Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Μεγάλη Πυρκαγιά στην Κινέτα - Συνδράμει και όχημα της Π.Υ.Καλαβρύτων με 2 άντρες

Μεγάλη πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη στην Κινέτα Αττικής, νότια της Αθήνας και κοντά στα Μέγαρα, με τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στο...

Μεγάλη πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη στην Κινέτα Αττικής, νότια της Αθήνας και κοντά στα Μέγαρα, με τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στο σημείο να δυσκολεύουν το έργο της Πυροσβεστικής. Στην κατάσβεσή της συνδράμει και ένα οχημα της Π.Υ.Κλαβρύτων με 2 Πυροσβέστες
Όπως μεταδίδει το ΣΚΑΪ, φλόγες έχουν φτάσει σε ορισμένα σπίτια που βρίσκονται στην πλαγιά του βουνού πάνω από τον κύριο οικισμό, ενώ πλάνα του σταθμού μας εικονίζουν φλόγες να καίνε αυλές σπιτιών.
Η Πυροσβεστική επιβεβαίωσε ότι η φωτιά έχει περάσει από αυλές, διευκρινίζοντας όμως ότι έως τώρα δεν υπάρχουν αναφορές για κατεστραμμένα σπίτια.
Κάτοικοι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους με ό,τι μέσα διαθέτουν, παίρνοντας μαζί τους λιγοστά υπάρχοντα και κατοικίδια.
Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι πέντε έως έξι μποφόρ που καθιστούν απρόβλεπτη την πορεία της φωτιάς, ενώ οι πυκνοί καπνοί που αναδύονται από το δάσος δυσκολεύουν το έργο των εναέριων μέσων.

Έκκληση στους κατοίκους που δεν είναι αναγκασμένοι να παραμείνουν να απομακρυνθούν από την Κινέτα απηύθυνε ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης.
Σημείωσε ότι οι άνεμοι αλλάζουν συνεχώς την πορεία της φωτιάς, προσθέτοντας πως η πυρκαγιά ξέσπασε στο «χειρότερο σημείο» στο βουνό, καθώς δεν ήταν εφικτό να ανακοπεί άμεσα προτού λάβει διαστάσεις.
Το μέτωπο έχει μήκος πέντε έως έξι χιλιόμετρα, δήλωσε στον σταθμό μας ο αντιδήμαρχος Μεγαρέων Κωνσταντίνος Φυλακτός. Συμπλήρωσε πως έχουν κινητοποιηθεί όλα τα διαθέσιμα δημοτικά μέσα, υδροφόρες και άλλα οχήματα.
Στο σημείο επιχειρούν 70 πυροσβέστες με 30 οχήματα και δύο πεζοπόρες ομάδες. Από αέρος επιχειρούν πέντε πυροσβεστικά αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα, αν και τα αεροσκάφη φαίνεται πως είναι αποτελεσματικά λόγω του καπνού.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.