HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ιάσονας Φωτήλας: Ανυπεράσπιστοι στα ακραία καιρικά φαινόμενα οι κάτοικοι της περιοχής των Καλαβρύτων;

Στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν κατά τη μετακίνησή τους οι κάτοικοι δέκα χωριών των Καλαβρύτων αναφέρεται με ερώτησή του προς το...

Στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν κατά τη μετακίνησή τους οι κάτοικοι δέκα χωριών των Καλαβρύτων αναφέρεται με ερώτησή του προς τον Υπουργό Υποδομών ο Ιάσονας Φωτήλας, βουλευτής Αχαΐας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας. 
Η 22α επαρχιακή οδός άρχισε να διανοίγεται από το 1958 και μέχρι σήμερα δεν έχει τελειώσει… Οι αρμόδιες αρχές συνεχίζουν να αγνοούν επιδεικτικά τις πολυάριθμες μελέτες, αποφάσεις οργάνων, τοπικών και Δημοτικών Συμβουλίων, υπομνήματα που έχουν σταλεί στις αρμόδιες αρχές, με αποτέλεσμα η περιοχή να στερείται τουριστικής και γεωργικής ανάπτυξης. Για το λόγο αυτό ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός εάν είναι στις προθέσεις του η αποπεράτωση της 22ας Ε.Ο. Μαμουσιά – Δουμενά – Κάτω και Άνω Ζαχλωρού – Καλάβρυτα και ποιο το σχετικό χρονοδιάγραμμα καθώς και σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί. 

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:  
Προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών
Θέμα: Ανυπεράσπιστοι στα ακραία καιρικά φαινόμενα οι κάτοικοι της περιοχής των Καλαβρύτων;

Λόγω του αυξημένου ρυθμού επισκεψιμότητας προς τα Καλάβρυτα και τον ορεινό όγκο καθώς και των προβλημάτων που δημιουργεί λόγω κατολισθήσεων κάθε χειμώνα η επαρχιακή οδός Πούντας - Καλαβρύτων, οι κάτοικοι της περιοχής ολοένα και περισσότερο θεωρούν ότι αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο με τη διάνοιξη της 22ας Ε.Ο. 
Η 22α επαρχιακή οδός άρχισε να διανοίγεται από το 1958 και μέχρι σήμερα δεν έχει τελειώσει… Αυτό δημιουργεί προβλήματα σε δέκα χωριά, των οποίων οι κάτοικοι έχουν αγανακτήσει. Επίσης, οι αρμόδιες αρχές συνεχίζουν να αγνοούν επιδεικτικά τις πολυάριθμες μελέτες, αποφάσεις οργάνων, τοπικών και Δημοτικών Συμβουλίων, υπομνήματα που έχουν σταλεί στις αρμόδιες αρχές, με αποτέλεσμα η περιοχή να στερείται τουριστικής και γεωργικής ανάπτυξης. Χαρακτηριστική είναι και μελέτη βάσει της οποίας η επαρχιακή οδός Ελαιώνα – Μαμουσιάς – Δουμενών – Καλαβρύτων συγκεντρώνει τις απαραίτητες προϋποθέσεις να εξελιχθεί σε εθνική οδό, δημιουργώντας μια ασφαλέστερη προσπέλαση από την εθνική οδό Πάτρας – Αθήνας προς Καλάβρυτα. Επιπρόσθετα, η μελέτη του Τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών αναφέρει ότι η Ε.Ο. Ελαιώνα – Καλαβρύτων βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση αφού τα προβλήματα είναι μικρότερα και εντοπίζονται σε μικρά τμήματα, ιδίως από τη συμβολή της με την Ε.Ο. Καλαβρύτων στο ύψος του εξωκκλησιού Αγ. Ευφροσύνης μέχρι την Άνω Ζαχλωρού, με αποτέλεσμα να μπορεί να γίνει μια ασφαλής εναλλακτική οδός προς τα Καλάβρυτα. 
Δεδομένων των προεκτεθέντων ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
1. Είναι στις προθέσεις του Υπουργείου η αποπεράτωση της 22ας Ε.Ο. Μαμουσιά – Δουμενά – Κάτω και Άνω Ζαχλωρού – Καλάβρυτα; Εάν ναι, ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα; 
2. Σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί ώστε οι κάτοικοι της περιοχής να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα αποκλεισμού; 
Ο ερωτών βουλευτής

Ιάσονας Φωτήλας
Βουλευτής ΝΔ Αχαΐας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.