HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΜΑΚΕΛΛΑΡΙΑ ΚΑΙ ΔΙΟΡΘΏΝΕΙ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΗΣ...GOOGLE

Χρειάστηκε η παρέμβαση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (Περιφερειακή Ενότητα Αχαϊας) και του ΙΤΥ (Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών) π...

Χρειάστηκε η παρέμβαση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (Περιφερειακή Ενότητα Αχαϊας) και του ΙΤΥ (Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών) προκειμένου να σταματήσουν να διακινδυνεύουν δεκάδες επισκέπτες την πρόσβαση στη Μονή Μακελλαριάς από δρόμο ακατάλληλο!
Το θέμα συζητήθηκε χθες Τρίτη στη διάρκεια σύσκεψης που έγινε στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με θέμα τη βελτίωση της πρόσβασης στην Ιστορική Ιερά Μονή του δήμου των Καλαβρύτων.
Όπως ενημέρωσαν οι Μοναχές που εγκαταβιούν στην Μακελλαριά εδώ και μια επταετία, έχει παρατηρηθεί πολύς κόσμος να μην ακολουθεί τις ταμπέλες, προσεγγίζοντας την Ι.Μ. από Καλάβρυτα ή από Πάτρα, μέσω Χαλανδρίτσας. 
Ο λόγος είναι ότι οι χάρτες της Google, στις εναλλακτικές διαδρομές, έχουν δρόμο πρόσβασης από το σημείο όπου βρίσκεται ο γκρεμός.
Οι οδηγοί, ακολουθώντας την… ασφαλή οδό των πλοηγών και της Google, χρησιμοποιούν ουσιαστικά τον ανασφαλή δρόμο.
Τελικά το πρόβλημα διορθώθηκε με τους χάρτες. Αμεσα μάλιστα σε συνεργασία της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Αχαϊας και του ΙΤΥ που διόρθωσαν τις διαδρομές στο σύστημα.          
Στην σύσκεψη προήδρευσε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας και συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, ο δήμαρχος Καλαβρύτων Γιώργος Λαζουράς, η Ηγουμένη της Ι.Μ. Μοναχή Μαρκέλλα, η Μοναχή Συγκλητική, ο Γιώργος Παναγιωτόπουλος, Διευθυντής Δασών Αχαΐας, ο Παναγιώτης Φλωράτος, προϊστάμενος Τεχνικών Υπηρεσιών της Π.Ε. Αχαΐας, η Ιωάννα Φαναριώτου, Δασολόγος και στέλεχος της Διαχειριστικής του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας (ΕΥΔ Ε.Π. «Δυτική Ελλάδα 2014-2020), η εκτελεστική γραμματέας  της ΠΔΕ Διονυσία Μαράτου κα. 
Οσον αφορά το αντικείμενο της σύσκεψης, σύντομα αναμένεται να βρεθεί λύση, με την συνδρομή της Δασικής και χρηματοδότηση είτε μέσω ΕΣΠΑ, είτε μέσω του ΠΔΕ (Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων) για την χρηματοδότηση της κατασκευής του δρόμου με διαπλατύνσεις και στηθαία ασφαλείας
Ρεπορτάζ: ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.