HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Θ. Τζόβολος: Θέλουμε και πράττουμε τα μέγιστα για την ανάπτυξη του αθλητισμού στα Καλάβρυτα

"Ότι γίνεται και ότι θα γίνει απευθύνεται και αφορά πρώτα σε όλους τους κατοίκους του Δήμου Καλαβρύτων και στη συνέχεια τους επισκέ...

"Ότι γίνεται και ότι θα γίνει απευθύνεται και αφορά πρώτα σε όλους τους κατοίκους του Δήμου Καλαβρύτων και στη συνέχεια τους επισκέπτες" τόνισε ο Εύθυμος Τζόβολος στην ομιλία του στο 1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Καλαβρύτων που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου, συμπληρώνοντας οτι "Θέλουμε και πράττουμε τα μέγιστα για την ανάπτυξη του αθλητισμού στα Καλάβρυτα, και χαιρόμαστε ιδιαίτερα όταν βλέπουμε ότι υπάρχει ανταπόκριση". Στην ομιλία του έκανε αναφορά στις δράσεις του Κέντρου Παιδιού Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου και του Δημοτικού Σταδίου αλλά και στις προσδοκίες που υπάρχουν μέσα από την συνεργασία όλων των φορέων και δημοτών που, όπως τόνισε, είναι βασική προϋπόθεση και κρίνεται απαραίτητη.
Ολόκληρη η ομιλία έχει ως εξής: 

Κυρίες και Κύριοι καλησπέρα σας,
Βρίσκομαι εδώ ως εκπρόσωπος του Κέντρου Παιδιού Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου Καλαβρύτων και θα σας παρουσιάσω τα αθλητικά πεπραγμένα των τελευταίων χρόνων από τον χώρο του αθλητισμού και κάποιες σκέψεις περαιτέρω βελτίωσης, ανάπτυξης και προοπτικής του τοπικού αθλητισμού που θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας.
Επιτρέψτε μου μια μικρή ιστορική αναδρομή.
Το Δημοτικό Στάδιο Καλαβρύτων είναι ένα από τα καλύτερα στάδια της Πελοποννήσου. Ιδρύθηκε το έτος 1968 στη θέση Στρογγυλόβουνο.
Το 1980 κατασκευάστηκε και το κλειστό γήπεδο μπάσκετ
Το 2000 -μετά το προσωπικό ενδιαφέρον του συμπατριώτη μας τότε Υφυπουργού αθλητισμού κ. Ανδρέα Φούρα-ανακατασκευάστηκε το στάδιο, κατασκευάστηκαν οι κερκίδες και τοποθετήθηκε φυσικός χλοοτάπητας.
Το 2002 το στάδιο που υπαγόταν στη ΓΓ Αθλητισμού, πέρασε στη δικαιοδοσία του Δήμου Καλαβρύτων και ονομάστηκε Δημοτικό Στάδιο Καλαβρύτων.
Το 2002 ιδρύθηκε από το Δήμο Καλαβρύτων, νομικό πρόσωπο με την επωνυμία «Κέντρο Παιδιού Νεολαίας και Άθλησης» στο οποίο εντάχθηκε και ο δημοτικός Παιδικός Σταθμός.
Το Νομικό Πρόσωπο έχει την ευθύνη της λειτουργίας της διοίκησης και της διαχείρισης του Δημοτικού Σταδίου.
Αλλά τι μας προσφέρει το Δημοτικό Στάδιο Καλαβρύτων;
Όπως προείπα το γήπεδο συγκαταλέγεται δικαίως σ΄ ένα από τα 5 καλύτερα γήπεδα της Πελοποννήσου.
Διαθέτει ένα ολυμπιακών προδιαγραφών γήπεδο ποδοσφαίρου με φυσικό Χλοοτάπητα. Και αυτό δίνει τη δυνατότητα σε ομάδες και Συλλόγους εκτός των τοπικών να ολοκληρώσουν το τελευταίο στάδιο της προετοιμασίας τους επ΄ αμοιβή, ενώ στους τοπικούς Συλλόγους ο χώρος του σταδίου παρέχεται δωρεάν, καθώς και το αθλητικό υλικό και η τεχνογνωσία.
Συμπεριλαμβάνει ακόμα: ΄Ένα κλειστό γήπεδο μπάσκετ και Βόλεϊ με τάπητα PVC ολυμπιακών προδιαγραφών , δύο γήπεδα τένις, ένα εξωτερικό γήπεδο μπάσκετ, μία αίθουσα εκγύμνασης με βάρη, τέσσερις χώρους αποδυτηρίων, ένα μίνι γήπεδο ποδοσφαίρου, ένα μίνι γήπεδο μπάσκετ για παιδιά από 2 έως 10 ετών.
