HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΣΚΟΤΑΝΗ: 31ο ΣΚΟΤΑΝΑΙΪΚΟ ΣΥΝΑΠΑΝΤΗΜΑ

                                           Αγαπητές Πατριώτισσες και Πατριώτες, Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Σκοταναίων...


   
                                      
Αγαπητές Πατριώτισσες και Πατριώτες,
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Σκοταναίων, σας εύχεται Καλό Καλοκαίρι με υγεία και είναι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσει το  πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων του 31ου Συναπαντήματος 2018 του πιο γνωστού πολιτιστικού και ψυχαγωγικού θεσμού, ο οποίος είναι και φέτος εδώ, για να προσφέρει σ΄όλους σας ποιοτική ψυχαγωγία, ξεχωριστές βραδιές και ανάσες πολιτισμού.

ΤΕΤΑΡΤΗ  15  ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018

Εορτή  της Παναγίας.
Εκκλησιασμός με αρτοκλασία.
Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας, στο προαύλιο της εκκλησίας, θα γίνει διανομή του άρτου και θα προσφερθούν γλυκίσματα και αναψυκτικά.

ΠΕΜΠΤΗ  16  ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ  2018
Πρωϊνή εκδρομή στην Ιερά Μονή Αγ. Νικολάου Βλασσίας.
Στην πλατεία και ώρα 20.00μ.μ. θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα «Όταν το Δημοτικό Τραγούδι………γράφεται με ιστορία»
Ο τόπος  μας είναι δεμένος με τη γη και τη λαϊκή μας παράδοση. Κι έχουμε την τύχη να διαθέτει ανθρώπους που με ζήλο και με πάθος κρατούν το νήμα της παράδοσης που συνδέει το παρόν με το παρελθόν. Εμείς είμαστε, απλά ο κρίκος σ΄αυτή την αλυσίδα.
Για το λόγο αυτό, σας περιμένουμε να ζωντανέψουμε τα τραγούδια  μας…..να τραγουδήσουμε….και να γλεντήσουμε.
Στην συνέχεια, θα απολαύσουμε παραδοσιακούς χορούς από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Λυκουριωτών & Υπεύθυνο της Χορευτικής Ομάδας Συλλόγου Λυκουριωτών κ. Σωκράτη Μούσιο, ο οποίος υπόσχεται να μας χαρίσει, για μια ακόμη φορά, μοναδικές στιγμές κεφιού και χαράς.
Η βραδιά θα συνεχισθεί με πολύ κέφι και χορό από την D.j. κ. Σία Παπαγιαννοπούλου.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  17  ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ  2018
 Στην πλατεία του χωριού και ώρα 19:00 μ.μ. οι μικροί μας φίλοι θα έχουν τη δυνατότητα να ψυχαγωγηθούν και να διασκεδάσουν με παιχνίδια «ΑRENA SURVIVOR»
Στις  20.00μ.μ. θα πραγματοποιηθεί «Διαγωνισμός παραδοσιακού ανοίγματος φύλλου» απ΄όσες κυρίες επιθυμούν να λάβουν μέρος.
Στη συνέχεια και ώρα 21.00μ.μ θα παρακολουθήσουμε από την Θεατρική ομάδα «ΟΙ ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΠΡΟΖΑΣ» με υπεύθυνη την αεικίνητη και πάντα δημιουργική κ. Αφροδίτη Σκαλτσά -Δημητρακοπούλου και τους συνεργάτες της,  την παράσταση «ΕΝΑΣ ΒΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΜΙΣΟΣ» του Δημήτρη Ψαθά, οι οποίοι φέτος μπαίνουν στη 10η χρονιά, έχοντας ανεβάσει από το 2009 μέχρι και σήμερα 17 έργα και έχοντας δώσει 302 παραστάσεις δωρεάν.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η ομάδα έχει χαρακτηρισθεί «ως μπουλούκι προσφοράς για την ανιδιοτελή αγάπη τους προς τον άνθρωπο.»
Μετά το τέλος της εκδήλωσης, θα γευτούμε τα παραδοσιακά γλυκά και τις πίτες των ντόπιων κυριών και θα διανεμηθούν συμβολικά δώρα προς τιμήν τους.
Η Βραδιά θα συνεχισθεί με πολύ κέφι και χορό, για μικρούς και μεγάλους.
   
ΣΑΒΒΑΤΟ   18   ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ  2018

Το βράδυ και ώρα 20:00μ.μ. θα συγκεντρωθούμε στην πλατεία του χωριού για το 31ο ΣΥΝΑΠΑΝΤΗΜΑ και την κοινή συνεστίαση με όλους τους πατριώτες και φίλους του  Συλλόγου μας.
Τη βραδιά θα πλαισιώσει ο συμπατριώτης μας κ.Γεώργιος Χ. Κούνας και το συγκρότημά του  με παραδοσιακά – τοπικά τραγούδια, καθώς θα ακολουθήσουν και αρκετές εκπλήξεις.
 
Αγαπητά  Μέλη,
Φέτος συμπληρώνονται  31χρόνια  από τη διεξαγωγή του πρώτου Συναπάντηματος στη Σκοτάνη!!!! Κάθε χρόνο την περίοδο του δεκαπενταύγουστου οι Σκοταναίοι από διάφορα μέρη της Ελλάδος και του εξωτερικού συγκεντρώνονται στο χωριό μας για να γιορτάσουμε, για να γνωριστούμε, για να ανανεώσουμε δεσμούς οικογένειας και φιλίας, για να συνδράμουμε ο ένας με τον άλλο, να διατηρήσουμε το χωριό μας ζωντανό και  να αφήσουμε το σημάδι μας στην Καλαβρυτινή γη, ως ένα ξεχωριστό, αγέρωχο, περήφανο και μοναδικό κομμάτι της.
Για το λόγο αυτό,  η γιορτή  για το 31ο Αυγουστιάτικο Συναπάντημα θα πρέπει να είναι ακόμη πιο λαμπρή, ακόμη πιο μεγάλη!!!
Σκοπός και στόχος, όλων μας είναι να συνεχίσουμε να δίνουμε ζωή στον τόπο που εσείς γεννηθήκατε, και εμείς σήμερα χαιρόμαστε που ως παιδιά παίξαμε και μεγαλώσαμε περνώντας τα ομορφότερα καλοκαίρια στο χωριό έχοντας δυνατά στη ψυχή μας, τόσο τις παιδικές αναμνήσεις μας, όσο και τις  ιστορίες του χωριού, τις οποίες προσπαθούμε να  τις μεταλαμπαδεύσουμε και στους νεότερους.
Το  Διοικητικό  Συμβούλιο του Συλλόγου, σας ευχαριστεί και με την  δική σας παρουσία, στήριξη και συμμετοχή να συνεχίσουμε την δημιουργική μας πορεία και να ζήσουμε και φέτος, ένα ξεχωριστό πολιτιστικό καλοκαίρι στη Σκοτάνη!!!! 
Τέλος, σας γνωρίζουμε  ότι το Διοικητικό  Συμβούλιο του Συλλόγου έχει τη διακριτική ευχέρεια για τυχόν τροποποιήσεις στο πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων, ανάλογα  με τις υφιστάμενες ανάγκες.
Καλή   Αντάμωση!!!!
Με  φιλικούς  και πατριωτικούς  χαιρετισμούς.
ΓΙΑ ΤΟ  ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ  ΤΟΥ  ΣΥΛΛΟΓΟΥ
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.