HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΚΕΡΠΙΝΗ: Στα χνάρια της ιστορίας με 30 φωτογραφίες

Η Κερπινή το πανέμορφο χωρίο των Καλαβρύτων είναι χτισμένο στα 1070 μέτρα υψόμετρο στις πλαγιές του όρους Προφήτης Ηλίας και είναι έν...

Η Κερπινή το πανέμορφο χωρίο των Καλαβρύτων είναι χτισμένο στα 1070 μέτρα υψόμετρο στις πλαγιές του όρους Προφήτης Ηλίας και είναι ένα από τα ορεινότερα χωριά της Αχαΐας. Απέχει 10 χιλιόμετρα από την πόλη των Καλαβρύτων και έχει μεγάλη ιστορία, τόσο στην περίοδο της Επανάστασης του 1821 όσο και στην διάρκεια της μαύρης κατοχής.
Είναι η πατρίδα των οπλαρχηγών την επανάστασης Ζαϊμέων και Σαρδελιάνων με μεγάλη προσφορά στον αγώνα. 
Κοντά στο χωριό στις 16 Οκτωβρίου του 1943 έγινε η "Μάχη της Κερπινής" ανάμεσα στις αντιστασιακές δυνάμεις και τους Γερμανούς κατακτητές με νικηφόρο αποτέλεσμα για τους αντάρτες.
Στις 8 Δεκεμβρίου 1943 το Χωριό ήταν από τα πρώτα της επαρχίας Καλαβρύτων που γνώρισε  τη Γερμανική θηριωδία και έζησε την πιο μαύρη μέρα στην Ιστορία της. Τότε που 45 άντρες, μεταξύ των οποίων και παιδιά δολοφονήθηκαν εν ψυχρώ από τους Γερμανούς κατακτητές και το χωριό μετατράπηκε σε ερείπια και ανάμεσά τους οι πετρόκτιστοι πύργοι και τα αρχοντικά.
Οι Κερπινιώτες δεν άφησαν το χωριό τους, το ζωντάνεψαν ξανά μέσα από τις στάχτες του και ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει ένα πανέμορφο και ζεστό μέρος με φιλόξενους ανθρώπους και κυρίως να βαδίσει σε σοκάκια γεμάτα ιστορία...


ο ερειπωμένος Πύργος των Ζαϊμέων 
Από την Αη Γιώργη και στο βάθος ο Χελμός
το σχολείο της Κερπινής



οδοιπορικό
Νίκος Κυριαζής




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.