HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Νεκρός ο κυβερνήτης του αεροσκάφους Τ-2 Buckeye της Πολεμικής Αεροπορίας

Βαρύ το πένθος στην Πολεμική Αεροπορία. Άλλο ένα στέλεχός της, ένας επισμηναγός, ο Νικόλαος Βασιλείου έπεσε στο καθήκον. Εντοπίσθηκε νεκ...

Βαρύ το πένθος στην Πολεμική Αεροπορία. Άλλο ένα στέλεχός της, ένας επισμηναγός, ο Νικόλαος Βασιλείου έπεσε στο καθήκον. Εντοπίσθηκε νεκρός δυο ώρες μετά την πτώση του εκπαιδευτικού αεροσκάφους της Πολεμικής Αεροπορίας Τ2 Buckeye. Το αεροσκάφος συνετρίβη λίγο πριν τις 9 το πρωί (08.50), 7 ναυτικά μίλια βόρεια της Σπάρτης ενώ εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση. Είχε απογειωθεί από την 120 ΠΕΑ Καλαμάτας. Ο συγκυβερνήτης επισμηναγός, εντοπίσθηκε ζωντανός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Καλαμάτας. Και οι δυο πιλότοι της Πολεμικής μας Αεροπορίας ήταν έμπειροι με πολλές ώρες πτήσης.

Η ανακοίνωση του γενικού Επιτελείου Αεροπορίας για το τραγικό δυστύχημα
Την Τρίτη 28 Αυγούστου 2018 και ώρα 08:50 , στο πλαίσιο εκπαίδευσης εκπαιδευτή πτήσεων με αεροσκάφος Τ-2 Buckeye, σε ειδική άσκηση (περιδίνηση), πραγματοποιήθηκε εγκατάλειψη 7 ναυτικά μίλια βόρεια της Σπάρτης, με αποτέλεσμα ο μεν συγκυβερνήτης του αεροσκάφους να διασωθεί κάνοντας χρήση αλεξιπτώτου, ενώ ο κυβερνήτης, Επισμηναγός (Ι) Νικόλαος Βασιλείου, εντοπίσθηκε νεκρός στην περιοχή πτώσης του αεροσκάφους.
Οι δύο (2) Ιπτάμενοι ήταν μεγάλης πτητικής εμπειρίας με γενικό σύνολο περίπου 2.500 ωρών.
Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορία έχει ορίσει επιτροπή εμπειρογνωμόνων με σκοπό τη διερεύνηση του ατυχήματος.
Αντισμήναρχος (Ι) Ιωάννης Τσιτούμης
Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΑ

Τριήμερο πένθος στην Πολεμική Αεροπορία
Πολύ δύσκολη ημέρα για την Πολεμική Αεροπορία χαρακτήρισε τη σημερινή ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, μετά την πτώση του εκπαιδευτικού αεροσκάφους στην Τρίπολη κατά τη διάρκεια άσκησης, όπου σκοτώθηκε ο ένας εκ των δύο πιλότων. Κατά τη διάρκεια συζήτησης με δημοσιογράφους, ο κ. Καμμένος ανέφερε ότι θα κηρυχθεί τριήμερο πένθος στην Πολεμική Αεροπορία.
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε ότι οι δύο πιλότοι ήταν έμπειροι, ενώ η άσκηση κατά τη διάρκεια της οποίας συνέβη το δυστύχημα ήταν πτήση περιδίνησης. Ο πιλότος, ο οποίος χρησιμοποίησε το εκτινασσόμενο κάθισμα, ειδοποίησε από το έδαφος και τον βρήκαν πολύ γρήγορα, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο 251 ΓΝΑ, ενώ ο άλλος βρέθηκε εντός του αεροσκάφους.
Σημειώνεται, ότι σε περιπτώσεις που είναι αναγκαία η εγκατάλειψη του αεροσκάφους, πάντα εκτινάσσεται πρώτος ο δεύτερος πιλότος, ο οποίος είναι ο εκπαιδευτής και καθεται στην πίσω θέση.
Και οι δύο πιλότοι ήταν επισμηναγοί. Ο πιλότος που βρέθηκε νεκρός ήταν 39 ετών και πατέρας δύο παιδιών.
Τέλος, προσερχόμενη στη συνάντησή της με τον κ. Καμμένο η κ. Κατερίνα Παπακώστα εξέφρασε τη θλίψη και την οδύνη της για το δυστύχημα και τα θερμά συλλυπητήριά της στην οικογένεια του επισμηναγού, αναφέρει το AΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.