Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Οι επτά «πληγές» που κατέγραψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις πυρόπληκτες περιοχές

Τα σοβαρά προβλήματα που παραμένουν άλυτα στο Μάτι ένα μήνα μετά την «αποφράδα» 23η Ιουλίου, κατέγραψε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολί...

Τα σοβαρά προβλήματα που παραμένουν άλυτα στο Μάτι ένα μήνα μετά την «αποφράδα» 23η Ιουλίου, κατέγραψε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης που βρέθηκε για δεύτερη φορά στις πυρόπληκτες περιοχές.

Ο πρόεδρος της ΝΔ δεσμεύτηκε να κάνουν ο ίδιος και το κόμμα του ό,τι περνά από το χέρι τους «για να αναγεννηθεί η περιοχή το συντομότερο δυνατόν, να ξαναβρεί τον χαρακτήρα της και να βελτιωθούν και οι στρεβλώσεις που υπήρχαν από το παρελθόν».

Οι επτά «πληγές» που πονούν ακόμη

Κατά τις επαφές που είχε με πυρόπληκτους κατοίκους και φορείς της περιοχής, το κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας που συνόδευε τον κ. Μητσοτάκη, επεσήμανε τα σοβαρότατα προβλήματα που με ευθύνη της κυβέρνησης δεν έχουν επιλυθεί. Ειδικότερα, τους αναφέρθηκαν από τους ίδιους τους πληγέντες τα εξής:

● Δεν έχει προχωρήσει η επιδότηση ενοικίου για την οποία δεσμεύθηκε η κυβέρνηση.
● Εκκρεμεί το επίδομα κοινοχρήστων χώρων, ενώ οι πληγέντες δεν έχουν πάρει κανένα επίδομα οικοσκευής και άμεσων αναγκών, όπως επίσης τους υποσχέθηκε.
● Δεν έχει διευκρινιστεί πως θα αξιοποιηθούν τα χρήματα που έχουν συγκεντρωθεί στον λογαριασμό που διατηρεί η κυβέρνηση στην Τράπεζα της Ελλάδος, αλλά και στον λογαριασμό του Δήμου Ραφήνας.
● Μετά από 30 ημέρες δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση σχετικά με την ποιότητα του αέρα στις πληγείσες περιοχές. Πρόκειται για θεμελιώδες ζήτημα που αφορά τη δημόσια υγεία και ειδικά τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού που έχουν επιστρέψει στα σπίτια τους.
● Δεν υπάρχει σαφής εικόνα σχετικά με τη νέα ρυμοτομία της περιοχής, καθώς πλην των απαλλοτριώσεων στην οδό Δημοκρατίας την οποία θα κάνει το Υπουργείο Υποδομών και των ασφαλτοστρώσεων ορισμένων άλλων οδών δεν υπάρχει κάποια πιο ριζοσπαστική παρέμβαση.
● Η Λεωφόρος Μαραθώνος σε 6-7 σημεία δεν έχει ακόμα ρεύμα, όπως και ο Νέος Βουτζάς σε σημεία εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Μαραθώνος.
● Δεν έχει βρεθεί μια αξιόπιστη και τυποποιημένη διαδικασία για την αφαίρεση του αμιάντου. Αυτή τη στιγμή το Υπουργείο Υποδομών δεν δέχεται αιτήσεις πολιτών, αλλά κάνει αφαίρεση μόνο στα κόκκινα σπίτια που είναι προς κατεδάφιση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.