Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

"Βρέχει"... χρήματα για το πρωτάθλημα του 2017

Κάθε χρόνο οι ομάδες της F1 μοιράζονται ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό από την FOM, που είναι μέρος από τα χρήματα που έχει μαζέψει από χο...

Κάθε χρόνο οι ομάδες της F1 μοιράζονται ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό από την FOM, που είναι μέρος από τα χρήματα που έχει μαζέψει από χορηγίες, τέλη ομάδων, τηλεοπτικά δικαιώματα κτλ.

Έτσι το 2018 η FOM θα μοιράσει στις ομάδες ένα ποσό της τάξης των 637 εκατ. ευρώ για το πρωτάθλημα του 2017. Το κριτήριο με βάση το οποίο θα επιμεριστεί το ποσό αυτό στις ομάδες είναι καταρχήν η θέση στην οποία αυτές τερμάτισαν στο πρωτάθλημα του 2017. Και λέμε καταρχήν διότι στην εξίσωση μπαίνουν και άλλοι παράγοντες όπως για παράδειγμα το λεγόμενο bonus ιστορικότητας.

Με αυτον τον τρόπο βλέπουμε ότι κάποιες ομάδες θα πάρουν χρήματα που δεν δικαιολογούνται από τη θέση που τερμάτισαν. Για παράδειγμα η Ferrari θα πάρει περισσότερα χρήματα από την πρωταθλήτρια Mercedes (περίπου 19 εκατ. πιο πολλά), την ώρα που και η McLaren θα πάρει 69,2 εκατ. ευρώ που μάλλον δεν δικαιολογούνται από την 9η θέση στην οποία τερμάτισε το 2017.

Αναλυτικά τα ποσά που θα πάρουν οι ομάδες είναι τα εξής:

Ferrari: 165,1 εκατ. ευρώ
Mercedes: 144,5 εκατ. ευρώ
Red Bull: 124, 2 εκατ. ευρώ
McLaren: 69,2 εκατ. ευρώ
Williams: 64,5 εκατ. ευρώ
Force India: 58,7 εκατ. ευρώ
Renault: 53 εκατ. ευρώ
Toro Rosso: 47,6 εκατ. ευρώ
Haas: 44,7 εκατ. ευρώ
Sauber: 39,1 εκατ. ευρώ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.