Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

100 ευρώ το «κεφάλι» χρεώνουν την μεταφορά μεταναστών στην Πάτρα

Έχει περάσει σχεδόν ένας μήνας από την ημέρα που υλοποιήθηκε η μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας στα εγκαταλελειμμένα εργοστάσια της  ΑΒΕΞ...

Έχει περάσει σχεδόν ένας μήνας από την ημέρα που υλοποιήθηκε η μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας στα εγκαταλελειμμένα εργοστάσια της  ΑΒΕΞ και «Λαδόπουλου»! Εξακόσιοι περίπου  μετανάστες που διέμεναν στους αυθαίρετους καταυλισμούς  μεταφέρθηκαν με λεωφορεία σε δομές της υπόλοιπης χώρας.

Ωστόσο καθημερινά όποιος περάσει από την παραλιακή της Πάτρας αντικρίζει ακόμη Αφγανούς και άλλους μετανάστες  που προσπαθούν να εισέλθουν  στο λιμάνι. Με διάφορους τρόπους επιχειρούν  να επιστρέψουν στην Πάτρα αφού αποτελεί για αυτούς την έξοδο για την Ευρώπη. Αυτή την επιθυμία ωστόσο φαίνεται πως βρήκαν ευκαιρία να εκμεταλλευτούν κάποιοι Πατρινοί με το … αζημίωτο όμως. Σύμφωνα με καταγγελίες επαγγελματίες αυτοκινητιστές «φορτώνουν» μετανάστες από την Αθήνα και τους ξαναφέρνουν στην Πάτρα με το … κόμιστρο να φτάνει ακόμη και τα 100 ευρώ το άτομο.

Όμως δεν σταματούν εκεί. Στη συνέχεια  τους επιβιβάζουν σε συμβατικά αυτοκίνητα και τους μεταφέρουν σε σημεία κοντά στο Νέο Λιμάνι όπως στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου αλλά και τις γύρω περιοχές. Αξιοσημείωτο είναι πως η τοπική Αστυνομία είναι ενήμερη για αυτές τις ενέργειες αφού η «τράμπα» από τα επαγγελματικά οχήματα στα συμβατικά γίνεται στο κέντρο της πόλης μπροστά σε κόσμο ακόμη και απογευματινές ώρες. Τέτοιες πληροφορίες λοιπόν έχουν φθάσει και στην Ασφάλεια της Πάτρας.

Οι εικόνες των εφόδων στο λιμάνι της Πάτρας μπορεί να έχουν περιοριστεί, όμως, γίνεται σαφές προς όλες τις πλευρές, ότι δεν πρέπει να υπάρχει κανένας εφησυχασμός, αφού πρόσφυγες και μετανάστες επιστρέφουν μεμονωμένα στην περιοχή και χρησιμοποιούν παλιές μεθόδους απόκρυψης, που εμπεριέχουν υψηλό βαθμό κινδύνου για να μη γίνουν αντιληπτοί από τις αρχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.