Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Στη Βουλή η τροπολογία για το ακατάσχετο των λογαριασμών αγροτών

Έτοιμη φαίνεται πως είναι η τροπολογία από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με την οποία διασφαλίζεται το ακατάσχετο των λογ...

Έτοιμη φαίνεται πως είναι η τροπολογία από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με την οποία διασφαλίζεται το ακατάσχετο των λογαριασμών των αγροτών για τις επιδοτήσεις μέχρι 12.000 ευρώ, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλης Κόκκαλης στη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους των Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων της Θεσσαλίας.

Σημειώνεται ότι ο κ. Κόκκαλης δεν μπόρεσε να δεσμευτεί απέναντι στους αγρότες ποια θα είναι η συγκεκριμένη ημερομηνία της κατάθεσης της τροπολογίας στη Βουλή, τονίζοντας βέβαια ότι «η τροπολογία έχει σταλεί στο υπουργείο Οικονομικών και αναμένεται το συντομότερο δυνατό να ψηφιστεί στη Βουλή», όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός εξήγησε πως ανάμεσα στα θέματα που έθεσαν οι αγρότες υπήρξε το ζήτημα της νιτρορρύπανσης, λέγοντας ότι «θα υπάρξει η προκήρυξη του μέτρου για μικρούς γεωργούς προς αντιστάθμισμα όσων βγήκαν εκτός νιτρορρύπανσης».

Επίσης ο υφυπουργός σε δήλωση του είπε ότι υπήρξε συνάντηση και με παραγωγούς του τσίπουρου και συζητήθηκε το θέμα που έχει προκύψει με τον περιορισμό στον χρόνο απόσταξης, και πως ο ίδιος είχε επικοινωνία με την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων για το ζήτημα. «Επικοινώνησα με τον κ. Πιτσιλή από την ΑΑΔΕ ο οποίος μου είπε πως είναι σε επαφή και με τις Περιφέρειες και ότι από τη Δευτέρα θα διευκρινιστεί επιτέλους το θέμα, ώστε να μπορέσουν να βράσουν οι αμβυκούχοι» τόνισε.

Σημειώνεται πως μεταξύ άλλων θεμάτων συζητήθηκε και το ζήτημα της χορήγησης των εξισωτικών αποζημιώσεων στους κτηνοτρόφους, με τον κ. Κόκκαλη να δεσμεύεται ότι «δεν θα υπάρξουν αδικίες, θα γίνουν διορθωτικές ενέργειες και όσοι πληρούν τα κριτήρια του νόμου και της ευρωπαϊκής κοινοτικής νομοθεσίας δεν θα αποκλειστούν».

Τέλος σχετικά με τον φόρο στο κρασί, ο κ. Κόκκαλης επανέλαβε τη θέση της κυβέρνησης ότι ο φόρος θα καταργηθεί, καθώς υπάρχει μεταξύ άλλων υποχρέωση και σεβασμός στην απόφαση του ΣτΕ.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Λάρισας Ρίζος Μαρούδας μετά τη συνάντηση που είχε με τον υφυπουργό, υποστήριξε πως «οι απαντήσεις που έλαβαν οι αγρότες δεν τους ικανοποιούν».

«Είναι κοροϊδία να λένε ότι έχουν έτοιμη τροπολογία αλλά δεν μπορούν να την καταθέσουν και να την ψηφίσουν πριν μπουν τα χρήματα στους λογαριασμούς των αγροτών» είπε ο Λαρισαίος αγροτοσυνδικαλιστής σχετικά με το ζήτημα του χρόνου κατάθεσης της τροπολογίας, ενώ αναφερόμενος στις απαντήσεις που πήρε από τον υφυπουργό για τον φόρο στο κρασί, είπε ότι «δεν υπήρξε σαφής δέσμευση από τον υφυπουργό σχετικά με τον χρόνο που η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην κατάργησή του».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.