Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΚΟΡΦΕΣ: Ημέρα μνήμης στον ήρωα καταδρομέα Σωτήριο Τζουρά (ΦΩΤΟ )

Τον καλαβρυτινό ήρωα καταδροµέα Σωτήριο Τζουρά και όλους τους εκ Κορφών πεσόντες κατά τους εθνικοαπελευθερωτικούς αγώνες, τίµησαν χθες ...

Τον καλαβρυτινό ήρωα καταδροµέα Σωτήριο Τζουρά και όλους τους εκ Κορφών πεσόντες κατά τους εθνικοαπελευθερωτικούς αγώνες, τίµησαν χθες Κυριακή η δηµοτική αρχή των Καλαβρύτων, η Τοπική Κοινότητα, απόστρατοι, ο Σύνδεσµος Ελληνοκυπρίων και πλήθος κατοίκων της περιοχής. Ο Σωτήρης Τζουράς έπεσε στο καθήκον, κατά την επιχείρηση «ΝΙΚΗ», στις 21 Ιουλίου 1974, προσεγγίζοντας το αεροδρόµιο της Λευκωσίας, για την απόκρουση της τουρκικής εισβολής και των στρατευµάτων του Αττίλα. Από το φθινόπωρο του 2016 αναπαύεται στη γενέθλια γη καθώς, µετά τον έλεγχο DNA τα οστά του ταυτοποιήθηκαν στην Κύπρο και επέστρεψαν για την επίσηµη ταφή, µετά απο 72 χρόνια, στα Καλάβρυτα. Η εκδήλωση µνήµης για τον ήρωα καταδροµέα περιελάµβανε την τέλεση µνηµόσυνου κατά τη Θεία Λειτουργία στον Ναό Γέννησης της Θεοτόκου Κορφών. Παρευρέθηκαν ακόµη η οικογένειά του, οι δύο καλαβρυτινοί πρώην βουλευτές Θ. Παπαδόπουλος και ∆. Κατσικόπουλος, πρόεδροι Κοινοτήτων και Συλλόγων, σωµάτων ασφαλείας, αντιπροσωπεία συναγωνιστών του Σωτήρη Τζουρά µε το σύλλογο «ΚΟΜΑΝΤΟΣ ’74» κά. Μετά το µνηµόσυνο, στο µνηµείο πεσόντων από τις Κορφές τελέσθηκαν επιµνηµόσυνη δέηση, προσκλητήριο πεσόντων και κατάθεση στεφάνων. Την οµιλία για τον ήρωα καταδροµέα εκφώνησε ο αντιδήµαρχος ∆ηµήτριος Χουλιάρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.