HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Μπουρίνια και καταιγίδες φέρνει ο καιρός μέχρι το Σαββατοκύριακο

Βροχές και καταιγίδες στα ηπειρωτικά, και στην Αττική, στην Εύβοια, στις Σποράδες,  σε νησιωτικά τμήματα του Ιονίου, στα ορεινά της Κρ...

Βροχές και καταιγίδες στα ηπειρωτικά, και στην Αττική, στην Εύβοια, στις Σποράδες, 
σε νησιωτικά τμήματα του Ιονίου, στα ορεινά της Κρήτη, και πιθανόν στην Κυκλάδες και σε νησιωτικά τμήμα του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου, αναμένονται σήμερα και ο καιρός θα είναι άστατος.
Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά, ιδιαίτερα τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά, όπου σε ορισμένες περιπτώσεις δεν αποκλείεται να συνοδευτούν πρόσκαιρα και από χαλαζόπτωση.
Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες γρήγορα θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως μετά το μεσημέρι. Τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι τοπικά έντονα.
Στη Θεσσαλονίκη νεφώσεις με βροχές κατά περιόδους και τις θερμές κυρίως ώρες της ημέρας σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι τοπικά έντονα.

Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ.
Όπως αναφέρει οι βροχές και οι καταιγίδες που εκδηλώνονται από την αρχή της εβδομάδας σε αρκετές περιοχές της χώρας θα συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες και θα είναι ισχυρές κατά τόπους. Μάλιστα δεν αποκλείεται να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πολύ ισχυρούς ανέμους.

Πιο αναλυτικά τα επηρεαστούν:
Σήμερα Πέμπτη κατά διαστήματα μέχρι και το βράδυ η Κεντρική Μακεδονία, κυρίως η Χαλκιδική, η Θεσσαλία, οι Σποράδες και η Εύβοια.
Το μεσημέρι και το απόγευμα τα υπόλοιπα ηπειρωτικά, περιλαμβανομένης και της Αττικής
Την Παρασκευή κατά διαστήματα κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα τα ηπειρωτικά, περιλαμβανομένης και της Αττικής και πιθανώς οι Σποράδες και το βόρειο Αιγαίο.

Όπως αναφέρει ο Γιάννης Καλλιάνος στο facebook μέχρι και τουλάχιστον το Σαββατοκύριακο, θα εκδηλώνονται μπόρες, βροχές, καταιγίδες ακόμη και τοπικές χαλαζοπτώσεις κυρίως στις ηπειρωτικές περιοχές αλλά κατά διαστήματα σε πολύ τοπικό επίπεδο και στα νησιωτικά τμήματα,όπως για παράδειγμα στο εσωτερικό της Κρήτης.
Θα πρέπει να τονιστεί ότι ο μεγαλύτερος όγκος νερού θα σημειώνεται κυρίως στα πιο ορεινά και ημιορεινά τμήματα της ηπειρωτικής Ελλάδας και αυτό θα συμβαίνει από το μεσημέρι μέχρι το απόγευμα. Δεν αποκλείεται ωστόσο να επηρεάζονται κατά διαστήματα πεδινές ή ακόμη και παραθαλάσσιες περιοχές από αυτές τις βροχοπτώσεις.
Οι άνεμοι δεν φαίνεται ότι θα προκαλέσουν προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες. Τοπικά όμως, πάντα είναι πιθανά τα γνωστά μπουρίνια κατά τη διάρκεια των οποίων ενισχύονται οι άνεμοι με δυνατές ριπές, δηλαδή στιγμιαίες ωθήσεις αρκετά ισχυρές.
Και στην Αθήνα αλλά και στη Θεσσαλονίκη αναμένονται κατά τη διάρκεια των επόμενων ημερών βροχές και τοπικές καταιγίδες (κυρίως από το μεσημέρι μέχρι το απόγευμα) οι οποίες φαίνεται ότι θα διαρκέσουν τουλάχιστον μέχρι και το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.