Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ: Φεστιβάλ χορού με την συμμετοχή των Κινέζων GAOWA DANCE ENSEMBLE

Η GAOWA DANCE ENSEMBLE, με την καθοδήγηση της υποδιαίρεσης Yayuncun της περιφέρειας Chaoyang του Δήμου Πεκίνου, ιδρύθηκε το 2003 και είν...

Η GAOWA DANCE ENSEMBLE, με την καθοδήγηση της υποδιαίρεσης Yayuncun της περιφέρειας Chaoyang του Δήμου Πεκίνου, ιδρύθηκε το 2003 και είναι μια δυναμική και εξαιρετική ομάδα χορού  στην πρωτεύουσα και για αρκετά χρόνια έχει βαθμολογηθεί με άριστα για την παραδειγματική συνολική της παρουσία. Η ομάδα αποτελείται κυρίως από 35 επαγγελματίες χορευτές από διάφορες περιοχές του Πεκίνου, με μέσο όρο ηλικίας 49 ετών. Το συγκρότημα έχει χορογραφήσει και παράγει πολλά βραβευμένα έργα, όπως οι Amur Senor, Jubilance, Tashi Delek, Blessings, Dreamlike Heaven Lake, Έπαινος του Κόκκινου Ποταμού, Ιριδίζοντα σύννεφα πάνω από το Snow Mountain, Τραγουδώντας στο χιόνι, μεταξύ των οποίων οι τελευταίες τέσσερις εμφανίστηκαν στον διαγωνισμό χορού πέντε επαρχιών στη Βόρεια Κίνα και κέρδισαν  το Χρυσό Βραβείο Χορογραφίας και Επιδόσεων. Ο χορός Amur Senor πήρε το Χρυσό Μετάλλιο στον Διαγωνισμό Εθνικής Πλατείας Χορού το 2015. Επίσης, το 2015, η GAOWA προσκλήθηκε ως αντιπροσωπευτική ομάδα χορού στη Νότια Κορέα για να συμμετάσχει στον Διαγωνισμό Χορού Χιόνι-Νότια Κορέα και κέρδισε το χρυσό βραβείο . Ο αρχικός χορός Singing in the Snow παρουσιάστηκε στον 3ο Χορευτικό Διαγωνισμό του Πεκίνου και κέρδισε το πρώτο βραβείο χορογραφίας, επιδόσεων και κοστουμιών.
Η GAOWA έχει προσκληθεί και σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές όπως , κόσμου χοροί, τραγουδιών και χαμόγελων, τραγουδώντας την Κίνα, οι οποίες είναι μεγάλες παραστάσεις της κεντρικής τηλεόρασης της Κίνας. Εκτός αυτού, το συγκρότημα συμμετείχε επίσης σε πολλές κοινωνικές δραστηριότητες, όπως η 60η επέτειος της Εθνικής  Ημέρας της Κίνας,  η 90η επέτειος από την ίδρυση του Κομμουνιστικού Κόμματος και οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Πεκίνου το 2008. Το 2007,  προσκλήθηκε σε μια μεγάλη πολιτιστική εκδήλωση με τίτλο Πεκίνου Χορός στην Αμερική στο Λος Άντζελες και προσκλήθηκε επίσης στην Πολωνία και την Τσεχία για να συμμετάσχει στο Διεθνές Φεστιβάλ Λαϊκής Τέχνης, επιδεικνύοντας το πνεύμα και το όνομα του Πεκίνου στο εξωτερικό.

Χοροί που θα παρουσιαστούν στο Φεστιβάλ 
1. Μογγολικός χορός: Amur Senor
Η Μογγολική μειονότητα είναι μια ευγενική, ευγνώμων και λατρευτική εθνικότητα. Ο χορός Amur Senor, με κομψό φόρεμα, αξιοπρεπή στάση και μεταβλητό σχηματισμό, δείχνει την ευγένεια, την κομψότητα και τη νοημοσύνη των γυναικών της Μογγολίας, εκφράζει την απέραντη ευγνωμοσύνη του Μογγολικού λαού προς τον Θεό και την πατρίδα του και τη μεγάλη τους ευτυχία και ικανοποίηση για τη ζωή.

2. Λαϊκή σουίτα χορού
Η σουίτα παραδοσιακού χορού αποτελείται από δύο χορούς, έναν χορό του Θιβέτ που ονομάζεται Έπαινος του Κόκκινου Ποταμού και ο άλλος είναι ένας ουγούρος Χορός που ονομάζεται Χρυσό Φθινόπωρο, Χρυσή πλάκα, Συγκομιδή . Ο πρώτος γιορτάζει την ελεύθερη και ευτυχισμένη ζωή του θιβετιανού λαού. Τρέχουν ανάμεσα στα βουνά, αντλούν νερό από τα ποτάμια, βοσκούν βοοειδή στο λιβάδι, με χαρούμενα τραγούδια και γέλιο που γεμίζει τον αέρα. Όλοι είναι γεμάτοι χαρά και ευτυχία. Ο τελευταίος είναι λαϊκός χορός δημοφιλής στις μειονοτικές περιοχές του Xinjiang που εκφράζει το αίσθημα της ανυπολόγιστης απόλαυσης και χαράς. Όταν έρχεται η εποχή της συγκομιδής, οι άνθρωποι είναι ντυμένοι με τα καλά τους ρούχα και χορεύουν, για να δείξουν την ευγνωμοσύνη τους προς την όμορφη ζωή.
Υπενθιμίζουμε το πρόγραμμα των τριήμερων εκδηλώσεων :
Με συνδιοργάνωση του δήμου Καλαβρύτων και της Στέγης Πολιτισμού και Παράδοσης Καλαβρυτινών και Φίλων Πάτρας <ΑΓΙΑ ΛΑΥΡΑ>
Σάββατο 18/8/2018 και ώρα 20.00 στην κεντρική πλατεία των Καλαβρύτων.
Χορεύουν
.Το χορευτικό συγκρότημα της Κίνας GAOWA DANCE ENSEMBLE
. Η Στέγη Πολιτισμού και Παράδοσης Καλαβρυτινών και Φίλων Πάτρας <ΑΓΙΑ ΛΑΥΡΑ>
. Ο Λαογραφικός Όμιλος <ΤΑ ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ>
. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καλαβρύτων
. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κέρτεζης < Ο Στριφτόμπολας>
. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος < Καρατζάδες>
. Ο Μορφωτικός και Εκπολιτιστικός Σύλλογος Σκεπαστού

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.