HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Τσίπρας: Τέλος Ιουνίου οι αποφάσεις για το χρέος

Μήνυμα ότι η Ελλάδα στην τελική ευθεία της εξόδου από το τρίτο και τελευταίο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής περιμένει μια συμφωνία ...

Μήνυμα ότι η Ελλάδα στην τελική ευθεία της εξόδου από το τρίτο και τελευταίο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής περιμένει μια συμφωνία για το χρέος αντάξια των προσπαθειών του ελληνικού λαού και της κρισιμότητας των στιγμών για το ευρωπαϊκό εγχείρημα συνολικά, έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας με τον χαιρετισμό του στην ετήσια συνέλευση του ΣΕΤΕ.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «σήμερα η κατάσταση αλλάζει» και «επιτέλους βλέπουμε την οικονομία και τη χώρα να βγαίνουν σε ένα ξέφωτο». «Σταματήσαμε την κατάρρευση, αντιστρέψαμε την καθοδική πορεία της ελληνικής οικονομίας και προχωράμε μπροστά και με σχέδιο για την επόμενη μέρα», υπογράμμισε. Από το βήμα του συνεδρίου, ο πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία να περιγράψει «την αισιόδοξη κατάσταση που διαμορφώνεται για την επόμενη μέρα της ελληνικής οικονομίας της χώρας μας, μετά από μια αδικαιολογήτως παρατεταμένη περίοδο δυσπραγίας». Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι πέρα από το ρεκόρ του τουρισμού, το καλοκαίρι έχουμε «πολλούς λόγους να είμαστε πιο χαρούμενοι και πιο ευδιάθετοι», γιατί «τα καταφέραμε, αντέξαμε και επιτέλους βγαίνουμε από μια πολύ δύσκολη περιπέτεια».

Το 2018 η καλύτερη χρονιά του τουρισμού με 32 εκατ. ξένους επισκέπτες

Τόνισε ότι ο κλάδος του τουρισμού ήταν ίσως ο μοναδικός που όχι μόνο αντιστάθηκε στο σαρωτικό κύμα της βαθιάς ύφεσης που έπληξε τη χώρα, αλλά κατάφερε και να αναπτυχθεί. Επισήμανε ότι επί τρία χρόνια ο τουρισμός σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο και πως φέτος αναμένεται νέο ρεκόρ με τις προσδοκίες να κάνουν λόγο για 32 εκατομμύρια ξένους επισκέπτες, κάνοντας το 2018 την καλύτερη χρονιά στην ιστορία του ελληνικού τουρισμού. Επισήμανε ότι ήδη σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία των τουριστικών εισπράξεων η εισερχόμενη τουριστική κίνηση είναι αυξημένη κατά 12,8% σε σχέση με πέρυσι.

Ο κ. Τσίπρας σχολίασε ότι κανείς δεν μπορεί να υποβαθμίσει ούτε το γεγονός ότι «μετά από 8 ολόκληρα χρόνια δυσκολιών και περιπέτειας, φέτος επιτέλους βγαίνουμε από τα μνημόνια» ούτε το ρεκόρ στο τουρισμό, δύο «εξαιρετικής σημασίας γεγονότα για τη χώρα, την οικονομία, την ψυχολογία». Εξήγησε ότι τα 32 εκατ των επισκεπτών που θα έρθουν φέτος στη χώρα μας, πρέπει να φύγουν με τις καλύτερες των εντυπώσεων από τη χώρα μας, κάτι που είναι υπόθεση όλων μας ξεχωριστά, καθώς και τα οφέλη στην οικονομία δε θα τα καρπωθούν μόνο οι άνθρωποι του τουρισμού.

Επισήμανε ότι «ο τουρισμός αποτέλεσε πηγή αισιοδοξίας για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας στα δύσκολα χρόνια» και πως «στα χρόνια της ανάκαμψης μπορεί να αποτελέσει το όχημα για την υψηλή και διαρκή αναπτυξιακή της πορεία».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.