προς το παρόν πάμε για μια ρύθμιση που θα αφορά μόνο τις οφειλές στα Ασφαλιστικά Ταμεία και όχι και τις αντίστοιχες στο Δημόσιο, ενώ δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι αυτή θα περιλαμβάνει 120 δόσεις.
Κατά συνέπεια, κανένας δεν ξέρει ακριβώς τι θα ισχύσει και πότε θα ισχύσει, εφόσον το τελικό περιεχόμενο της ρύθμισης θα εξαρτηθεί από τις διαθέσεις και τις προθέσεις των εκπροσώπων των δανειστών.
Πρόκειται ασφαλώς για μια διαπίστωση που δείχνει με τη σειρά της ότι, παρά το κυβερνητικό αφήγημα περί εξόδου μας από τα μνημόνια, η χώρα εξακολουθεί να βρίσκεται σε συνεχή επιτήρηση και δεν έχει ανακτήσει την αυτονομία της στη λήψη μέτρων και σημαντικών αποφάσεων που αφορούν την εθνική μας οικονομία. Ωστόσο, η οικονομική κατάσταση των άτυχων επαγγελματιών, που κυρίως λόγω της υπερφορολόγησης αδυνατούν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο».   

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.