Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

"Πράσινες" και "κόκκινες" σχολές στις νέες Πανελλαδικές - Εφαρμογή από το 2020

Αλλαγές έρχονται για τους μαθητές το 2020 καθώς με βάση τα σχέδια του υπουργείου Παιδείας, η εισαγωγή των υποψηφίων στην Τριτοβάθμια Εκπ...

Αλλαγές έρχονται για τους μαθητές το 2020 καθώς με βάση τα σχέδια του υπουργείου Παιδείας, η εισαγωγή των υποψηφίων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση θα γίνεται σε ορισμένες σχολές μόνο με το απολυτήριο Λυκείου.
Από το 2020 μόνο με το απολυτήριο Λυκείου θα εισέρχονται στα πανεπιστήμια οι υποψήφιοι φοιτητές που έχουν δηλώσει «πράσινες» σχολές, με βάση τα σχέδια του υπουργείου Παιδείας, για την αλλαγή του συστήματος των Πανελληνίων εξετάσεων.

Οι σχολές θα διαχωριστούν σε «πράσινες», με τη λιγότερη ζήτηση, όπου οι υποψήφιοι θα μπαίνουν χωρίς εξετάσεις και σε «κόκκινες» με τη μεγαλύτερη ζήτηση, στις οποίες η εισαγωγή θα γίνεται με το σύστημα των Πανελλαδικών.
Το νομοσχέδιο για την αλλαγή στον τρόπο εισαγωγής στα πανεπιστήμια θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή μέχρι το τέλος Ιανουαρίου.
Οι αλλαγές, σύμφωνα με τον σχεδιασμό της κυβέρνησης, θα τεθούν σε ισχύ από τη σχολική χρονιά 2019-2020, δηλαδή θα αφορά για πρώτη φορά τους μαθητές που θα δώσουν πανελλαδικές το καλοκαίρι του 2020.
Στο νέο σύστημα θα υπάρχουν σχολές που θα «κοκκινίζουν» ή θα «πρασινίζουν» στο μηχανογραφικό. Το χρώμα θα καθορίζεται με βάση τη ζήτηση.
Στις σχολές με «κόκκινο» η εισαγωγή θα γίνεται με το γνωστό σύστημα, αφού τα συγκεκριμένα τμήματα συγκεντρώνουν το μεγάλο ενδιαφέρον των υποψηφίων.
Στις υπόλοιπες σχολές ανάβει πράσινο φως για την ένταξη των υποψηφίων ανάλογα με το βαθμό του Εθνικού Απολυτηρίου.
Με δεδομένο το ότι το χρώμα κάθε σχολής θα καθορίζεται από τη ζήτηση, οι σχολές θα μπορούν να αλλάζουν κατηγορία. Μία σχολή που την πρώτη χρονιά έχει «πράσινο» χρώμα και η εισαγωγή γίνεται χωρίς Πανελλαδικές μπορεί να αλλάξει κατηγορία το επόμενο έτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.