HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης: φωτεινό παράδειγμα ο Συνεταιρισμός Καλαβρύτων (ΦΩΤΟ)

Εμβληματική χαρακτήρισε την περιοχή η νέα υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ολυμπία Τελιγιορίδου . Δήλωσε ότι θα προσπαθήσει να υπηρετήσει τον ...

Εμβληματική χαρακτήρισε την περιοχή η νέα υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ολυμπία Τελιγιορίδου. Δήλωσε ότι θα προσπαθήσει να υπηρετήσει τον πρωτογενή τομέα, ως ατμομηχανή της ανάπτυξης, σε μια δίκαιη κατεύθυνση. Θεώρησε ως αναγκαίο όρο τη συνεννόηση των δυνάμεων που εμπλέκονται στον τομέα. Σημείωσε ότι ο αγροτικός κόσμος κατάφερε να κρατηθεί, παρά την κρίση, χάρη σε ηγετικούς πυλώνες, όπως ο Συνεταιρισμός Καλαβρύτων, που αποτέλεσε φωτεινό παράδειγμα, γιατί είχε ως γνώμονα την αξιοπρέπεια των μελών του. Είστε μοναδικό παράδειγμα γιατί κρατήσατε την τιμή σε σωστά επίπεδα, είπε, απευθυνόμενος στην ηγεσία του Συνεταιρισμού. Η αποτελεσματικότητα σε μικρή κλίμακα, δίνει στη χώρα μεγάλη προοπτική.
Μεγάλη προοπτική, πρόσθεσε, έχει συνολικά ο αγροτικός τομέας. Υπολογίζεται ότι μέχρι το 2060 θα έχει αυξηθεί η ζήτηση προιόντων κατά 60%. Θα πρέπει να επωφεληθούμε από τη στροφή, παράγοντας ανταγωνιστικά προιόντα. Ισως το μειονέκτημα των μικρών κλήρων αν γίνει πλεονέκτημα, γιατί μας δίνει τη δυνατότητα για ποικιλομορφία και όχι μονοκαλλιέργειες. Θα πρέπει, τόνισε, να δώσουμε έμφαση στο ξαναζωντάνεμα της υπαίθρου.
Αναγνώρισε ότι οι ελληνοποιήσεις είναι πληγή για τους γαλακτοπαραγωγούς. Είμαστε αποφασισμένοι να σπάσουμε αυγά είπε. Αλλά να μην κρύβουμε τα σκουπίδια κάτω από το χαλί, είπε. Στις ελληνοποιήσεις εμπλέκονται και παραγωγοί. Είστε αποφασισμένοι, ρώτησε το ακροατήριο, να συνεργαστούμε για να ελέγξουμε το φαινόμενο; Πάντως η κυβέρνηση θα εντείνει τους ελέγχους, αν και κοντράρουν σ' αυτό κάποιες συντεχνίες.
Τόνισε επίσης ότι πρέπει να ανέβει η αναγνωρισιμότητα της φέτας, ώστε να αντιμετωπιστεί ο ανταγωνισμός των λοιπών λευκών τυριών.
Πρόσθεσε ότι πρέπει να ανέβει το επίπεδο του έλληνα αγρότη, να γίνουν πρόοδοι στην έρευνα, να κατευθύνει το πανεπιστήμιο γνώση στον κλάδο, να συνδεθεί η πανεπιστημιακή εκπαίδευση.
Κατέληξε: Η πόρτα μας θα είναι ανοιχτή. Το υπουργείο μας, θα είναι ένα δικό σας υπουργείο.

Η Υφυπουργός στα γραφεία και τις εγκαταστάσεις του Συνεταιρισμού 
Η Υφυπουργός αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων κ. Ολυμπία Τελιγιορίδου συνοδευόμενη από μέλη του Δ.Σ της Ένωσης Αγροτικού και Γαλακτοκομικού Συνεταιρισμού Καλαβρύτων, τον πρόεδρο και πρόεδρο της ΝΕΑΣ ΠΕΣΕΓΕΣ κ. Παύλο Σατολιά και τον διευθυντή κ. Αθανάσιο Παπαδόπουλο επισκέφθηκε τα γραφεία και τις εγκαταστάσεις παραγωγής και αποθήκευσης της Ένωσης .
Η κ. Τελιγιορίδου επανέλαβε αυτό που τόνισε και στο συνέδριο οτι 
ο Συνεταιρισμός Καλαβρύτων, που αποτέλεσε φωτεινό παράδειγμα, γιατί είχε ως γνώμονα την αξιοπρέπεια των μελών του.
Τόσο από τον κ. Σατολιά όσο και από τον κ. Παπαδόπουλο, τέθηκαν τα φλέγοντα ζητήματα που αφορούν τον πρωτογενή τομέα με την υπόσχεση της υφυπουργού οτι όλα θα εξεταστούν για το καλό των αγροτοκτηνοτρόφων

Τέθηκαν επίσης τα σημαντικά ζητήματα που αφορούν τους κτηνοτρόφους και έγιναν προτάσεις προς την κατεύθυνση της επίλυσής τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.