HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Στους 88 οι νεκροί από τη φωτιά στο Μάτι - Άγνωστος (ακόμα) ο αριθμός των αγνουμένων

Την τελευταία της πνοή άφησε περίπου στις δύο τα ξημερώματα μια 42χρονη γυναίκα που νοσηλευόταν στη μονάδα εντατικής θεραπείας του ΚΑΤ, ...

Την τελευταία της πνοή άφησε περίπου στις δύο τα ξημερώματα μια 42χρονη γυναίκα που νοσηλευόταν στη μονάδα εντατικής θεραπείας του ΚΑΤ, έχοντας υποστεί σοβαρά εγκαύματα κατά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι. Η 42χρονη είναι η 88η που χάνει τη ζωή της από τη φωτιά. 
Στο μεταξύ μάχη για τη ζωή τους δίνουν άλλοι εννέα άνθρωποι που νοσηλεύονται στις μονάδες εντατικής θεραπείας των νοσοκομείων της Αττικής που υποδέχθηκαν τα θύματα της εθνικής τραγωδίας. Συνολικά 46 ενήλικες παραμένουν στα νοσοκομεία, ενώ 2 είναι τα παιδιά που νοσηλεύονται στο Αγία Σοφία έχοντας τραυματισθεί στη φωτιά. Η εκτίμηση για την κατάσταση των παιδιών είναι ότι δεν διατρέχουν κίνδυνο. 

O αριθμός των αγνουμένων
Κανέις δεν γνωρίζει ακόμα, έκτη ημέρα μετά την τραγωδία τον αριθμό των αγνοημένων που εκτιμάτε οτι αγγίζουν του 100. Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας που έχει και την ευθύνη για τον συντονισμό του μηχανισμού που καταγράφει τις ανθρώπινες απώλειες, δεν γνωρίζει ποιοι και πόσοι αγνοούνται και παραπέμπει σε άλλες υπηρεσίες! Η αστυνομία από την πλευρά της έχει ενημέρωση μόνο για ορισμένα περιστατικά και διενεργεί έρευνα επικουρικά για να διακριβώσει τι έχει συμβεί σε αυτούς που αναζητούν οι οικογένειές τους, ενώ η Πυροσβεστική εξακολουθεί να δυσκολεύεται να απαντήσει για τον αριθμό αγνοούμενων που έχουν καταγραφεί από το 199.

Ο αριθμός των νεκρών
Διαφορά προκλήθηκε και με τον αριθμό των θυμάτων από τη φονική πυρκαγιά. Χθες την ώρα που η Πυροσβεστική Υπηρεσία επέμενε στους 83 νεκρούς, οι ιατροδικαστές ανακοίνωναν πως ολοκλήρωσαν τη νεκροτομή σε 86 σορούς.
Από τα μέσα ενημέρωσης έμαθε η Πυροσβεστική τον αριθμό των σορών που είχαν μεταφερθεί τις προηγούμενες ημέρες στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών.
Σύμφωνα με πηγές της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας, ενδεχομένως αυτή η διαφορά να οφείλεται στο γεγονός ότι λόγω της αλλοίωσης που είχαν υποστεί οι σοροί δεν ήταν δυνατόν εκ πρώτης όψεως να καταλάβει κανείς εάν πρόκειται για έναν ή δύο νεκρούς.
Βίντεο από το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS στο τόπο της τραγωδίας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.