Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Πύρινη λαίλαπα στη Ζάκυνθο - Και η Π.Υ.Καλαβρύτων στην επιχείρηση κατάσβεσης

Δύο μεγάλες πυρκαγιές ξέσπασαν χθες το απόγευμα στη Ζάκυνθο και βρίσκονται σε εξέλιξη  Οι πυρκαγιές ξέσπασαν σε δυο διαφορετικές περιο...

Δύο μεγάλες πυρκαγιές ξέσπασαν χθες το απόγευμα στη Ζάκυνθο και βρίσκονται σε εξέλιξη 
Οι πυρκαγιές ξέσπασαν σε δυο διαφορετικές περιοχές, μια στο Μαχαιράδο και μια στον Κοιλιωμένο (περιοχή Καταλούπου).
Μεγαλύτερη ήταν η πυρκαγιά στο χωριό Κοιλιωμένος, καθώς χωρίστηκε σε δύο μέτωπα - ένα με κατεύθυνση προς το χωριό, και το άλλο σε πευκοδάσος της περιοχής. 
«Σύμμαχος» των πυρκαγιών, ήταν οι άνεμοι που έφταναν τα 6 μποφόρ.
Οι πυρκαγιές που πήραν γρήγορα μεγάλες διαστάσεις, ξέσπασαν στις 4.30 μ.μ. σε δασικές περιοχές. 
Σημαντική βοήθεια στο έργο των δυνάμεων της πυροσβεστικής υπηρεσίας Ζακύνθου, αναμένεται να προσφέρουν οι ενισχύσεις, που έφθασαν στα μέτωπα λίγο πριν τα μεσάνυχτα, από την Πελοπόννησο (Από την Π.Υ.Καλαβρύτων, συνδράμει ένα όχημα με δύο Πυροσβέστες.
Η νύχτα στα δύο μέτωπα της Ζακύνθου, είναι μεγάλη με όλη τη πυροσβεστική δύναμη να καταβάλει υπεράνθρωπες προσπάθειες για να τα περιορίσουν και να τα θέσουν υπό έλεγχο.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, υπάρχει αισιοδοξία ότι σύντομα θα τεθούν υπό έλεγχο οι πυρκαγιές, όμως ασφαλή συμπεράσματα θα μπορέσουν να βγουν το πρωί, όταν θα υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα.
Στο χωριό του Κοιλιωμένου επιχειρούν 10 οχήματα με 20 πυροσβέστες, 9 άτομα πεζοπόρο τμήμα  και 5 υδροφόρες, ενώ από το απόγευμα μέχρι και τις 20.00 μ.μ. επιχειρούσαν ρίξεις νερού, ένα πυροσβεστικό αεροσκάφος τύπου Καναντέρ και ελικόπτερο Έρικσον.
Στην πυρκαγιά στο Μαχαιράδο, επιχειρούν για την κατάσβεση της 2 πυροσβεστικά οχήματα με 4 πυροσβέστες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.