HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Παγκόσμια Πρωταθλήτρια η Εθνική εφήβων πόλο

Νέα τεράστια επιτυχία γνώρισε το ελληνικό πόλο, καθώς η Εθνική ομάδα εφήβων κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ουγ...

Νέα τεράστια επιτυχία γνώρισε το ελληνικό πόλο, καθώς η Εθνική ομάδα εφήβων κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ουγγαρίας, επικρατώντας 9-8 της Ισπανίας στον μεγάλο τελικό. 
Αυτό είναι το δεύτερο χρυσό σε παγκόσμιο πρωτάθλημα για την Ελλάδα σε επίπεδο εφήβων / νεανίδων, μετά απ’ αυτό της Εθνικής νεανίδων το 2012 στο Περθ της Αυστραλίας, ενώ έρχεται να ακολουθήσει το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε πέρυσι στο Βελιγράδι η Εθνική Νέων, αποδεικνύοντας πως η ελληνική υδατοσφαίριση έχει λαμπρό μέλλον μπροστά της!
Η Ελλάδα εμφανίστηκε για πρώτη φορά σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα το 1970 στη Βαρκελόνη, όπου η εθνική ανδρών κατετάγη δέκατη. Απουσίασε από τη Βιέννη το 1974 και από το 1977 μετέχει αδιαλείπτως στην τελική φάση του θεσμού, ενώ από το 1989 μόνιμο "παρών" δίνει και η εθνική γυναικών. Η τελευταία έχει χαρίσει στη χώρα μας και τα μοναδικά μετάλλιά της στο θεσμό, ανεβαίνοντας στο δεύτερο σκαλί του βάθρου το 2010 στο Ζάγκρεμπ (έχασε 11-6 στον τελικό από τη Ρωσία) και το 2012 στο Αϊντχόφεν (ηττήθηκε 13-10 από την Ιταλία). Σε ό,τι αφορά τους άνδρες, η εθνική έφτασε δύο φορές στην τετράδα, αλλά δεν κατάφερε να ξεφύγει από τη... γλυκόπικρη τέταρτη θέση. Το 1999 ηττήθηκε στον «μικρό τελικό» με 7-6 από την Ιταλία, ενώ πριν δύο χρόνια στο Βελιγράδι έχασε 13-10 από την Ουγγαρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.