HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Kαταδίωξη Μπαρμπαρούση στην Αθηνών - Πατρών

Καταδίωξη του πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση, σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής στην εθνική οδό Αθηνών - Πα...

Καταδίωξη του πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση, σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής στην εθνική οδό Αθηνών - Πατρών.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο Μπαρμπαρούσης πέρασε από μπλόκο που είχαν στήσει οι αρχές στο Ρίο. Μάλιστα, ο βουλευτής εντοπίστηκε να οδηγεί το ΙΧ αυτοκίνητό του με υπερβολική ταχύτητα που ξεπερνούσε τα 180 χιλιόμετρα την ώρα.
Οι αρχές εκτιμούν ότι έχει καταφύγει στην περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας που είναι και η εκλογική του περιφέρεια.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι έρευνες της Αστυνομίας εντοπίζονται στην ευρύτερη περιοχή του Ξηρομερίου και της Κατούνας, όπως επίσης και στην ευρύτερη περιοχή του Μεσολογγίου.
Υπενθυμίζεται ότι ο Μπαρμαρούσης αναζητείται μετά από δίωξη που ασκήθηκε εις βάρος του για προπαρασκευαστικές πράξεις εσχάτης προδοσίας, μετά τα όσα ανέφερε στην Ολομέλεια της Βουλής σήμερα το πρωί, όταν και κάλεσε ευθέως την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων να κάνουν πραξικόπημα, και να συλλάβουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών, ώστε -όπως είπε- να σταματήσει «η προσοδία της Μακεδονίας».
Η εντολή πάντως του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ζαχαρή , μετά την προσφυγή των κκ Καμμένου και Κουβέλη ήταν να ερευνηθούν σε βάρος του κ.Μπαρμπαρούση τα αδικήματα της εσχάτης προδοσίας και των προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας και να κινηθεί σε βάρος του βουλευτή η αυτόφωρη διαδικασία.

Σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα, η τιμωρία για εκείνον που προβαίνει σε προπαρασκευαστικές ενέργειες εσχάτης προδοσίας τιμωρείται με πρόσκαιρη κάθειρξη, ενώ ο νόμος προβλέπει ισόβια ή πρόσκαιρη κάθειρξη για όσους διαπράττουν εσχάτη προδοσία. Σύμφωνα με το άρθρο 135 του Κώδικα που αφορά την δίωξη σε βάρος του κ. Μπαρμπαρούση : "Όποιος δημόσια ή με τη διάδοση εγγράφων, εικόνων ή παραστάσεων προκαλεί με πρόθεση ή προσπαθεί να διεγείρει άλλους στο να επιχειρήσουν πράξεις από εκείνες που αναφέρονται στο άρθρο 134 περί εσχάτης προδοσίας" τιμωρείται με κάθειρξη. 




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.