HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΚΡΥΟΝΕΡΙ: Θεσμός η γιορτή Καρυδιού

Η πιο πετυχημένη γιορτή καρυδιού από τότε που άρχισε να διοργανώνεται ήταν η φετινή. Η συμμετοχή των επισκεπτών ήταν τέτοια που δημιούργ...

Η πιο πετυχημένη γιορτή καρυδιού από τότε που άρχισε να διοργανώνεται ήταν η φετινή. Η συμμετοχή των επισκεπτών ήταν τέτοια που δημιούργησε ευχάριστο πρόβλημα στους διοργανωτές αφού εξαντλήθηκαν όλα τα μέσα που διέθεταν για την εξυπηρέτησή τους (τραπέζια και καρέκλες). Ειδικότερα φέτος η παρουσία «φίλων του χωριού μας» ξεπέρασε κάθε προηγούμενο αφού παραβρέθηκαν πολλοί συγχωριανοί και φίλοι τους από την Πάτρα, τα Γιάννινα, την Αθήνα, τον Πύργο, το Αίγιο, καθώς και κάτοικοι των γειτονικών χωριών Μανεσίου, Μπούμπουκα, και Τρεχλού.
Η εκδήλωση άρχισε με το χορευτικό τμήμα της Λέσχης πολιτισμού και παράδοσης Καλαβρυτινών και φίλων Πάτρας «Η Αγία Λαύρα» που κα ταχειροκροτήθηκε και συνέβαλε αποφασιστικά στη διασκέδαση των παραβρεθέντων. Στη συνέχεια οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν την καταπληκτική φασολάδα που ετοίμασαν κυρίες του συλλόγου, τα νόστιμα εδέσματα που ετοίμασαν οι υπεύθυνοι του καφενείου μας, τη μουσταλευριά που πρόσφερε ο σύλλογό μας καθώς και τα άφθονα και υπέροχα γλυκίσματα που πρόσφεραν οι παρευρισκόμενοι. Το κέφι που δημιουργήθηκε και με τη συμβολή του d.j. Παναγιώτη Τσιούση ήταν μεγάλο και η πίστα ήταν συνεχώς γεμάτη μέχρι τις απογευματινές ώρες. 
Και στη φετινή εκδήλωση ο σύλλογος διέθετε καρύδια που πρόσφεραν κάποιοι συμπατριώτες και γλυκά κουταλιού, μαρμελάδες και ποτά που είχαν ετοιμάσει συγχωριανές μας με αγροτικά προϊόντα του τόπου μας. Η διάθεση των προϊόντων αυτών και η λαχειοφόρος αγορά που πραγματοποιήθηκε συνέβαλαν στην κάλυψη των δαπανών στις οποίες υποβλήθηκε ο σύλλογός για τη διοργάνωση της εκδήλωσης.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος κ. Γ. Λαζουράς, ο πρόεδρος του Περιφ. Συμβουλίου Δυτ. Ελλάδας κ. Γ. Αγγελόπουλος, ο Δημ. Σύμβουλος κ. Ν. Μαγκαφάς, ο π. Δήμαρχος και Βουλευτής κ. Αθ. Παπαδόπουλος και ο συμπατριώτης Δντής του Χιονοδρομικού κέντρου κ. Λεων. Σπυρόπουλος οι οποίοι εξέφρασαν στους συντελεστές της εκδήλωσης τα συγχαρητήριά τους για την αρτιότητα της.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου ευχαριστεί τα μέλη του χορευτικού, όσους παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, όσους εργάστηκαν για την επιτυχία της, τους Ελίνα Κουβεριανού, Νεοκλή Παπαδημητρίου και Σπ. Σιλαϊδή που διέθεσαν τους ιδιωτικούς τους χώρους, και όσους προσέφεραν υλικά για την εκδήλωση και τη λαχειοφόρο και συγκεκριμένα τους: Μαγδαληνή και Ανδρέα Πληθάκη (κρασί), Θεοδ. Μαρκουίζου (γλυκά κουταλιού), Γ. Βουρλούμη, Θεοδ. Θεολόγου, Γ. Αρ. Ντάλα, Κ. Ντάλα, Νικ. Σιλαϊδή, Γιάν. Σκούρα, Θεοδ. Σταυριανό, Γ. Τσάμη, Σπ. Τσάμη (καρύδια), Νικ. Σπυρόπουλο (φρούτα), Σπ. Τσάμη (κυδώνια) και Θεόδ. Σουρούκη (ψωμί). Ευχαριστεί επίσης τις/τους Μαίρη Γιαννοπούλου, Ελίνα Κουβεριανού, Γωγώ Νικολακοπούλου, Γεωργία Νικ. Σιλαϊδή, Θεοδώρα Μαρκουίζου, Δήμητρα Ντάλα, Ευγενία Ντάλα, Κατερίνα Ντάλα, Νίκη Οικονομοπούλου, Ντίνα Ροδοπούλου, Ιωάννα Σιλαϊδή, Ντίνα Σιλαϊδή, Χριστίνα Σκαρπέτα, Βάσω Γ. Σκούρα, Ελένη Γ. Σκούρα, Χριστίνα Γ. Σκούρα, Θεόδωρο Διον. Σκούρα, Δημήτριο Σπ. Σκούρα, Πολυτίμη Χρ. Σπυροπούλου, Σταυρούλα Βασ. Σπυροπούλου, Χριστίνα Κων/νου Σπυροπούλου, Γεώργιο Τσεντζερά, Έλντα Τσάμη και Μαρία Τσάμη για τα θαυμάσια γλυκά.
Φέτος αποδείχθηκε για μια ακόμη φορά ότι η συμμετοχή στην εκδήλωση αυξάνεται συνεχώς γεγονός που δημιουργεί προβλήματα χώρου και αυξάνει τις ευθύνες μας για την ανταπόκριση στις απαιτήσεις της.
Το Δ.Σ. του ΣΥΛΛΟΓΟΥ 






Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.