HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Σύντομα το δίτομο έργο για την Ιστορία της Επαρχίας Καλαβρύτων από τον Νίκο Σακελλαρόπουλο

Σύμφωνα με πληροφορία του kalavrytanews.com, σύντομα, πρόκειται να κυκλοφορήσει το δίτομο, σε μεγάλο σχήμα  και με καλαίσθητη εμφάνιση το...

Σύμφωνα με πληροφορία του kalavrytanews.com, σύντομα, πρόκειται να κυκλοφορήσει το δίτομο, σε μεγάλο σχήμα  και με καλαίσθητη εμφάνιση το μεγάλο έργο του «Ιστορία της Επαρχίας Καλαβρύτων» από τον εκλεκτό συμπατριώτη μας, συγγραφέα, λοτοτέχνη, Νίκο Σακελλαρόπουλο  
Εκτός από το κεφάλαιο της ιστορίας και μυθολογίας που καλύπτει τα 2/3 περίπου της όλης ύλης (από προϊστορικούς χρόνους μέχρι και το 1949) περιλαμβάνει χωρογραφία, λαογραφία, πολιτισμό, ιστορικά μνημεία, τουριστικούς χώρους, βιογραφίες  προσώπων που διακρίθηκαν σε διάφορους τομείς, θέματα δημογραφικά, σύντομη ιστορία των κωμοπόλεων και χωριών του Δήμου Καλαβρύτων και άλλα. Παρουσιάζεται γενικότερα μια ολοκληρωμένη μελέτη όλων των ιστορικών, μυθολογικών, περιβαλλοντολογικών και δημογραφικών στοιχείων, ώστε να παρέχεται έτσι μια ενιαία γεωγραφική, ιστορική και πολιτιστική εικόνα της ιστορικής και μαρτυρικής επαρχίας των Καλαβρύτων. 

Ο γνωστός καθηγητής Πανεπιστημίου και καταξιωμένος ιστορικός Αθανάσιος Φωτόπουλος, που το προλογίζει μεταξύ άλλων αναφέρει: «...Η μελέτη της επαρχίας Καλαβρύτων ξεκίνησε περίπου στις αρχές του εικοστού αιώνα με τα βιβλία του γυμνασιάρχη Γ. Παπανδρέου. Από τότε έχουν κυκλοφορήσει και άλλα βιβλία, από ποικίλους συγγραφείς, και όχι μόνο ντόπιους, όμως μέχρι σήμερα μια συνολική μελέτη για την ιστορία και τον πολιτισμό των Καλαβρύτων δεν έχει παρουσιαστεί…Ένα τέτοιο κενό έρχεται να καλύψει, στις πολλές πτυχές του, το βιβλίο του Νίκου Σακελλαρόπουλου, πράγμα που είναι αίτημα και της επιστήμης και των τοπικών παραγόντων…»   

Πρόλογος- επισημάνσεις: Αθανάσιος Φωτόπουλος πρώην Καθηγητής Νεώτερης Ελληνικής Ιστορίας Πανεπιστημίου Πατρών – Πρόεδρος Ομίλου Πελοποννησιακών Σπουδών.
Επιμέλεια ύλης: Χρίστος Φωτεινόπουλος πρώην Λυκειάρχης-Πρόεδρος Μουσείου Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος.
Διορθώσεις Κειμένων: Ανδρέας Παπαγεωργίου Λυκειάρχης.


Σύντομο βιογραφικό του συγγραφέα: 
Ο Νίκος Σακελλαρόπουλος ασχολείται πολλά χρόνια με το γράψιμο και έχει τύχει πολλών σημαντικών διακρίσεων. Παλαιότερα είχε γράψει αρκετά άρθρα και μελέτες πολιτικού, οικονομικού, κοινωνικού, ανθρωπιστικού και ιστορικού περιεχομένου, που έχουν φιλοξενηθεί σε Αθηναϊκές, Πατρινές και Καλαβρυτινές εφημερίδες (Οικονομικό Ταχυδρόμο, Ελευθεροτυπία, Καθημερινή, Πελοπόννησος, Φωνή των Καλαβρύτων, Παγκαλαβρυτινό Βήμα κ.α. ). Υπήρξε εκδότης- δ/ντής ενός πνευματικού περιοδικού, το «ΡΉΜΑ», και μιας συνδικαλιστικής εφημερίδας.


Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με τη λογοτεχνία και έχουν κυκλοφορήσει τα πιο κάτω έργα του: 
α) Το 2010 το βιβλίο (μυθιστόρημα), με τίτλο «Το «Μαύρο Μάμπα-Η πιο βάρβαρη παγκόσμια ληστεία», που αναφέρεται στη μαρτυρική Αφρική, από τις εκδόσεις «Βεργίνα». Εκτός των πολύ καλών κριτικών που έτυχε ήταν μεταξύ των 15 καλύτερων που επέλεξαν οι 280 Λέσχες Ανάγνωσης σε Ελλάδα, Κύπρο και απόδημο Ελληνισμό. Το 2011 πήρε πρώτο βραβείο από το διεθνή οργανισμό «Το καφενείο των Ιδεών», με τη συνεργασία του ομίλου της UNESCO Πειραιώς και Νήσων. Από το 2018 επανακυκλοφορεί από τον εκδοτικό οίκο «Ωρίωνας» της Θεσσαλονίκης. Παράλληλα πρόκειται να μεταφραστεί στα Αγγλικά.
β) Το 2012 το βιβλίο με τίτλο «Λεχούρι Κερέσοβα – Ριζοχώρια του Μυθικού Ερύμανθου»,(με ιστορικό και λαογραφικό κυρίως περιεχόμενο), έτυχε και αυτό πολύ καλής υποδοχής και ενθουσιωδών κριτικών. 
γ) Το 2016 το βιβλίο (μυθιστόρημα) με τίτλο «Βραχολούλουδο η κόρη τη κτηνάνθρωπου», από τις εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη. Έχει τύχει άριστων κριτικών, ενδεικτικά αναφέρεται τι έγραψε (απόσπασμα) ο γνωστός αθηναϊκός βιβλιοκριτικός οργανισμός Βιβλιολατρία - Βιβλιομανία: «…Θα σας αφήσω να αποκαλύψετε μόνοι σας το περιεχόμενο διαβάζοντας αυτό το εξαιρετικό μυθιστόρημα, τόσο λεξιλογιακά όσο και μυθιστορηματικά. Πρόκειται για ένα βιβλίο με ιδιαίτερο θέμα και μια ξεχωριστή προσέγγιση από τον συγγραφέα. Η γραφή του είναι γλαφυρή, μεστή, λυρική και ποιητική που αγγίζει την τελειότητα! Απευθύνεται σε σκεπτόμενους ανθρώπους, οι οποίοι επιθυμούν να διαβάσουν κάτι διαφορετικό από τα γλυκανάλατα και συνηθισμένα!. Διαβάστε το και δε θα χάσετε ! Πιστέψτε με!

Ο Νίκος Σακελλαρόπουλος είναι από τους πιο βραβευμένους συγγραφείς. Εκτός από την προαναφερόμενη βράβευσή του και τις ενθουσιώδεις κριτικές έχουν διακριθεί και τα ακόλουθα έργα του: 
α) Στον 7ο Διεθνή Λογοτεχνικό Διαγωνισμό 2018, του Ομίλου για την ΟΥΝΈΣΚΟ Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος πήρε το Α΄ Βραβείο στην κατηγορία «Νουβέλα», με τίτλο του έργου του «Ο θάνατος της αγιασμένης». 
β) Στον 6ο αντίστοιχο περσινό (έτους 2017) Διεθνή Διαγωνισμό της ΟΥΝΕΣΚΟ πήρε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία «Διήγημα» με τίτλο του έργου του «Οι απόκληροι των βράχων»
γ) Το διήγημα με τίτλο «Το Σκαθάρι» το 2010 πήρε το πρώτο βραβείο από τον Ελληνο-Αυστραλιανό Πολιτιστικό Σύνδεσμο Μελβούρνης, με συμμετοχή Ελλάδα, Κύπρο, απόδημο Ελληνισμό. 
δ) Το διήγημα με τίτλο «Η Νταρντάνα» το 2011 πήρε το πρώτο Βραβείο από το Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Κερατσινίου.
ε) Το 2012 τρία διηγήματά του με τίτλους: «Ο γυρισμός του φονιά», «Ο Τρελολιάς», «Ο Γκαρίλας» πήραν, ως μικρή συλλογή, πρώτο βραβείο από το διεθνή οργανισμό «Το καφενείο των Ιδεών», με τη συνεργασία του ομίλου της UNESCO Πειραιώς και Νήσων. 
στ) Το 2013 το διήγημά του με τίτλο «Οι συνοδοιπόροι», πήρε την υψηλότερη βαθμολογία και έπαινο από το Σύνδεσμο Ελληνικού Πολιτισμού Στουτγάρδης (τα βραβεία δόθηκαν σε νέους με απόφαση της επιτροπής).
ζ) Με επαίνους τιμηθήκαν τρία ακόμα διηγήματά του: από την Πνευματική Συντροφιά Λεμεσού Κύπρου με τίτλο «Ο Μέτοικος), από το Πολιτιστικό Κέντρο Κερατσινίου με τίτλο «Ο Βαρβατότραγος» (ευθυμογράφημα) και από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών Αθηνών με τίτλο «Κατατρεγμένοι Συνταξιδιώτες».  

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.