Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Συντάξεις: «Φουλ» για κατάργηση προσωπικής διαφοράς

Μπορεί στην κυβέρνηση να λένε πως δεν θα ισχύσει το μέτρο για περικοπή έως 18% λόγω της κατάργησης της προσωπικής διαφοράς στις καταβαλλό...

Μπορεί στην κυβέρνηση να λένε πως δεν θα ισχύσει το μέτρο για περικοπή έως 18% λόγω της κατάργησης της προσωπικής διαφοράς στις καταβαλλόμενες συντάξεις, το υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζει τον νέο Κρατικό Προϋπολογισμό έχοντας λάβει ως βάση ότι το 2019 θα κοπεί κατά 12% ολόκληρο το κονδύλι για τις κύριες συντάξεις συνολικά.

Η νέα εγκύκλιος (16 Ιουλίου 2018) με τις οδηγίες του υπουργείου Οικονομικών προς τους Οργανισμούς Κοινωνικής Ασφάλισης (ΟΚΑ) για το πώς θα καταρτίσουν τους δικούς τους προϋπολογισμούς, ποιο θα είναι το ανώτατο όριο δαπανών στο οποίο θα κινηθούν το 2019 και τι επιχορηγήσεις θα ζητήσουν, είναι ξεκάθαρη:

- το κονδύλι για τις κύριες συντάξεις του 2019 θα μειωθεί στα 22,252 δισ. ευρώ, ενώ για φέτος ανέρχεται στα 25,315 δισ. ευρώ. Θα περικοπεί σε σχέση με φέτος κατά 3,063 δισεκατομμύρια ευρώ. Η περικοπή ανέρχεται σε 12,1% (και όχι «έως» 12%) σε όλο το κονδύλι.

- το κονδύλι για επικουρικές συντάξεις μειώνεται στα 3,228 δισεκατομμύρια ευρώ το 2019, από τα 3,387 δισ. που ανέρχεται σήμερα. «Κόβεται» δηλαδή κατά 159 εκατ. ευρώ ή 4,7%.

- για το σύνολο των συντάξεων (κύριες-επικουρικές) το 2019 θα διατεθούν 25,48 δισ. ευρώ, αντί τα 28,702 δισ. που προβλέπει για φέτος ο Κοινωνικός Προϋπολογισμός (ή 28,973 δισ. ως Γενική Κυβέρνηση συνολικά).

Η περικοπή είναι όμως σχεδόν διπλάσια και από τα 1,8 δισ. ευρώ που θα αποφέρει στο Κράτος η κατάργηση της προσωπικής διαφοράς.

​Με βάση τα νέα όρια δαπανών που θέτει το νέο Μεσοπρόθεσμο και η εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών στους ασφαλιστικούς και λοιπούς κρατικούς φορείς, θα συνταχθεί ο νέος Κρατικός Προϋπολογισμός που θα υποβληθεί σε δύο μήνες (15 Σεπτεμβρίου) για έγκριση στην Κομισιόν, πριν κατατεθεί την 1η Οκτωβρίου στην Βουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.