HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Πύρινη κόλαση στην Κινέτα - Στις φλόγες σπίτια και περιουσίες

Σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε στις 12.00 το μεσημέρι σε δύσβατο σημείο στα Γεράνεια Όρη, στην περιοχή της Κινέτας. Η πυρκαγιά...

Σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε στις 12.00 το μεσημέρι σε δύσβατο σημείο στα Γεράνεια Όρη, στην περιοχή της Κινέτας. Η πυρκαγιά έλαβε ανεξέλεγκτες διαστάσεις, καθώς έφθασε σε σπίτια, με τους κατοίκους να εγκαταλείπουν τις εστίες τους.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η φωτιά κατακαίει πευκοδάσος, ενώ στην ευρύτερη περιοχή επιχειρούν 110 πυροσβέστες με 47 οχήματα και 40 άτομα πεζοπόρο τμήμα. Από αέρος στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν αεροσκάφη τύπου Καναντέρ και πέντε ελικόπτερα. Παράλληλα, καθ' οδόν βρίσκονται πυροσβεστικά οχήματα από την επαρχία για ενίσχυση των δυνάμεων. 
Οπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης «όλος ο δασοπυροσβεστικός μηχανισμός στην Αττική είναι σε κατάσταση πλήρους συναγερμού για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, οι οποίες ενισχύονται συνεχώς από θυελλώδεις ανέμους».

Δραματική η κατάσταση στην Κινέτα
Στην Κινέτα η κατάσταση είναι δραματική. Εχουν καεί δεκάδες σπίτια -άλλα κάηκαν ολοσχερώς, άλλα έχουν υποστεί μεγάλες καταστροφές.
Η πυροσβεστική, λίγο μετά τις τρεις το μεσημέρι, έδωσε εντολή να εκκενωθούν οι οικισμοί Γαλήνη, Πανόραμα 1 και Πανόραμα 2 στην ευρύτερη περιοχή της Κινέτας Αττικής.
Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων υπάρχει και νέα εστία φωτιάς στους Αγίους Θεοδώρους, έξω από τα διυλιστήρια της Κορίνθου. Οπως είπαν, το προσωπικό ασφαλείας των εγκαταστάσεων σταματούν τα ΙΧ.
Εντρομοι κάτοικοι της περιοχής εγκαταλείπουν τις οικίες τους όπως όπως προκειμένου να γλιτώσουν από την πύρινη λαίλαπα. 
Στην περιοχή Κινέτας και Αγίων Θεοδώρων, επιχειρούν 110 πυροσβέστες με 47 οχήματα, 40 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 4 αεροσκάφη Canadair CL-415, 1 αεροσκάφος Canadair CL-215, 2 ελικόπτερα CH-47 Chinook, 3 ελικόπτερα Sikorsky S-64 και 2 ελικόπτερα Super Puma. Επιπλέον, για την ενίσχυσή τους μεταβαίνουν εκεί 45 πυροσβέστες με 17 οχήματα από όμορες Πυροσβεστικές Διοικήσεις καθώς και 30 άτομα πεζοπόρο τμήμα από Θεσσαλονίκη.

Το έργο των πυροσβεστών συνδράμουν:
οι ένοπλες δυνάμεις με 3 προωθητήρες γαιών και 1 αεροσκάφος c-27 για τη μεταφορά 30 πυροσβεστών (πεζοπόρο τμήμα) από Θεσσαλονίκη,
η Περιφέρεια Αττικής με 6 υδροφόρες και 2 ερπυστριοφόρα οχήματα,
ο δήμος Μεγαρέων με 7 υδροφόρες και 2 ερπυστριοφόρα οχήματα,
ο δήμος Λουτρακίου με 4 υδροφόρες, 3 εθελοντικά πυροσβεστικά οχήματα και 2 φορτωτές,
ο δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης με 1 εθελοντικό πυροσβεστικό όχημα.
Στο Ενιαίο Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο βρίσκεται ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, μαζί με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Καπάκη, τον Αρχηγό και τους Υπαρχηγούς του Πυροσβεστικού Σώματος, οι οποίοι από την πρώτη στιγμή συντονίζουν την επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει τραυματιστεί ένας πυροσβέστης αλλά όχι από πυρκαγιά. Μπήκε σε ένα σπίτι με την μάνικα για να ρίξει νερό, αλλά ο σκύλος της οικογένειας τον δάγκωσε και τον τραυμάτισε ελαφρά.
Η αστυνομία από νωρίς απηύθυνε εκκλήσεις στους κατοίκους να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους και από την περιοχή.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.