HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΣΚΟΤΑΝΗ: Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Με κάθε θρησκευτική ευλάβεια, λαμπρότητα και εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός του πολιούχου, Αγ. Δημητρίου στη Σ...

Με κάθε θρησκευτική ευλάβεια, λαμπρότητα και εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός του πολιούχου, Αγ. Δημητρίου στη Σκοτάνη, που φέτος, όσοι παρευρεθήκαμε, είχαμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε έναν καλαίσθητο και ανακαινισμένο Ιερό Ναό. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου είχε οργανώσει, ανήμερα της εορτής, ημερήσια προσκυνηματική εκδρομή, για να διευκολύνει την μετάβαση και των εκτός Σκοτάνης συμπατριωτών, αλλά και την δυνατότητα να ανταμωθούν και να εορτάσουν όλοι μαζί. Με σύμμαχο τον ηλιόλουστο φθινοπωρινό καιρό, την καμπάνα να χτυπά χαρμόσυνα, την εκκλησία να είναι εορταστικά στολισμένη, την καλή διάθεση των συμμετοχόντων, την απρόσμενη πολυπληθής προσέλευση του κόσμου που παρευρέθηκε και από τα γύρω χωριά, μαζί με την άρτια οργάνωση του Διοικητικού Συμβουλίου, συνετέλεσαν σ΄ένα άψογο αποτέλεσμα. 
Με ευλάβεια οι εκκλησιαζόμενοι παρακολούθησαν την Θεία Λειτουργία και την αρτοκλασία, την οποία τέλεσαν από κοινού, ο ιερέας του χωριού μας π. Αθανάσιος Κ. Κουμανιώτης και ο π. Ασημάκης Κατσαμέτης, από τα Κρινόφυτα. Η Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Μαριάνθη Γ. Χρονοπούλου, ευχήθηκε Χρόνια Πολλά στους εορτάζοντες και σ΄όλους τους απανταχού Σκοταναίους και ο Άγιος Δημήτριος να χαρίζει υγεία, αγάπη και να είναι προστάτης στις ευχάριστες και στις δύσκολες στιγμές της ζωής μας, λέγοντας ότι το Δ.Σ. υπήρξε αρωγός και σ΄αυτή την ξεχωριστή προσπάθεια της ανακαίνισης του Ιερού Ναού, εκφράζοντας τα Θερμά Συγχαρητήρια σ΄ όσους συνέβαλαν είτε οικονομικά, είτε εθελοντικά. Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας μοιράστηκαν οι άρτοι στο προαύλιο χώρο της εκκλησίας, οι οποίοι ήταν προσφορά των περισσοτέρων συμπατριωτών, απολαυάνοντας το καφέ μας, στο καφενείο του χωριού. Η συνέχεια της εκδήλωσης έλαβε χώρα στο Πολιτιστικό Κέντρο του χωριού με την έλευση του Δημάρχου Καλαβρύτων κ. Γεωργίου Λαζουρά και το εορταστικό γεύμα, προσφορά του Συλλόγου Σκοταναίων, σ΄όλους τους παρευρισκομένους, όπου δημιούργησε μια ατμόσφαιρα αγαλλίασης και κεφιού, ενώ δεν έλειψε και το ζωντανό δημοτικό τραγούδι, από τον Γεώργιο Δαλιάνη, ο οποίος μας μάγεψε υπό τους ήχους της φλογέρας και του κλαρίνου του. Επίσης, κατά την διάρκεια της εκδήλωσης μία ευχάριστη έκπληξη, περίμενε όλους μας. 
Ο συμπατριώτης μας Νικόλαος Γρηγ. Σατολιάς, με ιδιωτική του πρωτοβουλία, τον οποίο το Δ.Σ. ευχαριστεί θερμά για την εθελοντική του προσφορά, είχε κατασκευάσει μια χειροποίητη χαλκογραφία που απεικόνιζε την Παναγία, καθώς και χειροποίητες γκλίτσες και μαγκούρες τα οποία προσέφερε για ενίσχυση των αναγκών του Συλλόγου. Το Διοικητικό Συμβούλιο, ευχαριστεί θερμά για μια ακόμη φορά, όλους τους πατριώτες για την αθρόα συμμετοχή και στήριξή τους, καθώς αξίζουν Θερμά Συγχαρητήρια στις συμπατριώτισσές μας που προσέφεραν παραδοσιακές πίτες και γλυκά, στον Πρόεδρο της ΝΕΑΣ ΠΑΣΕΓΕΣ και Πρόεδρο του Αγροτικού Γαλακτοκομικού Συνεταρισμού Καλαβρύτων κ. Παύλο Φ. Σατολιά για την προσφορά της φέτας, καθώς και στους εθελοντές που βοήθησαν, τόσο στις ετοιμασίες του φαγητού, όσο και στο σερβίρισμα και δή τους κ.κ. Αλεξάνδρα Μπίκου – Γεωργακοπούλου, Βασιλική Σατολιά-Αντωνοπούλου, Αιμιλία Μ. Ρηγοπούλου, Ευανθία Γ. Χρονοπούλου, Γεωργία Χ. Ζήκου, Κωνσταντίνα Μπουζιώτη-Κόντη, Αναστασία Φ. Σατολιά, Παναγιώτα Γρηγ. Μπουζιώτη, Χριστίνα Πετρογιάννη, Σπυριδούλα Ν. Σατολιά, Αικατερίνη Αξιώτη – Χρονοπούλου, Νίκη Σ. Κοσμίδου, Βασιλική Β. Ζήκου, Ανδριανή Β. Παπαδοπούλου, Ανδρέα Κόντη, Κωνσταντίνο Γ. Ζήκο, Θεόδωρο Β. Γκολφινόπουλο, Ιωάννη Γρηγ.Σατολιά, Γεώργιο Κ. Λάππα, Ευάγγελο Β. Ζήκο και Διονύσιο Κ. Παπαδόπουλο. 
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: O Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Γεώργιος Λαζουράς Η Σύμβουλος Δημάρχου Καλαβρύτων κ. Χρύσα Παπαδάτου Ο κ. Σπύρος Θεοχάρης, από το Λεχούρι, Επικεφαλής της Ανεξάρτητης Πρωτοβουλίας «ΑΝ.Α.ΣΑ» Καλαβρύτων. Ο κ. Γεώργιος Δαλιάνης συνοδευόμενος, από την σύζυγό του κ. Ευγενία Δαλιάνη Ο Διευθυντής της ηλεκτρονικής εφημερίδας «ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ ΝΕWS» και της εφημερίδας «ΩΡΑ ΤΩΝ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ» κ. Νικόλαος Κυριαζής. Ο Επίτιμος Πρόεδρος του Συλλόγου Σκοταναίων κ. Σταύρος Π. Μουγγολιάς και ο επί πολλά έτη Αντιπρόεδρος και Επίτιμο Μέλος κ. Δημήτριος Σ. Αποστολόπουλος. Ο πρώην Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Σκοταναίων κ. Ιωάννης Β. Ζήκος. Ο Εκπρόσωπος του Τοπικού Διαμερίσματος Σκοτάνης κ. Πέτρος Μ. Ρηγόπουλος. Το Δ.Σ. του Συλλόγου Σκοταναίων, εύχεται και του χρόνου να υπάρχει ανάλογη συμμετοχή σ΄αυτή την τόσο μεγάλη εορτή!!! Για το Διοικητικό Συμβούλιο Η Πρόεδρος Μαριάνθη Γ. Χρονοπούλου










Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.