Από το 2002 και μέχρι σήμερα το Δημοτικό στάδιο Καλαβρύτων έχει αναλάβει και έχει πραγματοποιήσει πολλές αθλητικές δραστηριότητες.
Συνοπτικά θα αναφέρω
Τελικός ποδοσφαίρου ενόπλων Δυνάμεων, τελικός ποδοσφαίρου super cup Αχαϊας, τον πρώτο εκτός Πατρών, Ανθρώπινο σκάκι.
Εκτός όμως των ορίων του γηπέδου έγιναν και άλλα.
Το 1ο και 2ο παγκόσμιο πρωτάθλημα ENDURO στην Ελλάδα, το Διεθνές και πανελλήνιο πρωτάθλημα ENDURO, το Ράλλυ Αχαιός, SCRAMBLE, αγώνες ορεινής Ποδηλασίας,DOWNHILL, ορεινό τρέξιμο, αλεξίπτωτο πλαγιάς, HELLAS RALLY (Ελληνικό DAKAR), αγώνες και περιήγηση 4Χ4, το 6ήμερο πανελλήνιο συνέδριο εκπαίδευσης του Ελληνικού Ευρ. Σταυρού και πολλά άλλα. ΄Αφησα για το τέλος τη Ναυαρχίδα των αθλητικών εκδηλώσεων που πραγματοποιείται με τη συνδρομή του στρατού και την βοήθεια δύο συμπατριωτών μας του πτεράρχου κ.Γεωργίου Αθανασίου και του πλοιάρχου κ. Σπύρου Ανδριόπουλου.
Αναφέρομαι βέβαια στο δρόμο θυσίας δέκα χιλιάδων μέτρων την ημέρα μνήμης στις 13 Δεκεμβρίου, με εκκίνηση να δίνεται έξω από το Δημοτικό Μουσείου Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος και πάντα υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαβρύτων. Πέρυσι οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις 800. ΄Εχουμε καταφέρει όλοι τα Καλάβρυτα να είναι ένας φιλικός και δημοφιλής τουριστικός προορισμός, αλλά δεν πρέπει να εφισυχαζόμαστε.
Τι προσδοκάμε;
Προσδοκάμε την αύξηση της προσέλευσης στο Δημοτικό Στάδιο Καλαβρύτων πρώτα των κατοίκων και ύστερα των επισκεπτών. Αν εμείς οι ίδιοι δεν υιοθετήσουμε την αθλητική νοοτροπία δύσκολα θα την προσφέρουμε στους επισκέπτες. Εμείς από πλευρά μας αφήνουμε την πόρτα ανοιχτή όλη την ημέρα και φώτα το βράδυ ώστε να μπορούν να έχουν πρόσβαση όλοι. Η χρήση των γηπέδων είναι ελεύθερη και αυτό βοηθάει τους γονείς να αφήνουν τα παιδιά για παιχνίδι ενώ εκείνοι αθλούνται. Με την δημιουργία του στίβου στην οποία θα αναφερθώ στη συνέχεια θα προσελκύσουμε περισσότερους αθλητές κλασσικού αθλητισμού για προετοιμασία, όπως τα προηγούμενα χρόνια. Η κ. Ρήγα έκανε την βασική προετοιμασία της πριν τους ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο. Επίσης είμαστε σε συνεννόηση με το Διευθυντή του Χιονοδρομικού κέντρου για να μπορέσουμε να φιλοξενούμε αυτού του είδους τους αθλητές.
Παράλληλα με το χειμερινό, το θρησκευτικό και τον ιστορικό τουρισμό μπορεί και ο αθλητικός τουρισμός να συμβάλλει στην ανάπτυξη του τόπου. Η γεωγραφική θέση των Καλαβρύτων κοντά σε μεγάλες πόλεις το καινούριο εθνικό οδικό δίκτυο, η φυσική ομορφιά, η ποικιλομορφία του εδάφους αλλά και το υψόμετρο συντελούν στην προσέλευση τουριστών τόσο για τις αθλητικές δραστηριότητες όσο και για αναψυχή.
Γνώμη μας είναι ότι μπορούν αυτά τα δύο να συνδυαστούν πολύ εύκολα και να συνυπάρξουν.
Ωστόσο η συνεργασία όλων των φορέων και δημοτών είναι βασική προϋπόθεση και κρίνεται απαραίτητη.
