HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ο Συνεταιρισμός Καλαβρύτων ένα βήμα μπροστά…

Δυναμική βήμα στην προώθηση του αγελαδινού γάλακτος, κάνει ο Συνεταιρισμός Καλαβρύτων με την δημιουργία της «Οργάνωσης Παραγωγών Αγελαδ...

Δυναμική βήμα στην προώθηση του αγελαδινού γάλακτος, κάνει ο Συνεταιρισμός Καλαβρύτων με την δημιουργία της «Οργάνωσης Παραγωγών Αγελαδινού Γάλακτος»
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ώρα των Καλαβρύτων» (φ.5 Μάιος 2018) ο Συνεταιρισμός Καλαβρύτων ολοκλήρωσε την κατάθεση μελέτης για την «Οργάνωση Παραγωγών» που σκοπό έχει τη συγκέντρωση της προσφοράς και τη διάθεση στην αγορά των προϊόντων που παράγονται από τα μέλη τους, τη βελτιστοποίηση του κόστους παραγωγής και η σταθεροποίηση των τιμών παραγωγού, τη καθετοποίηση της παραγωγής και την εξασφάλιση ότι η παραγωγή, από την άποψη της ποσότητας και της ποιότητας, είναι προγραμματισμένη και προσαρμοσμένη στη ζήτηση.
Όπως δήλωσε στην εφημερίδα "ΩτΚ" ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού κ. Παύλος Σατολιάς, με την σύσταση της «Ομάδας Παραγωγών», οι αγελαδοτρόφοι πλέον θα µπορούν να επιδοτούνται απευθείας από την ΕΕ, µε την οµάδα τους αυτοδιοίκητη και αποκλειστική διαχειρίστρια του γάλακτος, κάτι που σίγουρα θα οδηγήσει στην αύξηση της αγελαδοτροφίας και της απασχόλησης. Τα µέλη της ΟΠ θα λαμβάνουν ως επιδότηση το 10% επί του τζίρου τους (που αγγίζει τώρα τις 800.000 ευρώ), ποσοστό που σταδιακά θα μειώνεται κατά λίγο µέσα στην 5ετία. Σηµαντικό είναι και το γεγονός ότι τα χρήματα αυτά θα τα χρησιµοποιεί το ∆Σ της ΟΠ, όπου κι όπως θέλει.
Το, ούτως η άλλως υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας, γάλα που παράγει ο Συνεταιρισμός Καλαβρύτων, με τον κίνηση αυτή, δημιουργεί ένα μεγάλο και άκρως ανταγωνιστικό «brand», σε μια δύσκολη εποχή για την κτηνοτροφία.
πηγή: εφημερίδα «Ώρα των Καλαβρύτων» (φ.5 Μάιος 2018)

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.