Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΛΥΚΟΥΡΙΑΣ: Προτάσεις - Καταγγελίες - Ενημέρωση

Μετά απο πρόσκληση του προέδρου συνεδρίασε το τοπικό συμβούλιο της κοινότητας Λυκούριας στις 27/7/18 και ώρα 22.00 στην αίθουσα Θανάση Σ...

Μετά απο πρόσκληση του προέδρου συνεδρίασε το τοπικό συμβούλιο της κοινότητας Λυκούριας στις 27/7/18 και ώρα 22.00 στην αίθουσα Θανάση Σβίγγου, έχοντας πλήρη απαρτία.
Κατά την έναρξη της συνεδρίασης ο πρόεδρος ενημέρωσε το τοπικό συμβούλιο οτι:

1.Προτείνει την συνολική ακύρωση των χορευτικών-πολιτιστικού Συλλόγου Λυκουριωτών τον 15Αυγουστο ως ελάχιστο σεβασμό στην μνήμη των αδικοχαμένων συνανθρώπων μας στις πυρκαγιές της Ραφήνας και περιμένει την απάντηση του Προέδρου κ.Σωκράτη Μούσιου.
2.Η τοπική κοινότητα Λυκούριας, έχει ως προτεραιότητα την προστασία των δασών και οχι των δένδρων.
3. Για την μη ανταπόκριση της πυροσβεστικής υπηρεσίας και του δασαρχείου (ενημερωση 6/2/15) στην διάνοιξη του απομένοντος δασικού δρόμου στο ελατοτοδάσος του Σαιτά που θα λειτουργήσει και ως αντιπυρική ζώνη, καθώς ο κίνδυνος εγκλωβισμού των πυροσβεστών και των εθελοντών θα είναι αυξημένος σε περίπτωση πυρκαγιάς.
Υπενθυμίζουμε στην πυροσβεστική υπηρεσία Καλαβρύτων την πρότασή μας (ενημέρωση 12/7/17) για την δημιουργία πυροφυλακίων στην ευρύτερη περιοχή της Λυκούριας,με δυνατότητα εποπτείας περιοχών της Κορινθίας, Αρκαδίας, Αχαΐας.
Και για τα δυο θέματα παρά την γραπτή ενημέρωση των υπηρεσιών, απάντηση δεν πήραμε.
4.Με πρωτοβουλία του τοπικού συμβουλίου ολοκληρώθηκε ο καθαρισμός της κοίτης του Λάδωνα με εξαίρεση ενα μικρό κομάτι στο μήλο του Κόκκου λόγω της κακής συνεργασίας δυο μικροιδιοκτητών. Ο καθαρισμός έγινε με πλήρη σεβασμό της χλωρίδας-πανίδας του ποταμού απο τους κ.κ.Χρήστο κ´Θοδωρή Σμέρο, τους οποίους θερμά ευχαριστούμε.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης ήταν:
1.Πηγές Λάδωνα 2.Αναδασμός κάμπου(απόφαση....)
Το τ.συμβούλιο σε λίγες ημέρες συμπληρώνει τέσσερα ετη της λειτουργίας του.
Απο την πρώτη ημέρα που ανέλαβε τα καθήκοντά του, είχε θέσει ως πρωταρχικό του μέλημα, δυο θέματα για επίλυση:
1·Την αξιοποίηση των πηγών του Λάδωνα
2.Τον αναδασμό του Κάμπου.
Για τα δυο αυτά θέματα παρά τις προτάσεις-//αποφάσεις μας// προς την Περιφέρεια και το Δήμο Καλαβρύτων, δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν βρήκαμε ανταπόκριση.
Το τοπικό συμβούλιο, αισθάνεται ενοχή απέναντι στους συνχωριανούς, ταυτόχρονα ενημερώνοντας για την αποτυχία του να προωθήσει τα δυο αυτά σημαντικά θέματα του χωριού,θέματα που έχουν άμεση σχέση με την αυριανή ύπαρξη της Λυκούριας αλλά και της Δ. Ενότητας Κλειτορίας.
Το τ.συμβούλιο αποφάσισε οπως προτείνει στον Δήμαρχο, τον Πρόεδρο του Δ.Σ, και το Δημοτικό συμβούλιο των Καλαβρύτων, για μιά συνεδρίαση αφήσουν την πόλη των Καλαβρύτων, συνεδριάζοντας στη Λυκούρια και ανάμεσα στα θέματα της ημερήσιας διάταξης, οπως προεξάρχουν η αξιοποίηση των πηγων του ΛΑΔΩΝΑ και η συνέχιση του αναδασμού του Κάμπου: ΚΡΙΝΩΦΥΤΑ-ΛΥΚΟΥΡΙΑ-ΠΑΓΚΡΑΤΙ...., με δεσμεύσεις και αποφάσεις ικανές για άμεση υλοποίηση.
Λόγω ελλείψεως κοινοτικού γραφείου στην κοινότητά μας, καθώς το ίδρυμα κρατάει κλειδωμένο το γραφείο της κοινότητας εδω και μιά δεκαετία, μας υποχρεώνει να συνεδριάζουμε στα καφενεία του χωριού, ως εκ τούτου:
Σας προτείνουμε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου να γίνει στην πλατεία του χωριού και αν τα καιρικά φαινόμενα δεν το επιτρέψουν, υπάρχει και η δυνατότητα της αίθουσας συνεδρίασης στην δημοτική ενότητα Κλειτορίας.
Ο Πρόεδρος Σοφοκλής Α.Κοντογιάννης. 
Τα μέλη. Ιωάννης Ροδάκης, Θανάσης Σβίγγος

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.