HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Στην τελική ευθεία η ταινία με θέμα το Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα - Όλες οι λεπτομέρειες

Έφτασε η ώρα για τα ολοκλήρωση της ταινίας «Echoes of the Past» με σκηνοθέτη τον Νικόλα Δημητρόπουλο («Alter Ego») και σεναριογράφο-συμπα...

Έφτασε η ώρα για τα ολοκλήρωση της ταινίας «Echoes of the Past» με σκηνοθέτη τον Νικόλα Δημητρόπουλο («Alter Ego») και σεναριογράφο-συμπαραγωγό τον Δημήτρη Κατσαντώνη που πραγματεύεται το Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων Η ταινία που ήδη έχει ξεκινήσει να γυρίζεται, φτάνει στην κορύφωση της Νοέμβριο και Δεκέμβριο Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ που δημοσίευσε η εφημερίδα «ΩΡΑ των ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ», τα γυρίσματα το δίμηνο αυτό θα είναι εντατικά και καθημερινά. 
Συγκεκριμένα, από 14 Νοεμβρίου και για δυο εβδομάδες τα γυρίσματα πραγματοποιούνται σε Άμφισσα και Γαλαξίδι, ακολουθούν γυρίσματα, στις εγκαταστάσεις του παλιού αεροδρομίου στο Ελληνικό. Εκεί έχει στηθεί το σκηνικό με το Σχολείο των Καλαβρύτων. Για τα γυρίσματα στο Ελληνικό έχει δημιουργηθεί ένα πιστό αντίγραφο του Σχολείου Καλαβρύτων (σημερινό Μουσείο).
Στα Καλάβρυτα  
Τα συνεργεία και οι ηθοποιοί θα βρεθούν στα Καλάβρυτα στις 12 Δεκεμβρίου και στις 14 Δεκεμβρίου ξεκινούν τα γυρίσματα σε Σοπο-τό και Λειβάρτζι. Στο Λειβάρτζι θα είναι μια μέρα και στο Σοποτό πέντε περίπου μέρες. Εκεί θα είναι βρεθούν αρκετοί ηθοποιοί όπως ο Tomas Arana, ο Γιώργος Βογιατζής, ο Γιώργος Πυρπασόπουλος, η Δανάη Σκιάδη και ο Νικόλας Παπαγιάννης. 
Οι ρόλοι 
Ο Μαχ Φον Σίντοφ υποδύεται τον Έλληνα Νικόλα Ανδρέου έναν ηλικιωμένο συγγραφέα, ο οποίος της διηγείται το πώς επέζησε από τα μαρτυρικά Καλάβρυτα» Ο Ρίτσαρντ Τσάμπερλεϊν τον Γερμανό Αξιωματικό που συναντά μετά από πολλές δεκαετίες το Έλληνα διασωθέντα Νικόλα Ανδρέου (Μαχ φον Σίντοφ) Η Αλις Κρίγκε, την γερμανίδα δικηγόρο και ο Τόμας Αράνα τον σταρτηγό Λε Σουίρ 
Ο σκηνοθέτης της ταινίας, Νικόλας Δημητρόπουλος μιλά στο «ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS» και στην «ΩτΚ» για την ταινία 
Ο σκηνοθέτης της ταινίας, Νικόλας Δημητρόπουλος μιλώντας στο «ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS» και στην «ΩτΚ» μας εξηγεί το σενάριο της ταινίας «Echoes of the Past». «Το σενάριο ενώνει το σύγχρονο αίτημα των πολεμικών αποζημιώσεων και τη γνωστή τραγωδία των Καλαβρύτων σε μια ανθρώπινη ιστορία. Παίρνουμε ως δεδομένο πως η υπόθεση έχει καταλήξει στο Δικαστήριο της Χάγης και μια Γερμανίδα δικηγόρος, εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, φτάνει στην Ελλάδα για διαδικαστικά θέματα. Εδώ όμως συναντά τον Νικόλα, έναν ηλικιωμένο συγγραφέα (αυτός είναι ο ρόλος του Μαξ φον Σίντοφ), ο οποίος της διηγείται το πώς επέζησε από τα μαρτυρικά Καλάβρυτα», μας λέει ο κ. Κατσαντώνης, εξηγώντας σε αδρές γραμμές την υπόθεση του φιλμ το οποίο εξελίσσεται σε δύο παράλληλους χρόνους. 
Η ταινία του Δ. Κατσαντώνη και του παραγωγού του, Στέλιου Κοτιώνη, της Foss Productions, είναι από τις ελάχιστες που έχουν ασχοληθεί μυθοπλαστικά με τη συγκεκριμένη τραυματική πτυχή του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. 
«Σκοπός είναι να δείξουμε πώς μπορεί να υπάρξει μια υψηλού επιπέδου και αισθητικής ελληνική ταινία και σε αυτό το είδος (του ιστορικού δράματος) εκτός από τις πιο καλλιτεχνικές παραγωγές που τα πήγαν καλά στα φεστιβάλ τα τελευταία χρόνια», επισημαίνει ο κ. Κατσαντώνης στην «ΩτΚ» Το δικό τους φιλμ, άλλωστε, έχει μπάτζετ εφάμιλλο των πιο μεγάλων ελληνικών παραγωγών, γεγονός που οφείλεται φυσικά στη χρηματοδότηση του κ. Σουλελέ, αλλά και στην ένταξη του πρότζεκτ στο σύστημα cash rebate του ΕΚΟΜΕ. 
Οι ηθοποιοί της ταινίας 
Στην ταινία θα πρωταγωνιστούν, η όμορφη πρωταγωνίστρια Αστρίντ Ρος, ο κάτοχος τριών Χρυσών Σφαιρών Ρίτσαρντ Τσάμπερλεϊν και η γνωστή κυρίως από την τηλεόραση Αλις Κρίγκε, ο Τόμας Αράνα και φυσικά, ο Μαξ φον Σίντοφ που αγαπά την Ελλάδα και δέχθηκε να συμμετάσχει με μικρότερη από τη συνηθισμένη του αμοιβή. Έλληνες ηθοποιοί Εκτός από τους ξένους, στην ταινία συμμετέχουν ακόμα Έλληνες ηθοποιοί. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν η Μαρία Αλιφέρη, ο Γιώργος Πυρπασόπουλος, η Δανάη Σκιάδη και ο Νικόλας Παπαγιάννης. 
Όλοι τους παίρνουν μέρος στο ιστορικό κομμάτι της ταινίας, το οποίο αποτελεί και τη μεγαλύτερη πρόκληση για τον σκηνοθέτη, Νικόλα Δημητρόπουλο: «Δεν έχει γυριστεί άλλη ταινία μυθοπλασίας με το συγκεκριμένο περιεχόμενο. Κάναμε μεγάλη έρευνα και προετοιμασία, ωστόσο η απόλυτη πιστότητα στην εποχή είναι δύσκολη· πολλές φορές δεν ταιριάζει και κινηματογραφικά και τότε έχεις να πάρεις αποφάσεις. Το καλό είναι πως το σενάριο επικεντρώνεται σε ένα θέμα. Πολλές φορές στην Ελλάδα προσπαθούμε να χωρέσουμε σε μια ιστορική ταινία τα πάντα: κατοχή, εμφύλιο, χούντα κ.ο.κ. Η στόχευση είναι πιο αποτελεσματική», καταλήγει εκείνος σχετικά. Το φιλμ αναμένεται να είναι έτοιμο περίπου την άνοιξη του 2019 και οι δημιουργοί του, όπως μας είπαν, έχουν φεστιβαλικές φιλοδοξίες

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.