Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Κυκλοφόρησε το βιβλίο με τα Απομνημονεύματα του Δημητρίου Μίχου Αρχηγού του Ε.Λ.Α.Σ Πελοποννήσου

Κυκλοφόρησε σήμερα από τις εκδόσεις του Δημοτικού Μουσείου Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος και από τη σειρά Ιστορία-Μαρτυρίες νέο βιβλίο με το...

Κυκλοφόρησε σήμερα από τις εκδόσεις του Δημοτικού Μουσείου Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος και από τη σειρά Ιστορία-Μαρτυρίες νέο βιβλίο με τον τίτλο: «Απομνημονεύματα («Τετράδια») του Δημητρίου Μίχου, Αρχηγού του Ε.Λ.Α.Σ Πελοποννήσου».
Πρόκειται για την μαρτυρία-αναμνήσεις του Δ. Μίχου, διοικητή του ΕΛΑΣ στην Πελοπόννησο, που υπήρξε ένας από τους πρωταγωνιστές των κρίσιμων γεγονότων της Κατοχής. Τα Απομνημονεύματα- «Τετράδια» γράφτηκαν κατά την περίοδο της οκταετούς φυλάκισής του στις φυλακές της Πάτρας και της Αίγινας (1946-1954) και καλύπτουν  το χρονικό διάστημα από 8 Ιουνίου 1941 έως 15 Μαΐου 1944, το επίκεντρο δηλαδή της αντιστασιακής δράσης του στην Πελοπόννησο. 
Η παρούσα έκδοση έρχεται να καλύψει ένα κενό στις ως τώρα δημοσιευμένες μαρτυρίες και να ρίξει φως σε πτυχές μιας περιόδου, η οποία παρά τον πλούτο των πηγών και μαρτυριών που έχουν έρθει στην επιφάνεια, εξακολουθεί να περιέχει αρκετά σκοτεινά σημεία. Ευελπιστούμε ότι θα εμπλουτίσει τις γνώσεις μας για τα γεγονότα της εποχής και ότι θα αποτελέσει έναυσμα περαιτέρω μελέτης για σύγχρονους αλλά και μελλοντικούς ιστορικούς, ερευνητές, φοιτητές, καθώς και για τον μέσο φιλίστορα αναγνώστη.
Τα κείμενα και την έκδοση επιμελήθηκε ο Χρίστος Φωτεινόπουλος, Πρόεδρος του Δ.Σ. Δημοτικού Μουσείου Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, ενώ στη συγγραφή του προλόγου συμμετείχαν οι επιστημονικοί συνεργάτες του Μουσείου Δημοσθένης Γκρέστας, Φιλόλογος-Ιστορικός και Σάββας Καζάνης, Αρχαιολόγος-Μουσειολόγος. Επίσης, πολύτιμη υπήρξε και η συμβολή της οικογένειας του Δ. Μίχου, που πρόθυμα διέθεσε πλούσιο και ανέκδοτο φωτογραφικό υλικό.
Το βιβλίο θα διατίθεται από το πωλητήριο του Μουσείου και θα αποστέλλεται στους ενδιαφερόμενους με αντικαταβολή . 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.