HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Λαζουράς: Με τη συνεργασία, κατέληξε, θα φέρουμε τη βιώσιμη ανάπτυξη στους πολίτες του δήμου μας.

Ζωτικά, κρίσιμα, αναπτυξιακά έργα, τα οποία παλεύει για πολύ καιρό ο Δήμος, επανέφέρονται ως προτάσεις στο "1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Καλ...

Ζωτικά, κρίσιμα, αναπτυξιακά έργα, τα οποία παλεύει για πολύ καιρό ο Δήμος, επανέφέρονται ως προτάσεις στο "1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Καλαβρύτων" που βρίσκεται σε εξέλιξη, σήμερα στα Καλάβρυτα, με μεγάλη προσέλευση κόσμου, μαζί με την έγκριτη, έγκυρη και ιστορική εφημερίδα "ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ" και το pelop.gr, και άλλους αναπτυξιακούς φορείς της περιοχής και με την υποστήριξη της εφημερίδας " ΩΡΑ των ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ" και του "ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS"
Ο Δήμαρχος Γιώργος Λαζουράς, μνημόνευσε τον οραματιστή Δήμαρχο Πάνο Πόλκα, τον άνθρωπο που συνέλαβε την ιδέα ότι μόνο με την κτηνοτροφία δεν μπορούσε να πορευθεί η περιοχή. Και με τις πρωτοβουλίες του τα Καλάβρυτα απέκτησαν το Χιονοδρομικό Κέντρο και η ζωή της περιοχής μεταμορφώθηκε.
Εξήρε επίσης τη συμβολή του Θανάση Παπαδόπουλου, πρώην δημάρχου και βουλευτή, στο συνεταιριστικό κίνημα. Περιέγραψε τους φυσικούς θησαυρούς της περιοχής και δήλωσε ότι ο Δήμος, μέσα στο καμίνι της κρίσης, κατάφερε να πετύχει πολλά, σε συνεργασία με την κυβέρνηση, «με την οποία δεν είμαστε αντίπαλοι», την Περιφέρεια, τους συλλόγους, τους φορείς. Με τη συνεργασία, κατέληξε, θα φέρουμε τη βιώσιμη ανάπτυξη στους πολίτες του δήμου μας.
Εκσυγχρονισμό του Χιονοδρομικού Κέντρου εξήγγειλε ο περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, με σκοπό την αναβάθμισή του και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Είναι έτοιμο το τεχνικό δελτίο, είπε, για έργα της τάξης 20 εκατομμυρίων.
Προχωρήσαμε, πρόσθεσε, σε αστικές αναπλάσεις στην περιοχή των Καλαβρύτων, και κατηγορηθήκαμε ως εχθροί της πόλης των Πατρών- αναφερόμενος σε αντιπαράθεση που είχε, στην πρώτη θητεία του, με τη δημοτική αρχή Δημαρά- και εστίασε στη «μεγάλη πρόκληση της 111».
Δεν θα συμβιβαστούμε στη συντήρησή της, είπε, υποσχόμενος να επανέλθει με ουσιαστική ανακατασκευή. Κατέληξε λέγοντας ότι πρέπει να καταφέρουμε τη διάχυση των προϊόντων της περιοχής και εγκωμίασε την Ένωση Συνεταιρισμών για τις μάχες που έδωσε για την τιμή του γάλακτος. Και δήλωσε ότι είναι αναγκαίοι οι έλεγχοι κατά των ελληνοποιήσεων που νοθεύουν τον ανταγωνισμό. Αγροτική περιοχή, τουρισμός, πολιτισμός και ο άνθρωπος ως μύθος και ως κεφάλαιο είναι τα όπλα για την ανάπτυξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.