HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Επίσκοπος Αμβούργου στα Καλάβρυτα: "Ζητάμε συγνώμη" (ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Στα Καλάβρυτα είναι από χθες ο Επίσκοπος της Ευαγγελικής Εκκλησίας Αμβούργου, κ. Σλέσβιχ-Χόλσταϊν και Μεκλεμβούργου - Δυτικής Πομερανία...

Στα Καλάβρυτα είναι από χθες ο Επίσκοπος της Ευαγγελικής Εκκλησίας Αμβούργου, κ. Σλέσβιχ-Χόλσταϊν και Μεκλεμβούργου - Δυτικής Πομερανίας κ. Γκέρχαρντ Ούλριχ (Gerhard Ulrich), συνοδευόμενος από μέλη της Γερμανικής Εκκλησίας μεταξύ των οποίων και ο dr Constantin Crohn, ο οποίος έχει καταγωγή από  το Μπούμπουκα Καλαβρύτων 
Ο Επίσκοπος  Αμβούργου, Σλέσβιχ-Χόλσταϊν, χθες παραβρέθηκε σε δείπνο όπου συμμετείχαν, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Λαζουράς, ο εφημέριος του Καθεδρικού Ναού Καλαβρύτων πρωτοπρεσβύτερος Κωνσταντίνος Μητρόπουλος, ο Αντιδήμαρχος κ. Χουλιάρας, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Νεολαίας και άθλησης του Δήμου κ. Τζόβολος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Καλαβρυτινών Αθήνας κ. Τσενές,  τα μέλη της Διοίκησης του Δ.Μουσείου Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, κ. Παναγόπουλος και κ. Χαλμούκης, ο Πρόεδρος της Α.Ε.Καλαβρύτων κος Βαρβιτιώτης και μέλη της Διοίκησης της Α.Ε.Καλαβρύτων και ο δημοσιογράφος Νίκος Κυριαζής.
Σήμερα το πρωί επισκέφθηκαν τα μνημεία των μαρτυρικών τόπων στη Ζαχλωρού και τους Ρογούς, επίσκεψη στην Ιερά Μονή Μεγάλου Σπηλαίου, επίσκεψη στην ιστορική Μονή της Αγίας Λαύρας, προσκύνημα στον Τόπο Θυσίας των Καλαβρυτινών της 13/12/1943, και τέλος επίσκεψη στο Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, όπου πραγματοποιηθηκε ξενάγηση στους χώρους και στα εκθέματα του Μουσείου.
Στις 19.00 μ.μ. σήμερα πραγματοποιήθηκε Ομιλία του Επισκόπου Αμβούργου, κ. Σλέσβιχ-Χόλσταϊν, στο Αρχοντικό της Παλαιολογίνας.
Στην ομιλία του (δείτε το βίντεο) εκφράζει ένα μεγάλο "συγνώμη" για τις σφαγές των συμπατριωτών του και αξίζει να σημειώσουμε οτι έιναι η πρώτη φορά που θεσμικός Γερμανός παράγοντας, πολιτικός η εκκλησιαστικός εκφράζει δημόσια συγνώμη. Μεχρι τωρα ακούγαμε για "λυπάμαι" και συμπαρίσταμαι"
Δείτε το βίντεο με όλες τις δηλώσεις του Γερμανού Επισκόπου, όπως της κατέγραψε η κάμερα του kalavrytanews.com. Ενώ αύριο αναρτήσουμε ολόκληρη τη ομιλία του στο Αρχοντικό της Παλαιολογίνας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.