Τα τελευταία χρόνια άρχισαν το ποδήλατο, το Τζόκινγκ, η πεζοπορία σιγά σιγά να μπαίνουν στην καθημερινότητά μας. Η χαρτογράφηση και η σήμανση της περιοχής θα εξυπηρετήσουν αυτή τη μερίδα ανθρώπων που θα προσέλθουν να αθληθούν.
Τι πρέπει και τι πρόκειται να γίνει άμεσα!
Εγκρίθηκε πριν από 15 μέρες από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος η κατασκευή στίβου στο Δημοτικό Στάδιο Καλαβρύτων, ένα έργο αξίας 150.000 ευρώ και η δημιουργία γηπέδου ποδοσφαίρου με πλαστικό χλοοτάπητα στο Δημοτικό Διαμέρισμα Σκεπαστού ένα έργο αξίας 130.000 ευρώ.
Στο Στάδιο Καλαβρύτων επίσης θα δημιουργηθεί χώρος εκμάθησης ποδηλάτου και κέντρο κυκλοφοριακής αγωγής. Θα δημιουργήσουμε με τον Ερυθρό Σταυρό Πάτρας παράρτημα για εκπαίδευση στελεχών παροχής πρώτων βοηθειών από τους Δημότες των Καλαβρύτων. Επιδιώκουμε με τον Δήμο σύνταξη μελέτης για μια πιο ασφαλή μετακίνηση ιδιαίτερα των παιδιών αλλά των μεγαλύτερων με ποδήλατο.
Αναβάθμιση της μαθητικής Εστίας για εκμετάλλευση της με διάφορους τρόπους όπως παραδείγματος χάρη φιλοξενία ακαδημιών ποδοσφαίρου και όχι μόνο για τουρνουά ποδοσφαίρου θερινούς μήνες. Επιπλέον η μαθητική εστία μπορεί να στεγάσει ένα κέντρο δημιουργικής απασχόλησης παιδιών.
Απαραίτητες αλλαγές στο Δημοτικό Στάδιο Καλαβρύτων για πρόσβαση στο χώρο ατόμων με ειδικές ικανότητες.
Ημερίδα αθλητισμού από Διατροφολόγους και Ολυμπιονίκες αθλητές. Γιατί η σωστή ενημέρωση είναι το πάν!!!
Ακόμα θα συντηρηθεί ο χώρος απογείωσης στο βουνό Βελιά για την χρήση Αλεξίπτωτων πλαγιάς και θα δημιουργηθεί μια καινούρια στην Αγία Λαύρα.
Αναμένεται επίσης η χρηματοδότηση από τη Γενική Γραμματεία αθλητισμού για τη χάραξη δύο καινούριων μονοπατιών στη θέση Βελιά και στη θέση Τρέμουλας. Σε αυτό βοήθησαν ο καθηγητής φυσικής αγωγής κ. Γεώργιος Πανταζής και ο οδηγός βουνού κ. Νικόλαος Πριονάς.
Ότι γίνεται και ότι θα γίνει απευθύνεται και αφορά πρώτα σε όλους τους κατοίκους του Δήμου Καλαβρύτων και στη συνέχεια τους επισκέπτες. 
Είναι σημαντικό να νιώθουμε όλοι ασφάλεια να βλέπουμε τον τόπο μας να εξελίσσεται και να αναπτύσσεται.
Όλες τις προσπάθειες που κάνει το κέντρο παιδιού νεολαίας και άθλησης στηρίζει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και ο Περιφερειάρχης κ. Απόστολος Κατσιφάρας, ο Δήμος Καλαβρύτων και ο Δήμαρχος κ. Γεώργιος Λαζουράς, το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαβρύτων, το ΔΣ του Κέντρου Παιδιού Νεολαίας και ΄Αθλησης και οι υπάλληλοι του Φορέα Διαχείρησης Χελμού Βουραϊκού, το Εργοτάξιο του Δήμου Καλαβρύτων, η ΄Ένωση Ξενοδόχων οι χώροι εστίασης, αλλά χωρίς τη βοήθεια από το Αστυνομικό τμήμα, το Πυροσβεστικό σώμα, το γενικό Νοσοκομείο, αλλά και των κατοίκων της περιοχής των Καλαβρύτων, δεν θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν αυτές οι δράσεις.
Θέλουμε και πράττουμε τα μέγιστα για την ανάπτυξη του αθλητισμού στα Καλάβρυτα, και χαιρόμαστε ιδιαίτερα όταν βλέπουμε ότι υπάρχει ανταπόκριση.
Γιατί πιστεύουμε ότι ο αθλητισμός ενώνει δεν απομονώνει!!
Σας ευχαριστώ πολύ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.