HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΠΑΤΡΑ: Νεκρός εργαζόμενος σε μεγάλο σούπερ μάρκετ

Τον θάνατο βρήκε 58χρονος οικογενειάρχης, υπάλληλος επιχείρησης σούπερ μάρκετ, ο οποίος βρέθηκε σήμερα το απόγευμα πεσμένος στο έδαφος α...

Τον θάνατο βρήκε 58χρονος οικογενειάρχης, υπάλληλος επιχείρησης σούπερ μάρκετ, ο οποίος βρέθηκε σήμερα το απόγευμα πεσμένος στο έδαφος από ύψος περίπου τριών μέτρων κάτω από ανεξακρίβωτες συνθήκες. Το συμβάν σημειώθηκε στο υποκατάστημα της αλυσίδας σούπερ μάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος στην οδό Αμερικής.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο άτυχος εργαζόμενος καθάριζε μεγάλα ψυγεία της επιχείρησης. Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα κάτω από ποιές συνθήκες επήλθε το μοιραίο.
Πάντως, διερευνάται το ενδεχόμενο να πάτησε σε ψευδοροφή, η οποία υποχώρησε κάτω από τα πόδια του, με αποτέλεσμα να βρεθεί στο έδαφος με το κεφάλι ή ακόμα και να έχασε τις αισθήσεις του, συνεπεία κάποιου παθολογικού συμβάντος. Σε κάθε περίπτωση, τα ακριβή αίτια του θανάτου του, θα εξακριβωθούν μετά τη νεκροψία νεκροτομή η οποία θα γίνει αύριο.
Τον άτυχο εργαζόμενο, βρήκε συνάδελφός του, που ενημέρωσε αμέσως την αστυνομία και το ΕΚΑΒ. Στον χώρο του συμβάντος, βρέθηκε η αστυνομία και κλιμάκιο της Επιθεώρησης Εργασίας που πήρε φωτογραφίες.
Να σημειωθεί ότι συζητήθηκε το γεγονός ότι οι ρυθμοί της επιχείρησης δεν άλλαξαν, παρά το ότι ένας εργαζόμενός της, βρισκόταν στον χώρο νεκρός για τουλάχιστον δύο ώρες.

Η διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πάτρας σε ανακοίνωσή που εξέδωσε αναφέρει τα εξής:
"Άλλος ένας εργάτης νεκρός στο βωμό του κέρδους.
Σήμερα το απόγευμα σε γνωστή αλυσίδα Σούπερ Μάρκετ της πόλης μας, έχασε την ζωή του συνάδελφος γιατί δεν υπήρχαν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας στο χώρο εργασίας του. Το Εργατικό Κέντρο Πάτρας καταγγέλλει την επιχείρηση, γιατί ενώ ο συνάδελφος ήταν νεκρός μέσα στο χώρο εργασίας του, για δύο περίπου ώρες η επιχείρηση δεν σταμάτησε την λειτουργία της στο όνομα του κέρδους .
Το Εργατικό Κέντρο Πάτρας καλεί τώρα το υπουργείο εργασίας, να επανδρώσει με μόνιμο εξειδικευμένο προσωπικό την Επιθεώρηση Εργασίας έτσι ώστε να ενταθούν οι έλεγχοι και να αποφευχθούν όσο το δυνατόν τέτοια θλιβερά περιστατικά στους χώρους δουλειάς .
Ζητούμε να διερευνηθούν τα αίτια και να αποδοθούν οι ευθύνες για το θάνατο του συναδέλφου. Εκφράζουμε την βαθιά μας θλίψη και τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια του συναδέλφου που έχασε την ζωή του για το μεροκάματο".


Το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων σε Εμπορικές Επιχειρήσεις και Επιχειρήσεις Παροχής Yπηρεσιών Ν. Αχαΐας σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει τα εξής:
"Το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων σε Εμπορικές Επιχειρήσεις και Επιχειρήσεις Παροχής Yπηρεσιών Ν. Αχαΐας καταγγέλλει το νέο έγκλημα της εργοδοσίας που έγινε στο σούπερ μάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος στην Πάτρα. Ο τραγικός θάνατος του 57χρονου εμποροϋπάλληλου, προσθέτει στον αιματηρό κατάλογο ένα ακόμα θύμα, αποτέλεσμα της έντασης της εκμετάλλευσης, της εντατικοποίησης της δουλειάς, και της έλλειψης μέτρων ασφάλειας.
Στο συγκεκριμένο σούπερ μάρκετ όπως και στους υπόλοιπους χώρους δουλειάς, ιδιαίτερα στους μεγάλους, η εντατικοποίηση εκφράζεται με ολο και λιγότερους εργαζόμενους να δουλεύουν σε πολλαπλά πόστα, βγάζοντας ο κάθε ένας περισσότερη δουλειά.
Τετάστιες ευθύνες έχει και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αλλά και οι προηγούμενες κυβερνήσεις οι οποίοι με τους νόμους τους έχουν συρρικνώσει την επιθεώρηση εργασίας και άλλους ελεγκτικούς μηχανισμούς, δίνοντας απλόχερα γη και ύδωρ στην εργοδοσία, να καταστρατηγεί τα δικαιώματα των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς. Τώρα να γίνουν προσλήψεις μόνιμου εξειδικευμένου προσωπικού σε επιθεώρηση εργασίας, ΙΚΑ και σε όσες άλλες υπηρεσίες εμπλέκονται προκειμένου να σταματήσουν οι αιτίες που δολοφονούν εργαζόμενους.
Καλούμε τους εργαζόμενους να εντείνουν την πάλη τους για τη λήψη ουσιαστικών μέτρων υγιεινής και ασφάλειας για να μην θρηνήσει η εργατική τάξη και άλλα θύματα".

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.