HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

«Εύστοχη και με μεγάλη ανταπόκριση η εκδήλωση του Οικονομικού Επιμελητηρίου στο Forum Aνάπτυξης »

Σε μια κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου «Αστήρ», εκατοντάδες πολίτες παρακολούθησαν με έντονο ενδιαφέρον την εκδήλωση του Οικονομικού Επ...

Σε μια κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου «Αστήρ», εκατοντάδες πολίτες παρακολούθησαν με έντονο ενδιαφέρον την εκδήλωση του Οικονομικού Επιμελητηρίου Δυτικής Ελλάδας, στο πλαίσιο του Forum Ανάπτυξης, που είχε ως θέμα της τη σημερινή κατάσταση και τις προοπτικές ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας.
Η σχετική συζήτηση εμπεριείχε μια ζωηρή ανταλλαγή απόψεων, από την οποία δεν έλειπαν οι διαξιφισμοί και οι λεκτικές αντιπαραθέσεις μεταξύ των ομιλητών.
Κεντρικοί ομιλητές ήταν ο βουλευτής Πρεβέζης του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνος Μπάρκας, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης και ο βουλευτής και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Λοβέρδος, οι οποίοι απάντησαν στα ερωτήματα των δημοσιογράφων, διευθυντών σύνταξης των εφημερίδων «Πελοποννήσου» και «Γνώμης», Κωνσταντίνου Μάγνη και Μαρίνου Γράψα αντίστοιχα.
Στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Γιώργος Κουτρουμάνης έθεσε μια σειρά εύλογων ερωτημάτων για την οικονομική πορεία της χώρας μετά από την έξοδο της από το Τρίτο Πρόγραμμα Στήριξης, διερωτώμενος εάν και κατά πόσο οι επενδυτές εμπιστεύονται την ελληνική οικονομία και τονίζοντας εκτός άλλων: «Τι νόημα έχει να παρουσιάζει το κράτος πρωτογενή πλεονάσματα όταν στραγγαλίζει την ιδιωτική οικονομία και φτωχοποιεί την κοινωνία;».
Ωστόσο, ο Κωνσταντίνος Μπάρκας υπεραμύνθηκε της κυβερνητικής πολιτικής, τονίζοντας ότι  αυτή έχει στο επίκεντρο της τη στήριξη των κοινωνικών στρωμάτων που επλήγησαν περισσότερο από την οικονομική κρίση.
Αναφερόμενος στην επικρατούσα οικονομική κατάσταση, ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε ότι για να αναστραφεί το δυσμενές οικονομικό κλίμα που επικρατεί στη χώρα μας, επιβάλλεται να μειωθεί η φορολογία ως αναγκαία συνθήκη για την προσέλκυση επενδύσεων, τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την αύξηση του ΑΕΠ, πολιτική που όπως είπε θα εφαρμόσει ως κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία  
Παράλληλα, ο Ανδρέας Λοβέρδος επεσήμανε την αναγκαιότητα για την οριοθέτηση κοινών στόχων για το μέλλον και την ανάγκη συνεργασίας των δημοκρατικών πολιτικών δυνάμεων για την έξοδο της οικονομίας από την παρατεταμένη οικονομική κρίση.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, οι βουλευτές Αχαϊας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Σπαρτινός, της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέας Κατσανιώτης και Ιάσονας Φωτήλας, του ΚΙΝΑΛ Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Απόστολος Κατσιφάρας, οι δήμαρχοι Δυτικής Αχαϊας Χρήστος Νικολάου,  Καλαβρύτων Γιώργος Λαζουράς, οι πρώην βουλευτές  Θανάσης Νταβλούρος, Νίκος Τσούκαλης, ο πρώην βουλευτής και πρώην Νομάρχης Δημήτρης Κατσικόπουλος, ο πρώην Δήμαρχος Πατρέων Ανδρέας Καράβολας και οι πρώην πρόεδροι του Οικονομικού μας Επιμελητηρίου Νίκος Πανδής, Βαγγέλης Καρκούλιας και Κώστας Πλατυκώστας. 
Ευχαριστούμε όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους.
 Ο Πρόεδρος
 Γιώργος Κουτρουμάνης



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.