HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Διεκόπη για την Δευτέρα 28 Ιανουαρίου η Δίκη του Μητροπολίτη Καλαβρύτων (ΦΩΤΟ)

Διεκόπη πριν από λίγο η Δίκη του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και θα συνεχιστεί την Δευτέρα 28 Ιανουαρίου. Η σημερινή δίκη έγινε κατόπιν της ε...

Διεκόπη πριν από λίγο η Δίκη του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και θα συνεχιστεί την Δευτέρα 28 Ιανουαρίου. Η σημερινή δίκη έγινε κατόπιν της εφέσεως στην πρωτόδικη αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου μετά από μήνυση ομοφυλοφίλων για κείμενο που είχε δημοσιεύσει ο Μητροπολίτης.  
Υπενθυμίζεται ότι ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος κατηγορείται για κατάχρηση του εκκλησιαστικού αξιώματος και παραβίαση του αντιρατσιστικού νόμου μετά την ανάρτηση που είχε κάνει στο προσωπικό του ιστολόγιο, με την οποία είχε καταφερθεί κατά των ομοφυλοφίλων. Την έφεση κατά της αθωωτικής απόφασης άσκησαν ο εισαγγελέας Εφετών Πατρών και η εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Αιγίου
Η διαδικασία άρχισε σήμερα το πρωί στο Δικαστικό Μέγαρο Αιγίου, κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας, στις 9:30πμ και κράτησε με μικρές διακοπές έως τις 6:30μμ.
Βασική υπερασπιστική γραμμή των δικηγόρων του Μητροπολίτη Αμβροσίου, είναι –όπως και πρωτόδικα-  πως το κείμενό του δεν αναφερόταν στους ομοφυλόφιλους, αλλά στους πολιτικούς, με τους μάρτυρες κατηγορίες ουσιαστικά να συμφωνούν με αυτό, αλλά επέμεναν στο οτι οι επίμαχες εκφράσεις, "φτύστε τους, μαυρίστε τους" αφορά και την ομοφυλοφιλική κοινότητα.
Συνολικά κατέθεσαν και οι 7 μάρτυρες κατηγορίας και 6 μάρτυρες υπεράσπισης - μεταξύ αυτών και οι μητροπολίτες Σεραφείμ (Πειραιώς), Γερμανός (Ηλείας) και Ιερεμίας (Γόρτυνος). Απομένει η απολογία Αμβροσίου, η εισαγγελική πρόταση και οι αγορεύσεις των δικηγόρων των δύο πλευρών. Οι μάρτυρες της πολιτικής αγωγής, καθηγητές Νίκος Αλιβιζάτος και Χριστόφορος Αργυρόπουλος, κατέθεσαν, ο μεν ότι «το να λέει μητροπολίτης σκίστε τους είναι άμεση πρόκληση και με αποτέλεσμα», ο δε ότι «ο εμπτυσμός είναι από τις βαρύτερες προσβολές τιμής και προσωπικότητας». Κόντρα στην πρωτόδικη αθωωτική απόφαση, είπαν ότι η επίμαχη φράση Αμβροσίου δεν αφορούσε μόνο ομοφυλόφιλους πολιτικούς, αλλά όλους ανεξαιρέτως. Αργότερα, η υπεράσπιση προκάλεσε την αντίδραση της πολιτικής αγωγής, με κάποιες από τις ερωτήσεις προς μηνυτές. Οπως: «αυτό που απορρέει από την ομοφυλοφιλία είναι προσβολή;», «πώς πολλαπλασιάζεστε αφού δεν γεννάτε;». Οι αντεγκλήσεις οδήγησαν μάλιστα και στην αυθόρμητη αντίδραση της έδρας, με τη φράση... «έχουν καεί τα εγκεφαλικά μας κύτταρα μ’ αυτά που ακούμε»! 
Πολύωρη ήταν η κατάθεση του μάρτυρα υπεράσπισης μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ, ο οποίος μίλησε για «ανατροπή της ανθρώπινης οντολογίας, που δημιουργεί ασθένειες και καρκίνο», ενώ για όποιον διαβάσει το κείμενο Αμβρόσιου και δει στο δρόμο ομόφυλο ζευγάρι χέρι-χέρι, θα προσευχηθεί γι’ αυτό. Οι άλλοι δύο ποιμενάρχες, ερμήνευσαν τη γραφή Αμβροσίου, ότι είχε πολιτικούς και μόνο ως αποδέκτες»
Στο δικαστικό μέγαρο Αιγίου έδωσαν το παρόν πολλοί ιερείς και πολίτες από Αίγιο και Καλάβρυτα. 
Την Δευτέρα 28 Ιανουαρίου θα ε΄χουμε τις αγορεύσεις των συνηγόρων και την απολογία του Μητροπολίτου Καλαβρύτων

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.