HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΚΡΥΟΝΕΡΙ: Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και ικανοποιητική συμμετοχή συγχωριανών, και όχι μόνο, γιορτάστηκε κι εφέτος η μνήμη της Αγίας Παρασκευής. Την...

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και ικανοποιητική συμμετοχή συγχωριανών, και όχι μόνο, γιορτάστηκε κι εφέτος η μνήμη της Αγίας Παρασκευής.
Την παραμονή το βράδυ τελέστηκε Μεγάλος Εσπερινός στον οποίο, εκτός του ιερέα μας π. Γ. Δ. Τζελέπη χοροστάτησαν και οι Γ.Φ. Τζελέπης (εφημέριος Μανεσίου) και Δημ. Γ. Τζελέπης (εφημέριος του Ιερού Ναού  Καλαβρύτων) και Γεώργ. Στρουμπούκης εφημέριος του Ιερού Ναού Νεοχωρίου και Μονής Μακελαράς).
Κατά τη διάρκεια του Εσπερινού τελέστηκε αρτοκλασία και ακολούθησε περιφορά της εικόνας της Αγίας στους δρόμους του χωριού, μιας παλιάς εντυπωσιακής εικόνας που έχει φιλοτεχνηθεί το 1838, με τη συνοδεία της φιλαρμονικής του Δήμου Καλαβρύτων υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού της κ. Γ. Μπαμπαράκου.
Την επόμενη, ημέρα εορτής της Αγίας,  τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία με αρτοκλασία στην οποία χοροστάτησαν ο ιερέας μας και οι Γ.Δ. Τζελέπης και ο π. Χρήστος Σιαμαντάς (εφημέριος του Βασιλικού Πατρών),  με τη συμμετοχή πολλών συμπατριωτών αλλά και κατοίκων των γύρω χωριών. Στο τέλος  προσφέρθηκαν σε όλους καφές και γλυκίσματα.
Τους άρτους για την τέλεση των αρτοκλασιών πρόσφεραν ο ιερέας μας Γ. Τζελέπης και οι Βασίλης Π. Σπυρόπουλος, Κλάιρη Ζωγράφου,  Βάσω και Μαρία Ροδοπούλου και  Παντελής Καραπάνος.
Θέλουμε να συγχαρούμε τον ιερέα μας και το εκκλησιαστικό συμβούλιο  που είχαν επιμεληθεί ακόμα και την παραμικρή λεπτομέρεια ώστε ο εορτασμός να γίνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Σύλλογος Κρυονεριτών

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.