HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΣΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ ΤΟ 9ο ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Το Ιατρικό Τμήμα του Πανεπιστημίου, η Παθολογική Κλινική του ΠΓΝΠ Ρίου και το Διαβητολογικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών οργανώνουν το...

Το Ιατρικό Τμήμα του Πανεπιστημίου, η Παθολογική Κλινική του ΠΓΝΠ Ρίου και το Διαβητολογικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών οργανώνουν το 9ο Διαβητολογικό Συνέδριο στο Ξενοδοχείο «Kalavrita Canyon», από Παρασκευή 23 έως Κυριακή 25 Νοεμβρίου. Σύμφωνα με την πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής, πρύτανι του Πανεπιστημίου Πατρών Βενετσάνα Κυριαζοπούλου, η θεματολογία στηρίζεται στην εφαρμογή στην κλινική πράξη όλων τα νεότερων δεδομένων της γνώσης γύρω από τον διαβήτη, ενώ η καινοτομία του θα είναι η οργάνωση ενοτήτων διαδραστικού χαρακτήρα όπου οι σύντομες εισηγήσεις θα ακολουθούνται από διεξοδική συζήτηση επί των ερωτήσεων των συνέδρων. Σύμφωνα με το Πρόγραμμα: 
➤ Την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου ώρες 15.00-16.30 1η συνεδρία θα έχει θέμα ‘Λιπίδια και Αθηρωμάτωση’ και εισηγητές τους Σ. Μπούσμπουλα (Λιπώδες ήπαρ. Τι σημαίνει στην κλινική πράξη), Σ. Παππά (Θεραπευτική παρέμβαση σε άτομα με κίνδυνο καρδιομεταβολικού συνδρόμου) και Θ. Αλεξανδρίδη (Εξατομικευμένη θεραπεία λιπιδίων στον ασθενή με Σακχαρώδη Διαβήτη). Ακολουθεί (16.30-17.30) το Ερευνητικό Βήμα με τους Δ. Χαρτουμπέκη (Ο μεταγραφικός παράγοντας Nrf2 ως νέος στόχος για την πρόληψη του λιπώδους ήπατος και της αντίστασης στην ινσουλίνη) και Κ. Ακινόσογλου (Σήψη στον διαβητικό ασθενή, νεότερα κλινικά και ανοσολογικά δεδομένα). Στις 19.00 γίνεται η Τελετή Εναρξης με διακεκριμένους ομιλητές: Β. Κυριαζοπούλου (Επανασχεδιασμός της τριτοβάθμιας παιδείας - φιλοσοφική τοποθέτηση), Γ. Δημητριάδη (Η σημασία της αντίστασης στην ινσουλίνη στη φυσιολογία και στη νόσο) και Α .Μ. Δημόπουλο (Σακχαρώδης Διαβήτης, αντιδιαβητικά δισκία και καρκίνος). > ➤Το Σάββατο 24 Νοεμβρίου ώρες 9.30- 11.00 θα γίνει η 2η συνεδρία με θέμα Σακχαρώδης Διαβήτης και επιπλοκές) με ομιλητές Μ. Παπασωτηρίου (Σύγχρονες απόψεις στην παθογένεια και πρώιμη διαγνωστική της διαβητικής νεφροπάθειας, Κ. Γυφτόπουλο (Στυτική δυσλειτουργία στον διαβητικό ασθενή), Α. Ράπτη (Διαχείριση υπέρτασης στον διαβητικό ασθενή - Δεδομένα 2018). Η 3η συνεδρία είναι ο Σακχαρώδης Διαβήτης και Καρδιαγγειακό με εισηγητές Π. Νταβλούρος (Μη ινσουλινική αντιδιαβητική φαρμακοθεραπεία σε ασθενείς με εγκατεστημένη καρδιαγγειακή νόσο), Δ. Καρναμπατίδη (Επεμβατική διαγνωστική και θεραπευτική ακτινολογία στον διαβητικό ασθενή. Ποια τα οφέλη) και Σ. Κάκκο (Πότε τίθεται η ένδειξη επαναγγείωσης στο σύνδρομο «διαβητικό πόδι»). Ακολουθεί η 4η συνεδρία για «Σύγχρονη Θεραπεία Σακχαρώδους Διαβήτη Τύπου 2» με τους Β. Τσιμηχόδημο (Αντιδιαβητικά δισκία, νέα δεδομένα. Ενδείξεις χορήγησης και έως πότε), Β. Λαμπαδιάρη (GLP1 ανάλογα, λύνουν το πρόβλημα;) και Ι. Ιωαννίδη (Ινσουλινοθεραπεία), ➤Το απόγευμα του Σαββάτου ώρες 17.00- 18.30 η 5η συνεδρία έχει θέμα «Το παράδοξο της μεταβολικά υγειούς παχυσαρκίας» με τους Β. Λαμπαδιάρη, Α. Αλαβέρα, Φαινότυποι και Χ. Τριάντο. 
➤Την Κυριακή 25 Νοεμβρίου θα γίνει μια σειρά απο διαλέξεις: (09.30-11.30) Ι. Ιωαννίδης, «Ο σημαντικός ρόλος του κεντρικού νευρικού συστήματος στην παθοφυσιολογία της διαταραχής έκκρισης και δράσης της ινσουλίνης στον ΣΔ τύπου 2», Α. Θεοδωροπούλου, «Μηχανισμοί σύνδεσης μεταξύ καρκίνου, παχυσαρκίας και Σακχαρώδους Διαβήτη», Ε. Λυμπερόπουλος, «Υπολειπόμενος καρδιαγγειακός κίνδυνος σε διαβητικούς ασθενείς», Ι. Οικονομίδης, «Σακχαρώδης Διαβήτης και αγγειακή λειτουργία» (12.00-13.00) Ν. Λιόσης, «Αυτοάνοσα ρευματικά νοσήματα στον διαβητικό ασθενή» και Δ. Βλαχάκος, «Λιπώδης νεφρός και νεφρική νόσος στον Σακχαρώδη Διαβήτη».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.