HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Σκόπια: Πέρασε με 80 βουλευτές η Συμφωνία των Πρεσπών

Μετά από διαρκείς αναβολές στην έναρξη της συνεδρίασης και της ψηφοφορίας, το κοινοβούλιο της πΓΔΜ ενέκρινε -αργά το βράδυ της Παρασκευής...

Μετά από διαρκείς αναβολές στην έναρξη της συνεδρίασης και της ψηφοφορίας, το κοινοβούλιο της πΓΔΜ ενέκρινε -αργά το βράδυ της Παρασκευής- την πρόταση της κυβέρνησης του Ζόραν Ζάεφ για την έναρξη των διαδικασιών για την αναθεώρηση του Συντάγματος της χώρας, ώστε να προχωρήσει στην αλλαγή της ονομασίας της σε Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας. Έτσι, ολοκληρώθηκε με επιτυχία η πρώτη φάση της διαδικασίας στη βάση της συμφωνίας των Πρεσπών.

Η ψηφοφορία που έληξε με την έγκριση της πρότασης Ζάεφ  είναι το πρώτο και πιο δύσκολο από τα βήματα προς την ολοκλήρωση της συνταγματικής αναθεώρησης. Η όλη διαδικασία αναμένεται ότι θα ολοκληρωθεί περίπου σε τρεις μήνες. Ωστόσο,  η υπερψήφιση της πρότασης Ζάεφ δημιουργεί νέα δεδομένα και στην ελληνική κυβέρνηση, αφού φέρει προ των ευθυνών του τον κυβερνητικό εταίρο Πάνο Καμμένο. Μετά τη διάψευση των προβλέψεών του ότι η Συμφωνία των Πρεσπών δεν θα περνούσε από τη βουλή των Σκοπίων πλέον αποτελεί ερώτημα τί θα πράξει στο εξής και αν θα τηρήσει αυτό που ορίζεται ως γραμμή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, δηλαδή καταψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών και άρση της εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση. 

Συγχαρητήρια από Τσίπρα σε Ζάεφ 
«Μεγάλο βήμα προς την κοινή μας επιτυχία», χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με ανάρτησή του στο twitter , την υπερψήφιση της συνταγματικής αναθεώρησης από τη βουλή των Σκοπίων και έδωσε συγχαρητήρια στον «φίλο του Ζόραν Ζάεφ». 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.